Etusivu Reseptit Omenaleipä ja ruohosipulilevite

Omenaleipä ja ruohosipulilevite

3.783785
Average: 3.8 (37 votes)

Omenaleipä tuo mukavaa piristystä perinteiseen leivontaan. Omenan kirpeys raikastaa leivän ja maistuu hyvältä pelkän levitteen kera. Ruohosipulilevitteen maku tulee Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustosta ja Flora Ruoka pehmentää levitteen rakenteen. Nauti omenaleipä lämpimänä herkullisen ruohosipulilevitteen kera.

omenaleipä
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
25
hiivaa
1.25
maitoa
1
omenasosetta
1
suolaa
1
kauraleseitä
6
hiivaleipäjauhoja
40
Flora Kulta juoksevaa
maitoa voiteluun
Ruohosipulilevite:
100
Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
1
Flora Ruoka 15%
1
mustapippuria
Valmistusohje: 

Valmista omenaleipä. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää omenasose, suola, kauraleseet ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinakoukulla muutama minuutti. Lisää loput jauhoista ja vaivaa pienellä teholla 10 minuuttia kunnes taikina on kiinteää. Lisää pehmeä rasva, vaivaa vielä 5 minuuttia kunnes kaikki rasva on imeytynyt. Anna omenaleivän taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pyöreäksi limpuksi ja nosta kohomaan uunipellille. Anna kohota huoneenlämmössä tunnin ajan. Voitele omenaleipä maidolla ja paista 215-asteisessa uunissa 30 minuuttia.


Valmista ruohosipulilevite. Sekoita tuorejuusto, Flora Ruoka ja mustapippuri. Vaahdota sähkövatkaimella.


Tarjoile omenaleipä ruohosipulilevitteen kera.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista