Etusivu Reseptit Osso bucco

Osso bucco

4.22222
Average: 4.2 (9 votes)
Anonyymi
Osso bucco
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Osso bucco:
2 naudan potkakiekkoa (yhteensä vähän reilu kilo)
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1
vehnäjauhoja
voita
oliiviöljyä
2 sipulia silputtuna
3 isoa valkosipulinkynttä silputtuna
2 sellerin vartta kuutioituna
2 porkkanaa kuutioituna
1
Demi Glace
1
(70 g) tomaattipyreetä
1
hyvää tomaattimurskaa
2
kuivaa valkoviiniä
1 Fond du Chef Beef-fondikuutio
1
suolaa
1
sokeria
1
mustapippurirouhetta
1
timjamia
1
oreganoa
2 laakerinlehteä
risotto:
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
3
risottoriisiä
2
kuivaa valkoviiniä
3
osso buccon lientä
6
kuumaa vettä
2
parmesanraastetta
nokare voita
mustapippuria myllystä
tarjoiluun:
parmesanraastetta
Valmistusohje: 

OSSO BUCCO: Leikkaa potkakiekkoja kiertävä kalvo poikki, jotta lihat eivät kipristy. Pyöräytä kiekkojen pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Kääntele kiekot vehnäjauhoissa ja paista pintaan kaunis väri voin ja oliiviöljyn seoksessa. Siirrä kiekot pataan. Kuutioi sellerin varret ja porkkanat. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet karkeaksi silpuksi veitsellä. Kuullota kasviksia voin ja oliiviöljyn seoksessa kunnes ne pehmenevät hieman. Laita kuullotetut kasvikset ja loput ainekset pataan. Kansi päälle ja pata 175 asteiseen uuniin. Kypsennä ruokaa uunissa pari-kolme tuntia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää. Tarjoa risoton kera.


RISOTTO: Valmista risotto kun osso bucco alkaa olla valmista. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita veden joukkoon osso buccon liemi. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää riisin sekaan sitten valkoviini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.


Ala sitten lisätä kuumaa lihalientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi reilusti parmesanraastetta, mustapippuria myllystä ja nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).

Tarjoa risotto heti parmesanraasteen ja osso buccon kera.


vaativa
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista