Etusivu Reseptit Riistapaisti mustaherukkakastikkeella (G,L,♥)

Riistapaisti mustaherukkakastikkeella (G,L,♥)

4.285715
Average: 4.3 (21 votes)
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
300
peuranpaistia
2
rouhittua mustapippuria
0.5
suolaa
1
Becel Juokseva kasviöljyvalmiste
kastike:
2
Becel Juokseva kasviöljyvalmiste
1
sipulia
1
valkosipulinkynttä
0.5
porkkanaa
0.5 palsternakkaa
1
Knorr Fond "Du Chef" Naudanliha-annosfondi
5
punaviiniä
4
vettä
3
fariini sokeria
2.5
mustaherukkaa
1
pippurisekoitusta
Lisäksi:
200
palsternakka
200
juuriselleriä
3
uuniperunaa (esim. Rosamunda)
1
Becel Juokseva kasviöljyvalmiste
1
rouhittua mustapippuria
2
timjamia
Valmistusohje: 

Poista lihasta jänteet, pyyhi kuivaksi ja mausta kokonaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannuun Becel Juoksevaa. Ruskista liha pannulla ripeästi. Siirrä liha uunivuokaan ja paista uunissa 100°C:n lämpötilassa 30-45 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 56°C astetta. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia.


Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka. Lämmitä kattila ja lisää siihen Becel Juoksevaa. Kuullota juureksia kattilassa, kunnes ne ovat saaneet väriä. Ripottele päälle ruskeaa fariinisokeria, anna sokerin saada väriä. Kaada joukkoon viini, vesi ja liha-annosfondi. Anna kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia. Lisää mustaherukat ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Sekoita ja siivilöi kastike. Keitä kastiketta hieman kokoon. Jos haluat kastikkeesta sakeampaa, lisää joukkoon hieman veteen sekoitettua Maizena maissitärkkelystä. Mausta tarvittaessa pippurilla.


Lämmitä uuni 225°C:n lämpötilaan. Kuori ja leikkaa palsternakka ja juuriselleri reiluiksi lohkoiksi. Leikkaa pesty peruna lohkoiksi. Siirrä uunipellille ja lisää Becel Juokseva ja mausteet. Sekoita ja paista uunissa kunnes juurekset ovat saaneet kauniin ruskean värin. Tarjoa paisti juuresten, kastikkeen, mustaherukkahyytelön, salaatin ja leivän kanssa.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista