Etusivu Reseptit Sitruuna-marenkitorttu

Sitruuna-marenkitorttu

4.4127
Average: 4.4 (63 votes)

Raikas sitruuna-marenkitorttu sopii tarjottavaksi vaikka vappubrunssille tai valmistujaisjuhlien buffetpöytään. Torttu saa täyteläisen maun Flora Vanillasta.

sitruuna-marenkitorttu
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
2
vehnäjauhoja
2
tomusokeria
65
Flora & Voi
1 muna
Täyte:
6 munaa
2.5
sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
0.5
sitruunamehua
2
Flora Vanillaa
Marenki:
1
vettä
2.5
sokeria
3 valkuaista
raastettua sitruunankuorta ja tuoretta minttua koristeluun
Valmistusohje: 

Yhdistä vehnäjauhot sekä tomusokeri ja nypi voi joukkoon. Sekoita joukkoon muna. Laita taikina jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Voitele piirakkavuoka ja vuoraa vuoka taikinalla. Paista 15 minuutin ajan. Ota torttu pois uunista ja laske uunin lämpötila 150-asteeseen.


Vatkaa munia, sokeria ja raastettua sitruunankuorta, kunnes sokeri on sulanut. Lisää puristettu sitruunamehu ja Flora Vanilla. Sekoita hyvin. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja paista uunissa 150 asteessa kunnes täyte on hyytynyt, noin 60-70minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.


Valmista marenki. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on jäähtynyt. Koristele piirakka kauniilla marenkipursotuksella, raastetulla sitruunankuorella ja mintunlehdillä.


vaativa
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista