Etusivu Reseptit Vappuun sopivat sormisyötävät

Vappuun sopivat sormisyötävät

3.913045
Average: 3.9 (46 votes)

Leipätikut ovat erinomainen lisä vappubrunssille tai -piknikille. Dippaa tikkuja valkosipulimajoneesiin, jonka pohjana on käytetty Hellmann's Real majoneesia.

leipätikut
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Leipätikut:
15
hiivaa
1.5
vettä
2
oliiviöljyä
2
suolaa
5 oksaa tuoretta rosmariinia
5 oksaa tuoretta timjamia
5
vehnäjauhoja
1
Flora Culinesse juoksevaa
sormisuolaa
Valkosipulimajoneesi:
4 valkosipulinkynttä
2
Hellmann's Real majoneesia
1
oliiviöljyä
1
sitruunamehua
0.5
valkopippuria
Valmistusohje: 

Liota hiiva veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola sekä hienonnetut yrtit. Lisää jauhot ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia keskiteholla kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikinaa tunnin ajan. Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä 30 cm pitkiä tankoja. Pyöritä haluamasi muotoisiksi. Sudi tangot rasvalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kohota tankoja vielä 30 minuuttia. Paista tangot 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan kunnes leipätikut ovat kauniin ruskeita ja rapeita.


Valmista valkosipulimajoneesi. Raasta valkosipulinkynnet hienoksi. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna maustua seuraavaan päivään. Tarjoile leipätikut valkosipulimajoneesin kera.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista