Etusivu Reseptit Venäläiset pelmenit

Venäläiset pelmenit

3.73684
Average: 3.7 (19 votes)
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Täyte:
1 porkkanaa
2
persiljaa
1 sipuli
1
Flora Kulta juoksevaa
400
jauhelihaa (sika-nautaa tai lammasta)
1
suolaa
1
pippuria
2
Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli ja yrit
Taikina:
4
vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja
1
suolaa
2
öljyä
3 kananmunaa
2 keltuaista
1.5
vettä
Keittämiseen:
2
vettä
4
Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia
2
Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy Hieno merisuolaa
Tarjoiluun:
2.5
Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli ja yrit
4
Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy Hieno merisuolaa
Valmistusohje: 

1. Laita isoon kulhoon jauhot, kananmunat, kananmunankeltuaiset, öljy ja suola. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Jos taikina tuntuu kuivalta lisää 1-2 rkl vettä. Taikina on valmis kun se tuntuu kimmoisalta ja siinä on kiiltävä pinta. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.


2. Pilko porkkana ja sipuli mahdollisimman pieneksi voit myös tehdä siitä karkeaa raastetta. Kuullota hienonnetut kasvikset rasvassa paistinpannulla. Kun porkkana on kypsää ota pannu pois liedeltä.


3. Sekoita jauheliha, vihannekset, mausteet ja Cuisine keskenään ja tarkista maku. Peitä jauheliha tuorekelmulla ja laita kylmään odottamaan.


4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi kaulimella tai pastakoneella. Kun taikina on 1-2 mm paksua leikkaa siitä pyöreitä paloja. Voit käyttää apuna juomalasia tai muottia. Laita jokaisen palan sisälle reilu teelusikallinen täytettä ja voitele reunat kananmunalla. Käännä reunat vastakkain niin, että pelmenistä tulee puolikuun muotoisia. Voitele vielä puolikuun kulmat kananmunalla ja käännä ne vastakkain nyytin päälle ja paina kiinni. Jos tämä vaihe tuntuu vaikealta niin voit jättää pelmenit puolikuun muotoisiksi.


5. Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi ja lisää annosfondit. Keitä pelmeneitä parissa erässä n. 5 minuuttia. Kypsät pelmenit nousevat pinnalle. Ota kypsät pelmenit pois reikäkauhalla tai normaalilla kauhalla ja laita ne kulhoon. Laita kulhoon hieman rasvaa ja sekoita varovasti. Keitä seuraava satsi samalla tavalla ja jatka kunnes kaikki pelmenit on keitetty.


6. Tarjoile valmiit pelmenit Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy Hieno merisuolan ja Cuisinen kanssa.


 


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista