Etusivu Reseptit Tuoretta parsaa, uppomunaa ja marinoitua fenkolia (K)

Tuoretta parsaa, uppomunaa ja marinoitua fenkolia (K)

4.25
Average: 4.3 (12 votes)
annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Salaatti:
2 vihreää tankoparsaa syöjää kohden
1
Flora margariinia
1 luomukananmuna syöjää kohden
2
vettä
1
väkiviinaetikkaa
1
suolaa
1 friseesalaatti
1 kurkku
1 fenkoli
0.25 sitruunanmehua
2
pähkinäöljyä
1
valkoista balsamicoa
100 gr saksanpähkinää
suolaa, mustapippuria
Kastike:
Knorr Hollandaisekastike kastikeainekset
2
Creme fraiche 15%
Valmistusohje: 

Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja puserra päälle sitruunanmehu. Lisää balsamico, 1 rkl pähkinäöljyä sekä ripaus suolaa ja pippuria. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa.


Paahda pähkinät kevyesti pannulla. Leikkaa parsatangoista puumainen tyvi pois. HUOM! Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria.

Paista parsat margariinissa ja jätä niiden koostumus napakaksi. Revi salaatti annoslautasille.


Siivuta kurkku pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja rullaa ne. Asettele salaatin päälle. Lisää myös paahdetut pähkinät ja marinoitu fenkoli. Lisää lopuksi parsat salaatin päälle.


Valmista uppomunat: Anna veden lämmetä lähes kiehuvaksi, mutta älä anna kiehahtaa. Lisää veteen etikka ja suola.


Riko kananmunat kahvikuppiin. Tee veteen voimakas pyörre kauhalla. Lisää kananmunat varovasti veteen yksitellen. Anna kananmunan kypsyä kaksi minuuttia, kasta sen jälkeen se nopeasti jääkylmään veteen. Lisää uppomuna varovasti salaatin päälle.


Kastikevaihtoehdot:


Knorr Hollandaisekastike sopii hyvin parsan kanssa yhteen. Sekoita Knorr Hollandaisekastike kastikeainekset purkilliseen (2dl) Creme fraiche.


Halutessasi voit myös tehdä keltuaisesta “kastikkeen” valuttamalla sen salaatin päälle. Tällöin tarvitset kaksi munaa annosta kohden. Viimeistele pähkinäöljyllä ja pippurilla. Nauti heti.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista