Etusivu Reseptit Samettinen punajuuri-gorgonzolakeitto ja tattibriossit (K)

Samettinen punajuuri-gorgonzolakeitto ja tattibriossit (K)

4.272725
Average: 4.3 (11 votes)
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Tattibriossit:
4
vehnäjauhoja
1
(11 g) kuivahiivaa
1
suolaa
4 kananmunaa
3
maitoa
100
Flora Kulta leivonta
100
kuivattuja tatteja
50
stiltonia tai muuta voimakasta sinihomejuustoa
Punajuuri-gorgonzolakeitto:
1
punajuuria
vettä
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
2
Flora Ruoka Kevyt & Paksu 4%
200
gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa
1 pieni puntti tuoretta salviaa
2
valko- ja mustapippureita
1
suolaa
Valmistusohje: 

Tattibriossit:


  1. Sekoita suola ja kuivahiiva vehnäjauhoihin. Vatkaa kolmen kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Kaada muna-maitoseos jauhojen sekaan. Vaivaa taikinaksi.

  2. Lisää rasva taikinaan pienissä erissä. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Taikina saa jäädä kosteahkoksi.

  3. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin. Leivo taikinasta kapeahko suorakulmio.

  4. Huuhtele ja valuta kuivatut sienet. Ripottele ne juuston kanssa taikinan päälle. Kääri taikina rullalle, leikkaa yhtä suuriin osiin ja laita palat muffinivuokiin. Peitä vuoat leivinliinalla ja kohota vähintään puoli tuntia.

  5. Voitele kohonneet briossit kananmunalla ja paista 200° noin 10–12 minuuttia.

Punajuuri-gorgonzolakeitto:


  1. Kuori ja pilko punajuuret sekä sipulit. Keitä niitä vedessä noin parikymmentä minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Revi sekaan salvia. VINKKI! Halutessasi voit jättää muutaman salvianlehden koristeluun.

  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää keittoon gorgonzola sekä Flora Ruoka. Aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimen avulla. Lisää mausteet. Tarkista maku ja tarjoile tattibriossien kanssa.

vaativa
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista