Etusivu Reseptit Tuulihatut suolaisella ja makealla täytteellä

Tuulihatut suolaisella ja makealla täytteellä

4.5
Average: 4.5 (26 votes)

Tuulihatut ovat näyttäviä juhlapöydän tarjottavia, joiden täytteet voivat olla suolaisia tai makeita!

annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
2
vettä
1
Flora Culinesse juoksevaa
2.5
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
Täyte 1:
1.3
Flora Vispiä
200
Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
1
appelsiinimarmeladia
1
sitruslikööriä
Täyte 2:
1.3
Flora Vispiä
200
Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
1
tilliä
0.5
sitruunapippuria
100
katkarapuja
Valmistusohje: 

Näin valmistat tuulihatut suolaisella ja makealla täytteellä:


  1. Kiehauta vesi ja Flora Culinesse teräskattilassa ja lisää jauhot kiehuvaan nesteeseen samalla koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

  2. Sekoita kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.

  3. Jäähdytä seos.

  4. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten, esimerkiksi sähkövatkaimella. (Jos olet valmistanut taikinan pinnoitetussa tai alumiinikattilassa siirra taikina muovikulhoon vatkauksen ajaksi.)

  5. Lusikoi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasakokoisia nokareita käyttötarkoituksen mukaan.

  6. Paista 200°C:n lämpötilassa noin 30-40 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut pitävät muotonsa.

  7. Halkaise ja täytä jäähtyneet tuulihatut joko suolaisella tai makealla täytteellä. Täyttämisessä voit myös käyttää pursotinta.

Makea täyte: Vaahdota Flora Vispi. Vatkaa joukkoon Crème Bonjour tuorejuusto ja mausta marmeladilla ja sitrusliköörillä.


Suolainen täyte: Vaahdota Flora Vispi. Vatkaa joukkoon Crème Bonjour tuorejuusto. Paloittele katkaravut tarvittaessa ja lisää ne hienonnetun tuoreen tillin ja sitruunapippurin kanssa.


Vinkki! Voit täyttää tuulihatut myös Ingman Vanhanajan Vanilja tai Suklainen rouhe -jäätelöllä!


vaativa
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista