Etusivu Reseptit Valkosipulilammasta, hasselbackan perunaa ja porkkanaruusukkeita

Valkosipulilammasta, hasselbackan perunaa ja porkkanaruusukkeita

4.086955
Average: 4.1 (23 votes)
annosta
24h+
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Valkosipulilammas:
4 lampaan sisäfileetä
4 valkosipulinkynttä
3
oliiviöljyä
1.5
balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta timjamia ja rosmariinia
Knorr Steak Sauce
Paistamiseen 1 rkl Flora Culinesse juoksevaa
Lisäksi tarvitset paistomittarin.
Hasselbackan perunat:
4 isoa rosamundaperunaa
3
Flora Culinesse juoksevaa
1
suolaa
0.5
parmesaaniraastetta
1
korppujauhoja
Porkkanaruusukkeet:
4 porkkanaa
3
öljyä
1.5
juoksevaa hunajaa
½ pss Knorr Ranskalainen Salaattikastikeaineksia
Valmistusohje: 

Valkosipulilammas:


Poista sisäfileistä kalvot. Hienonna valkosipuli ja yrtit. Sekoita valkosipuli-yrttiseos öljyyn, lisää mausteet ja balsamiviinietikka. Hiero marinadi fileiden pintaan.


Laita marinoidut fileet pakastuspussiin ja kaada ylijäänyt marinadi fileiden päälle. Sulje pussi huolellisesti ja nosta se jääkaappiin. Anna fileiden marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan välillä käännellen.


Vuorokauden kuluttua ota fileet pussista ja pyyhi ne. Nosta ne huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.


Kuumenna pannulla Flora juokseva. Ripauta fileiden päälle hieman suolaa. Paista fileitä kuumalla pannulla kummaltakin puolelta noin viidentoista sekunnin ajan, jotta ne saavat kauniin värin pintaan. Nosta ne sitten uunivuokaan ja tökkää paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125°, kunnes paistomittari näyttää lihan lämpötilaksi 65 astetta.


Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Valmista sillä välin kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa fileet tarjoilupaloiksi ja ripauta tarvittaessa pinnalle suolaa ja mustapippuria. Tarjoa hasselbackan perunoiden ja porkkanaruusukkeiden kanssa.


Hasselbackan perunat:


Pese perunat huolellisesti. Tee perunoiden pintaan ohuita viiltoja, mutta varo vetämästä viiltoja pohjaan asti, jotteivät perunat halkea.


Voitele uunivuoka Flora juoksevalla. Aseta perunat vuokaan ja sivele Flora juoksevaa niiden päälle. Ripottele pinnalle suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia. Ripottele sitten perunoiden pintaan parmesaaniraaste ja korppujauho. Paista vielä hetki, kunnes juusto sulaa.


Porkkanaruusukkeet:


Kuori porkkanat. Leikkaa niistä ohuita siivuja juustohöylän avulla.


Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada marinadi porkkanasiivujen sekaan, sekoita ja anna maustua kelmun alla vähintään 30 minuuttia.


Muotoile marinoiduista porkkanasiivuista ruusukkeita ja asettele tarjolle.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista