Etusivu Reseptit VOILEIPÄKAKKU, kinkku

VOILEIPÄKAKKU, kinkku

3.5
Average: 3.5 (14 votes)
Anonyymi
VOILEIPÄKAKKU
annosta
24h+
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
2
Fazer Ruispaahto-leipää (iso koko)
3
vettä kostutukseen
300
ylikypsää savukinkkua pienenpieninä paloina
1
punainen paprika pienenpieninä kuutioina
2
purjon valkoista osaa pienenpienenä silppuna
150
ranskankermaa
10
Hellemans majoneesia
2
rouhittua mustapippuria
12
coctailkurkkuja pienenpieninä kuutioina
1
shalottisipuli pienenpieninä kuutioina
400
Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
500
Erilaisia yrttejä, salaattia, tomaattia, krkkua, ohuenohuita kinkkusiivuja jne koristeluun
Valmistusohje: 
  1. Varaa kaksi lasista leipävuokaa (Pyrex 2 l). Vuoraa vuoat tuorekelmulla kahteen suuntaan, niin että pitkille sivuille jää reilusti kelmua yli reunan.

  2. Leikkaa leivistä tummat reunat terävällä leipäveitsellä. Asettele ensimmäinen kerros leipäviipaleita vuokien pohjille. Aloita täyttäminen. Joka kerrokseen tarvitaan 3-3½ viipaletta leipää. Kostuta leipäkerrokset vedellä pullasutia käyttäen.

  3. Valmista täytteet kahteen kulhoon.

  4. Levitä tasaisesti leipäkerroksen päälle ensimmäistä kinkkutäytettä. Jatka toisella kerroksella leipää ja toista täytettä. Jatka kunnes leipävuoat ovat melkein ylös saakka täynnä.

  5. Paina viimeinen leipäkerros täytteen päälle ja sivele viimeinen kostutus, ennen kuin käännät tuorekelmun helmat tiukasti kakun pohjan päälle. Aseta paino vuokaan kasatun kakun päälle ja vie jääkaappiin vuorokaudeksi.

  6. Avaa seuraavana päivänä kelmu kakun päältä ja kumoa kakku sopivalle alustalle.

  7. Tyhjennä 2 purkkia tuorejuustoa kulhoon. Notkista juusto. Pilko coctailkurkkuja pienenpieniksi paloiksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja sivuille. Koristele kakku oman maun mukaan tomaatilla, kurkulla ja yrteillä, jne.

20 hengelle
2 pkt Fazer Ruispaahto-leipää (iso koko)
3 dl vettä kostutukseen


Täyte 1 Kinkku-paprika
150 g ylikypsää savukinkkua pienenpieninä paloina
1 kpl punainen paprika pienenpieninä kuutioina
2 rkl purjon valkoista osaa pienenpienenä silppuna
75 g ranskankermaa
5 rkl Hellemans majoneesia
1 tl rouhittua mustapippuria


Täyte 2 Kinkku-suolakurkku
150 g ylikypsää savukinkkua pienenpieninä paloina
4 kpl coctailkurkkuja pienenpieninä kuutioina
1 kpl shalottisipuli pienenpieninä kuutioina
75 g ranskankermaa
5 rkl Hellemans majoneesia
1 tl rouhittua mustapippuria


Kuorrutus:
400 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
100 g coctailkurkkuja pienenpieninä kuutioina


Pinnalle (esimerkiksi):
- ohuenohuita kinkkusiivuja
- tuorekurkkua
- tuoreita yrttejä saatavuuden mukaan: ruohosipulia, basilikaa jne
- vuonankaalia
- tummia viinirypäleitä
- jäävuorisalaatti
- unikonsiemeniä
- kirsikkatomaatteja
Yhteensä n 500 g


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista