Etusivu Tarrat appelsiini reseptit
2 Jou
10
glögi

Glögin ei tarvitse olla aina punaista ja lattea voi valmistaa ilman kahviakin. Nyt on aika nauttia lämpimistä ja mausteisista joulujuomista.

3 Mar
18
Ahkku ihmemaassa

Syksyn ehdoton ykköstapahtuma on minulle Helsingin kirja-, ruoka- ja viinimessut, joille matkustin odotuksesta pulleana tänäkin vuonna. Messujen alkupäivät vietin kirjamessupuolella kuunnellen ja katsellen, tutustuen uutuuksiin ja tavaten vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia.

11 Syy
6
olut

Inkivääri on pitkään ollut Euroopassa yleinen alkoholijuomien ja oluen mauste. Inkivääristä valmistetaan myös inkivääri limonadia – Ginger Alea ja käymisteitse inkivääriolutta – Ginger Beer.

5 Toukokuu
15
Ingman

Ideakeittiön käyttäjät ovat taas saaneet suorittaa useita ruoka-aiheisia tehtäviä, joissa on haastettu ottamaan hyviä, hauskoja ja raikkaita ruokakuvia. Tehtäviin osallistuminen oli jälleen runsasta ja joukosta löytyi paljon voittajiksi sopivia vaihtoehtoja.

24 Syy
8
Omenacooler

Raikas omenajuoma on helppo valmistaa ja toimii herkullisena välipalana tai jälkiruokana!

17 Hei
2
Kuohuviini sangria

Baarimestari Sakari Mäkinen antaa ohjeet raikkaan kuohuviini sangrian valmistukseen.

17 Hei
1
Punaviini sangria

Baarimestari Sakari Mäkinen tekee versionsa punaviini sangriasta.

30 Kes
6
Kananmunaton pekaanipähkinä-juustokakku

Kananmunattoman pekaanipähkinä-juustokakun pohjassa rouskuvat pähkinät!

30 Kes
4
Halvatun hyvä suklaakakku

Halvatun hyvä suklaakakku maustetaan nimensä mukaisesti halvalla sekä appelsiinimarmeladilla.

25 Hel
1
Myytinmurtajat: Espanjalaisessa keittiössä ei olla tiukkapipoja

Tämänkertaisessa Myytinmurtajissa matkataan Espanjan makujen maailmaan. Oppainamme toimii helsinkiläisen Copas y Tapaksen Jari Lahdenoja ja Sami Tallberg.

Espanjalaiset tunnetaan rennosta ruokameiningistään, jossa ei turhia tiukistella. Samanlaisen ilmapiirin ravintolaansa luo Jari Lahdenoja, joka isännöi laadukkaita tapaksia tarjoavaa Copas y Tapas -bistroa Helsingissä.

Lahdenojan lisäksi ravintolassa häärää hänen kaksi poikaansa.

13 Kes
4
Jäätelöraati valitsi suosikkinsa kesän uutuuksista

Emmi Huurtola, Juha Valvio ja Inka Halme kohtasivat uutuusmakujen kimaran.

Kaupan pakastealtaista löytyy kesäaikaan runsas valikoima uutuusjäätelöitä. Mutta mitä näistä kannattaa maistaa? Ideakeittiön koolle kutsuma jäätelöraati maisteli osan uutuuksista ja jakoi varsin ankaria tuomioita.

jäätelöraati

Juha Valvio

4 Kes
4
Ilmastoystävällisen ruoan tekeminen ei vaadi ylimääräistä ponnistelua

Yksinkertaisinta on vähentää ruoan heittämistä roskakoriin ja suosia kasviksia lihan sijaan. On myös muita tapoja vaikuttaa.

Kantaessasi juuri ostettua ruokakassia kaupasta kotiin et ehkä tule ajatelleeksi, että keskimäärin joka 20. kerralla kippaat sen suoraan roskakoriin (Foodspill 2010–2012 -hanke).

Karulta kuulostava fakta on kuitenkin totta. Kotitalouksissa heitetään ruokaa pois noin 20-30 kilogrammaa henkeä kohden vuodessa.