Etusivu Reseptit Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

3.785715
Average: 3.8 (14 votes)
Anonyymi
Vadelma-valkosuklaajuustokakku
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Kakun pohja:
120
valkosuklaata
3.5
mantelijauhoja
0.5 kurpitsansiemeniä
5
kuivattuja pehmeitä aprikooseja
5
kuivattuja pehmeitä taateleita
Kakun täyte:
4
liivatelehtiä
Vettä liivatelehtien liottamiseen
120
valkosuklaata
250
mascarponejuustoa
1
sitruunankuoriraastetta
1
sitruunan mehua
2.5
kuohukermaa
3
pakastevadelmia
Sokeria + vettä
Valmistusohje: 

Sulata pakastevadelmat keittämällä pienen vesi- ja sokerimäärän kanssa. Osa vadelmasta käytetään kakun kastikkeena, osa tulee kakun keskelle.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa kakkupohjaa varten. Laita kurpitsansiemenet ja kuivahedelmät teholeikkuriin ja jauha murumaiseksi

massaksi. Lisää murumassaan mantelijauhot. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sekoita massa tasaiseksi ja kinteäksi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele massa vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Pese sitruuna ja raasta kuorta. Purista mehu yhdestä sitruunasta. Sekoita mascarponejuusto ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita juusto-suklaavaahtoon käännellen. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista vesi liivatelehdistä ja sulata kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä liivateseos huoneenlämpöiseksi ennen kaatamista ohuena nauhana täytteeseen.

Kaada kakkupohjalle 1/3 täytteestä. Lisää vadelmahilloke. Kaada loput täytteestä vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään noin 6.ksi tunniksi.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista