X
EtusivuReseptitRiitta-Ahkkun kuivaliha

Riitta-Ahkkun kuivaliha

3.09091
Keskiarvo: 3.1 (55 arviota)
Anonyymi

Lapin keväinen herkku, jota tehdään monessa kodissa juuri tähän aikaan.
Kuivaksi lihaksi sopii poro, hirvi ja nauta ja kaikista ruhonosista sitä voi tehdä.
Kuivalihat ripustetaan räystään alle tai ihan sitä varten talon katolle pystytettyyn suojattuun häkkiin.

Riitta-Ahkkun kuivaliha
24h+
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
10
naudan kulmapaistia
5
poronkylkeä
6
hirvenlapaa
merisuolaa ja vettä
Valmistusohje: 

Tämä resepti on minun hyväksi havaittu, mutta ohjeita on varmaan yhtä monta kuin on tekijääkin. Itse laitan lihat 5% suolaliuokseen yhdeksi vuokokaudeksi. Suolan määrä on makuasia, mutta itse olen vähentänyt suolan määrää ja päässyt tähän 5% lukuun.

Leikkaan luuttomat lihat pitkulaisiksi suikaleiksi, ei liian paksuiksi, tee toiseen päähän reikä ja laita siihen narulenkki.

Nosta lihat pois nesteestä, lenkitä lihat ja vie roikkumaan.

Kylkipalat voi laittaa sellaisenaan roikkumaan, ei tarvitse pilkkoa.

Kuivalihastahan häviää alkupainosta noin puolet kuivuessa pois.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista