Etusivu Reseptit Teessä kypsennettyä päärynää ja kanelimoussea

Teessä kypsennettyä päärynää ja kanelimoussea

4.14706
Average: 4.1 (68 votes)

Päärynät kypsennetään pehmeäksi teellä, vaniljalla ja kanelilla maustetussa liemessä. Liemestä valmistetaan herkullinen siirappi, joka tuo mukavaa makeutta annokseen. Nauti päärynät täyteläisen kanelivaahdon kera. Katso myös video teessä kypsentämisestä.

päärynä
annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Keitinliemi:
6
sokeria
1.5
omenamehua
2
Lipton Pyramid Classic Earl Grey tee
1 vaniljatanko halkaistuna
2 kanelitankoa
3 tähtianista
4 päärynää kuorittuna
Kanelimousse:
200
Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto
250
Flora Vispi
1
tomusokeria
1
kanelia
1 vaniljatangon siemenet
Valmistusohje: 

Valmista keitinliemi: lisää kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja upota kuoritut päärynät keitinliemeen. Aseta päärynöiden päälle leivinpaperi kanneksi, jotta kelluvat päärynät kypsyvät myös pintapuolelta. Anna hautua hiljalleen miltei kiehuvassa liemessä noin 20 minuuttia, kunnes päärynät ovat kypsiä ja läpikuultavia.


Valmista kanelimousse vatkaamalla moussen kaikki ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Valmista keitinliemestä siirappi. Ota erilliseen kattilaan yksi desilitra päärynöiden keitinlientä ja keitä sitä noin viisi minuuttia. Kun seoksen kuplat ovat noin sormenpään kokoisia on siirappi valmis.


Tarjoile lämpimät päärynät kanelimoussen kera. Koristele päärynät siirapilla. Voit myös tarjoilla päärynät seuraavana päivänä.


Katso videolta, kuinka annos valmistetaan:



keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista