Etusivu Reseptit Uuniomenalla maustettu riisivanukas

Uuniomenalla maustettu riisivanukas

4.133335
Average: 4.1 (60 votes)

Riisivanukas on joulun herkullisin jälkiruoka. Uuniomenalla maustetun riisipuuron joukkoon sekoitetaan Flora Vanillaa ja vanukas paahdetaan rapeapintaiseksi uunissa. Nauti riisivanukas hedelmäisen lisäkkeen kera. 

riisivanukas
annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Uuniomenapyre:
500
omenoita (esim. jona gold, pink lady, royal gala)
200
fariinisokeria
1 vaniljatangon siemenet
1
kanelijauhetta
1
Flora Kulta juokseva
Riisivanukas:
1
puuroriisiä
2
vettä
3
täysmaitoa
0.5
sokeria
2
uuniomenapyrettä
1 vaniljatanko
2
Flora Vanilla
0.5
Flora Kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseos (uunivuoan voiteluun)
3
ruokosokeria
Valmistusohje: 

Uuniomenapyree
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Laita omenanlohkot kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vanilja, kaneli ja rasva. Levitä omenat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa noin 25 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsiä ja alkavat karamelisoitua. Paseeraa omenat tiheän siivilän läpi tai aja ne blenderissä tasaiseksi.


Riisivanukas
Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito, sokeri, uuniomenapyre ja vaniljatanko. Keitä, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Jäähdytä.


Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita se jäähdytetyn riisipuuron joukkoon. Voitele uunivuoka ja laita massa vuokaan. Ripottele massan päälle tasaisesti ruokosokeria. Paahda uunissa grillivastuksen alla noin 3-5 minuuttia, kunnes sokeri on paahtunut. Tarjoile riisivanukas keitettyjen luumujen, lakkahillon tai rusinasopan kera.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista