Etusivu Reseptit Rapeakuorinen hiivaleipä (K)

Rapeakuorinen hiivaleipä (K)

3.333335
Average: 3.3 (3 votes)
-
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
50
tuorehiivaa
4
suolaa
5
vettä
5
hiivaleipäjauhoja
3
ohrajauhoja
4
vehnäjauhoja
2
Flora Kulta juoksevaa
voiteluun:
Creme Bonjour Voi ja Rypsiöljy hieno merisuola
Valmistusohje: 

1. Liota hiiva ja suola isossa kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa viisi minuuttia. Lisää Flora juokseva ja vaivaa 5 minuuttia lisää. Peitä kulho puhtaalla liinalla ja kohota taikinaa 20 minuuttia vedottomassa ja läpöisessä paikassa.


2. Vaivaa taikinaa hetki ja jaa se kahteen osaan. Pyörittele molemmista pyöreät leivät ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Vedä molempien leipien päälle veitsellä muutama viilto ennen uuniin laittamista.


3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Roiskauta uuniin noin 1dl vettä ja laita leivät uuniin. Paista leipiä 225 asteessa n.15 min ja roiskauta uuniin saman verran vettä. Jatka paistamista n.10 min, kunnes leivät ovat kauniin värisiä ja niistä kuuluu pohjaan koputtaessa ontto ääni. Jäähdytä leivät ritilän päällä ja tarjoile esimerkiksi Creme Bonjour Voi ja Rypsiöljyn kanssa.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista