Etusivu Reseptit Pitkään haudutettua karitsanpotkaa

Pitkään haudutettua karitsanpotkaa

3.826085
Average: 3.8 (23 votes)
Anonyymi

Sarpanevan padassa haudutettua karitsanpotkaa, siivilöidystä haudutusliemestä valmistettu kastike ja peruna-palsternakkamuusia.

Pitkään haudutettua karitsanpotkaa
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
pitkään haudutettua karitsanpotkaa:
2
karitsanpotkaa (n. 1 kg yhteensä)
valkosipuli-rosmariini-gourmetsuolaa
mustapippuria myllystä
rosmariinin makuista oliiviöljyä
voita
3
pienehköä porkkanaa
2
sipulia
8
valkosipulin kynttä
4
punaviiniä
2
portviiniä
1
Demi Glace
2
Knorr Fond du Chef Rich Beef-tummaa fondikuutiota
2
laakerinlehteä
1
tuoretta timjamia
5
tuoretta rosmariinia
siivilöidyn liemen suurustukseen:
2
maissijauhoja
tilkka kylmää vettä
peruna-palsternakkamuusi:
2
palsternakkaa (300 g)
6
Rosamundaa (800 g)
50
voita
n. 1 dl täysmaitoa
suolaa
Valmistusohje: 

PITKÄÄN HAUDUTETTUA KARITSANPOTKAA: Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta potkat joka puolelta rosmariini-valkosipulisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen nokare voita ja loraus öljyä. Ruskista potkat joka puolelta ja siirrä pataan.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele sipulit, ei tarvitse hienontaa kovin pieneksi silpuksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulin kynnet. Paista kasviksia voi-öljyseoksessa, kunnes ne hieman pehmenevät ja siirrä ne pataan lihojen päälle. Lisää pataan myös punaviini, portviini, Demi Glace, fondikuutiot, laakerinlehdet ja tuoreet yrtit.

Laita kansi päälle ja pata 150 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi.

Kun liha on niin kypsää että se irtoaa itsestään luista, nosta lihat varovasti pois padasta lautaselle. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja sekoita suurus siivilöidyn liemen joukkoon. Kiehauta ja tarjoile heti.


PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI: Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista