Etusivu Reseptit Syksyinen rapea omenapiirakka (K)

Syksyinen rapea omenapiirakka (K)

4.545455
Average: 4.5 (22 votes)
annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
200
Flora Culinesse juoksevaa
1.5
sokeria
3
vehnäjauhoja
1 muna
0.75
maitoa
1
leivinjauhetta
1
vaniljasokeria
3 kotimaista omenaa
2
kanelia
0.75
tummaa sokeria (esim. muscovadosokeria)
tarjoiluun:
Flora Vanillaa vispattuna
Valmistusohje: 

1. Sekoita Flora juokseva kulhossa sokerin kanssa. Lisää joukkoon jauhot  hiljalleen siivilän läpi sihdaten. Ota taikinasta sivuun n.1,5 dl, se ripotellaan lopuksi piirakan päälle koristeeksi. 2. Lisää kulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan tulee olla löysähköä ja sen tulee irrota puulusikasta kevyesti ravistelemalla. 3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle viipaloidut omenat. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina. 4. Paista 200°C asteessa n. 30 minuuttia kunnes se on kauniin ruskea. Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä kylmän Flora Vanillan kanssa.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista