Etusivu Reseptit Paahdettua lohta ja palsternakkapyreetä (G)

Paahdettua lohta ja palsternakkapyreetä (G)

4.42857
Average: 4.4 (7 votes)
-
Alle 30 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
250
ruodotonta lohifilettä
1
hienoa merisuolaa
5 vettä
mustapippuria myllystä
400
palsternakkaa
1 Knorr Kasvisfondi
5 vettä
100
Créme Bonjour Maustamaton 15%
1 Knorr Béarnaise Sauce
salaattia
Valmistusohje: 

1. Laita kuoritut ja pilkotut palsternakan palat kiehumaan fondilla maustettuun keitinveteen. Keitä palsternakka kypsäksi ja valuta siivilässä kuivaksi. Ota kuitenkin keitinlientä talteen koska saatat tarvita sitä soseuttamisen yhteydessä. Laita valutettu palsternakka ja tuorejuusto tehosekoittimeen. Pyöräytä muutaman kerran. Lisää pari ruokalusikallista keitinlientä ja käynnistä tehosekoitin. Jos seos ei muodosta pyörrettä tai se ei pyöri tasaisesti, lisää varovasti keitinvettä. Varo tekemästä pyreestä liian juoksevaa. Jos et omista tehosekoitinta tai seos ei ala pyörimään tehosekoittimessa tasaisesti voit kokeilla tehdä pyreen sauvasekoittimella. Pyre on valmista kun se on samettisen pehmeää ja ilmavaa.


2. Leikkaa ruodottomasta lohesta sopivat annospalat. Sekoita suola ja vesi keskenään. Laita lohet pieneen kulhoon ja kaada suolavesi niiden päälle niin, että kalat peittyvät. Anna fileiden suolaantua jääkaapissa n.10min. Kuivaa kalanpalat hyvin talouspaperilla ja aseta ne pellille nahkapuoli alaspäin. Laita pelti esilämmitettyyn uuniin 225°C ja pidä niitä, hieman kalapalojen paksuudesta riippuen, siellä 10-13 min tai kunnes kalan sisälämpötila on 42°C.


3. Asettele pyree ja lohi lautaselle. Voit tehdä lisäkkeeksi raikkaan salaatin. Kastikkeeksi sopii esim. Knorr Béarnaise sauce.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista