Etusivu Reseptit Vaahtokarkit

Vaahtokarkit

4.114285
Average: 4.1 (35 votes)

Suussasulavat vaahtokarkit voi maustaa herkullisella teellä ja viimeistellä kuoruttamalla makunsa mukaan!

annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
1
vettä
1
Lipton Pear Chocolate-teetä
5
sokeria
1
vaaleaa siirappia
pieni ripaus suolaa
0.5
sitruunamehua
2 valkuaista
8 liivatetta
muutama tippa elintarvikeväriä
Valmistusohje: 

Näin valmistat vaahtokarkit:


  1. Voitele vuoka öljyllä ja tomuta tomusokerilla.

  2. Laita sokeri, siirappi, 1 dl vettä sekä suola kattilaan ja keitä 10 minuuttia.

  3. Lisää joukkoon teepussi ja anna kiehua hiljalleen vielä 2 minuuttia. Poista teepussi.

  4. Kaada kuuma sokeriliemi liotettujen liivatteiden ja sitruunanmehun päälle.

  5. Vatkaa seosta 10 minuuttia sähkövatkaimella kunnes seos on kuohkeaa.

  6. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita vaahdot keskenään. Lisää massaan halutessasi tippa elintarvikeväriä.

  7. Kaada seos tomutettuun vuokaan ja tomuta pinta vielä tomusokerilla. Anna hyytyä yön yli.

  8. Leikkaa hyytynyt vaahtokarkkilevy annospaloiksi ja pyörittele halutessasi palat tomusokerissa tai kanelilla maustetussa valkosuklaassa.

  9. Viimeistele esimerkiksi kookoshiutaleilla, nonparelleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista