Etusivu Reseptit Pikkumunkit kahvicreme-täytteellä (K)

Pikkumunkit kahvicreme-täytteellä (K)

4.166665
Average: 4.2 (24 votes)
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
100
Flora Culinesse juokseva
2 ½ dl kevytmaitoa
½ pkt hiivaa
1
sokeria
1
kardemummaa
1
suolaa
1 muna
7 ½ dl vehnäjauhoja
100
Creme Bonjour Maustamaton 15%
1
tomusokeria
1
Flora Vispi
100
tummaa suklaata
4
murukahvia
tilkka kuumaa vettä
Paistaminen:
n. 1 kg Cocos kookosrasvaa
Pinnalle:
sokeria
Valmistusohje: 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Ripottele hiiva maitoon ja sekoita, kunnes se on liuennut maidon joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhot pienissä erissä samalla puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa mukaan Flora Culinesse ja tämän jälkeen loput jauhot. Kohota taikinaa n. 45 min tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.


2. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Lisää seokseen Flora Vispi ja vaahdota se. Sulata suklaa lämpöhauteessa ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää vaahdotettuun seokseen pieneen vesitilkkaan liuotettu murukahvi ja jäähtynyt sula suklaa. Laita täyte pursotin pussiin tai pursottimeen odottamaan täyttöä.


3. Pyöritä taikinasta ohuehko tanko ja jaa se 12-18 osaan siitä riippuen, minkä kokoisia munkkeja haluat paistaa. Pyöritä taikinapaloista kämmenten välissä pyöreitä palloja. Munkit kasvavat sekä kohottamisen että paiston yhteydessä, joten tee niistä tässä vaiheessa haluamaasi munkkikokoa pienempiä. Jätä taikinasta pieni nokare koekappaleeksi paistovaiheeseen. Anna munkkien kohota liinan alla n. 30min.


4. Laita laakeaan (teräs/valurauta) kattilaan kookosrasvaa sen verran, että munkit eivät kelluessaan pääse koskettamaan pohjaa. Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Selviät ilman paistomittariakin; kun öljy alkaa “liikkua” ja siitä alkaa nousta vähänkään höyryä, on aika vääntää lieden tehoa pienemmälle ja kokeilla pienellä taikinanpalalla. Rasva on oikean lämpöistä, kun pikkumunkki paistuu kypsäksi minuutissa. Liian kylmässä öljyssä munkki painuu kattilan pohjalle. Liian kuumassa öljyssä pinta tummuu ennen kuin munkki ehtii kypsyä sisältä.


5. Nosta munkki kattilaan varovasti käsilläsi, älä koske öljyyn. Paista koosta riippuen 2-4 munkkia kerrallaan. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut kunnolla, käännä munkki esimerkiksi reikäkauhalla toisinpäin. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.


6. Pursota hieman jäähtyneisiin pikkumunkkeihin täyte. Paina pursottimen pää munkin sisälle ja purista varovasti täyte munkkiin. Täytettä menee yhteen munkkiin n. 1tl. Pyöritä vielä lämpöiset munkit sokerissa ja jätä jäähtymään talouspaperin päälle täyttöaukko ylöspäin. Munkkien jäähtyessä myös täyte jähmettyy ja se pysyy munkin sisällä.


7. Tarjoile munkit kahvin tai vappusiman kanssa.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista