Etusivu Reseptit Perinteinen joulukinkku

Perinteinen joulukinkku

4.47619
Average: 4.5 (21 votes)
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
5
juhlakinkkua
Kuorrute 5 kg:n kinkulle:
6
Turun Sinappia Väkevä
1 kananmunankeltuainen
1
sokeria
Pinnalle:
ruiskorppujauhoja (voi tehdä itse esim. hapankorpuista)
(kokonaisia neilikoita)
Valmistusohje: 

Hanki sopivan kokoinen valmiiksi suolattu kinkku. Viiden kilon kinkusta riittää syötävää noin 20:lle henkilölle. Mikäli kinkku on pakastettu, varaa sen sulattamiseen 2–5 vuorokautta. Anna kinkun sulaa jääkaapissa. Ota sula kinkku huoneenlämpöön  muutama tunti ennen paistoa. Aseta kinkku nahkapuoli ylöspäin pellille uuniritilän päälle. Kuivaa kinkun pinta paperilla. Työnnä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta varo työntämästä luuhun saakka, sillä muuten lämpötila ei pidä paikkaansa. Kaada uunipellille tilkka vettä, jottei rasva räisky kinkun kypsyessä. Voit myös valella kinkkua paiston aikana pellille valuneella rasvalla. Paista kinkku 100-125-asteisessa uunissa kunnes kinkun sisälämpötila on 75°. Jos haluat kinkusta ylikypsän, paista kunnes lämpötila on 85°.


Annan kinkun hieman jäähtyä ennen kuorruttamista. Poista kinkusta nahka ja mahdollinen verkko. Halutessasi voit ohentaa rasvakerrosta tai poistaa sen kokonaan. HUOM! Muista säilyttää joulukinkku jääkaapissa foliolla peitettynä. Viipaloi tarjolle aina tarvittava määrä ja pidä kinkkua huoneenlämmössä mahdollisimman lyhyen aikaa.


Kuorrutus: Sekoita sinappi, keltuainen ja sokeri. Sivele seos kinkun pinnalle ja ripota päälle korppujauhoja. Halutessasi voit painella pinnalle koristeeksi kokonaisia neilikoita. Paahda kinkkua 200° noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista