Etusivu Reseptit Wallenberginpihvi ja perunamuusi

Wallenberginpihvi ja perunamuusi

3.96154
Average: 4 (26 votes)
annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Pihvit:
500
vähärasvaista naudan jauhelihaa tai vasikan jauhelihaa
1
hienonnettua mustapippuria
1.5
suolaa
3
Flora Kuohua
4
Flora Kulta juoksevaa
Perunamuusi:
800
jauhoisia perunoita
3
maitoa
0.5
Flora Kulta juoksevaa
2
suolaa (keitinveteen)
Kastike:
1
Knorr Ruskea Sipulikastike kastikeaineksia
1.5
Flora Kuohua
1 vettä
0.25
Flora Kulta juoksevaa
Valmistusohje: 

1. Laita kylmä jauheliha jäähdytettyyn kulhoon. Mausta jauheliha suolalla sekä pippurilla ja sekoita hyvin. Laita massa vetäytymään jääkaappiin noin 10 minuutiksi.


2. Kaada massa monitoimikoneeseen ja valuta Flora Kuohu sekaan ohuena nauhana koneen pyöriessä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.


3. Kuori perunat ja laita ne teräskattilaan. Lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Kun vesi kiehuu lisää veteen suola. Kun perunat ovat kypsiä valuta vesi pois kattilasta ja soseuta perunat kevyesti sähkövatkaimella. Lisää lämmitetty maito ja rasva. Sekoita perunamuussia sähkövatkaimella kunnes se on sileää. Jos muusia sekoittaa liikaa niin siitä tulee liisterimäistä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


4. Valmista kastike pussin ohjeen mukaan. Käytä sulatetun margariinin tilalla 0,25 dl Flora Kulta juoksevaa ja maidon tilalla Flora Kuohua.


5. Muotoile jauhelihamassasta kauniita pihvejä ja pyöritä ne kevyesti vehnäjauhossa. Paista pihvit molemmin puolin runsaassa rasvassa kauniin ruskeiksi.


6. Tarjoile wallenberginpihvit perunamuusin ja sipulikastikkeen kassa.


 


 


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista