Etusivu Reseptit Sipsit kahdella dippikastikkeella (K)

Sipsit kahdella dippikastikkeella (K)

3.8
Average: 3.8 (5 votes)
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
6 iso perunaa
4
rypsiöljyä
suolaa
Lisäksi tarvitset korkean kattilan sekä paistomittarin.
Dippi 1:
5 tomaattia
2 pientä punasipulia
3 valkosipulinkynttä
3 suippopaprikaa
3 punaista chiliä
1 puntti korianteria
1.5
suolaa
1.5
mustapippuria
1.5
paprikajauhetta
1
oliiviöljyä
1
Flora Culinesse juoksevaa
1
Creme fraichea
Dippi 2:
1
Knorr Amerikkalainen salaattikastikeainekset
200
kermaviiliä
Valmistusohje: 

Sipsit:


Pese perunat, mutta älä kuori niitä.


Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin avulla.


Kuumenna öljy 160-asteiseksi ja pidä lämpö koko ajan tasaisena. Friteeraa perunalastuja öljyssä, kunnes ne saavat kauniin värin ja rypistyvät hieman.


Nosta lastut talouspaperin päälle kuivumaan reikäkauhan tai pihtien avulla. Ripottele päälle suolaa ja tarjoa dipin kanssa.


HUOM! Kuuma öljy syttyy helposti, joten ole varovainen. Työvälineiden tulee olla täysin kuivat.


Dippi 1:


Puolita chilit ja paprikat sekä poista niistä siemenet. Sivele puolikkaiden pintaan öljyä ja ripauta päälle hieman suolaa.


Paahda paprikat ja chilit uunin yläosassa 200° n. 10 minuuttia, kunnes pinta tummuu. Käytä grillivastusta, jos mahdollista. Anna jäähtyä. Kuutioi sillä välin tomaatit ja sipulit.


Kuumenna kasarissa 1 rkl Flora juoksevaa ja lisää tomaatti- ja sipulikuutiot. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.


Paloittele chilit ja paprikat. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi. Revi sekaan korianteri. Lisää mausteet.


Pehmennä tulisuutta lisäämällä makusi mukaan Creme fraichea. Tarjoile sipsien seurana.


Dippi 2:


Sekoita Knorr Amerikkalainen salaattikastikeainekset kermaviilin joukkoon.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista