Etusivu Reseptit Poron ulkofilettä ja luumua (G)

Poron ulkofilettä ja luumua (G)

4
Average: 4 (16 votes)
annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
juuresmuusi:
5
jauhoista perunaa
1 lanttu
1
Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
2
Crème Bonjour Voi&Rypsiöljy Normaalisuolainen
2
tuoretta timjamia
Luumukastike:
1
Knorr Steak Sauce
200
kuivattuja luumuja
1 rosmariinin oksa
Poron ulkofilee:
4
Crème Bonjour Voi&Rypsiöljy Normaalisuolainen
2 oksaa tuoretta timjamia
n. 400 g poron ulkofilettä
1
suolaa
1
rouhittua viher- tai mustapippuria
Valmistusohje: 
  1. Kuori perunat ja lanttu. Keitä ne kypsäksi teräskattilassa, annosfondilla maustetussa vedessä. Laita kattilaan vettä vain sen verran, että juurekset peittyvät juuri ja juuri. Kun juurekset ovat kypsiä ota keitinvesi talteen. Soseuta peruna ja lanttu survimella tai sähkövatkaimella. Lisää rasva, timjami ja riittävästi keitinvettä. Muussi ei saa olla liian löysää, lautaselle laitettaessa sen tulisi pysyä muodossaan.

  2. Kuumenn Knorr paistikastike. Lisää sekaan luumut ja rosmariinin oksa. Keitä niitä hiljalleen n.15 min kunnes luumut ovat pehmenneet. Sekoita kastiketta silloin tällöin niin luumuista irtoaa paremmin makua.

  3. Ota liha huoneen lämpöön n. 30 aikaisemmin. Kuumenna paistinpannu ja lisää rasva ja timjamin oksat. Hiero suola ja pippuri lihan pintaan ja kun rasva on kuumentunut laita liha kahteen osaan leikattuna pannulle. Paista filettä  n.1 minuutti per puoli, tai kunnes lihan sisälämpötila on 54-56°C. Anna lihan vetäytyä folion alla n. 5 minuuttia ennen leikkaamista annospaloihin.

  4. Annostele juuresmuusi, luumukastike ja leikatut  porofileet lautaselle ja koristele timjamilla.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista