Etusivu Tarrat avokado reseptit
29 Jou
2
uusi vuosi

Uudenvuoden aattona tarjottavaa on oltava alkuillasta myöhään yöhön. Suomessa ei uudenvuodenaatoksi ole muodostunut omia perinteisiä klassikoitaan – nakkeja ja perunasalaattia lukuun ottamatta.

28 Jou
6
pariloitu avokado

Pariloitu avokado on raikas alkuruoka, jossa on kiinnostavaa aasialaista makuvivahdetta. Pariloitu avokado täytetään raikkaalla itusalaatilla ja herkullinen kokonaisuus viimeistellään Hellmann’s chilimajoneesilla.

11 Elo
3
Helpot välipalavinkit opiskelijoille

Mitä kannattaa syödä, jotta aivot pysyvät virkeinä ja keskittyneinä? Koulusta saa hyvää perusruokaa, mutta aterioiden väliin jää helposti pidempiä taukoja, jolloin pieni huikopala on tervetullut piristys. Koulun jälkeen nälkä kannattaa taltuttaa heti valmistamalla pieni välipala ennen iltaruokaa.

1 Hei
14
portobellohampurilainen

Huhtikuussa alkanut Hellmann’s-kampanja on nyt päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille! Ideakeittiöläiset osallistuivat ahkerasti kilpailuihin herkullisilla grillausresepteillä ja kuvilla.

18 Toukokuu
11
valmistujaisjuhlat

Onnistuneiden juhlien takaa löytyy leppoisa emäntä ja huoleton tulevaisuuden toivo. Valmistujaisjuhlat voi järjestää ilman spektaakkelimaista voileipäkakkurivistöä tai kolmikerroksista kermakakkua. Seitsemän sortin sijaan kannattaa panostaa muutamaan laadukkaaseen ruokalajiin ja valmistella mahdollisimman paljon etukäteen.

5 Toukokuu
13
kuhaa avokadosalaattipedillä

Toukokuun toisena sunnuntaina äidit saavat nukkua pitkään, kun heille tuodaan aamiainen sänkyyn. Äidin hemmottelua voi jatkaa koko päivän tarjoamalla juhlallisen aterian arjen sankarille.

1 Huh
17
guacamole

Ideakeittiön käyttäjät kokkailivat maaliskuussa meksikolaisia ruokia. Tehtävään osallistuminen oli runsasta, ja käyttäjät saivat paljon vinkkejä monenlaisten meksikolaisten herkkujen valmistamiseen tortilloista ja niiden täytteistä nachovuokiin, quesadilloihin, erilaisiin patoihin, salaatteihin ja liharuokiin asti.

9 Lok
6
Avokadolevite

Terveellisempää levitettä ei juurikaan leivälle löydy!

9 Lok
4
ruokakirjat syksyn uutuudet

Syksyn uudet ruokakirjat ovat täynnä reseptejä, jotka houkuttelevat kokkaamaan kotikeittiössä. Kokeilisitko tänä vuonna vaikka uunirosollia ja kalkkunapullia? Entä miltä kuulostaa avokado-suklaakakku?

30 Kes
1
Avokado-lohitahna (G)

Herkullinen avokado-lohitahna taipuu esimerkiksi leivälle levitteeksi sekä uuniperunoiden täytteeksi!

30 Kes
1
Broilerisalaatti avokadokastikkeella

Broilerisalaatti maustetaan täyteläisellä avokadokastikkeella!

30 Kes
6
Lempeä avokado-goudasalaatti (K)

Lempeässä avokado-goudasalaatissa maistuu myös päärynä!

30 Kes
2
Nopea kalakastike pastalle

Nopea kalakastike on helppo valmistaa ja maistuu esimerkiksi pastan tai perunan kanssa!

20 Maa
1
STREAT HELSINKI tarjoilee viikonloppuna elämyksiä kaikille aisteille

Richard McCormick’s Cateringin keittiössä Helsingin Merimiehenkadulla käy aikamoinen suihke.

Kiireinen kokkijoukko valmistelee täällä viikonlopun katuruokafestareita. Pöydillä on jättimäisiä laareja kaalia, artisokkaa, juustoja ja yrttejä. Uusia laatikollisia raaka-aineita ajetaan pihaan jatkuvalla syötöllä.

- Kylmiössä on lampaanpäitä, haluatko nähdä?, Richard kysyy nauraen.

 

KATURUOKAVALLANKUMOUS

 

25 Mar
2
Luovat kotikokit Knorr Soppahaasteessa: Keitoista upeita ja uudenlaisia herkkuja

Mitä syntyi, kun useampi kokki valmisti yhdessä soppaa? Ideakeittiön Knorr Soppahaasteessa kauhan varressa hääräsivät tällä kertaa luovat kotikokit.

13 Toukokuu
3
Kesällä ei kuluteta aikaa keittiössä

Ideakokki Lauri Skyttä tarttui seuraavaan haasteeseensa. Raaka-aineiksi valikoituivat avokado, mandariini, päärynä, naudanliha ja pekoni. Tällä kertaa miehen ei tarvinnut menettää yöuniaan haasteen takia.

Raaka-aineita Ideakokin annosta varten

13 Maa
5
Kiristääkö ja kutittaako? Kuori kahvilla, helli hunajalla ja kirkasta kurkulla!

Ruokakaappia raottamalla löydät ainekset kotoisaan kauneudenhoitoon.

 

30 Hei
5
Henri Alénin vinkit luksuspiknille

Ystävien kanssa piknikin järjestäminen on hyvä tapa viettää kesäpäivää. Kun jakaa porukalla ruokavastuun, ei tarvitse yksin hikoilla hellan ääressä.

Kokki Henri Alén vinkkaa, että kuumana päivänä kannattaa valita piknikeväiksi ruokia, jotka kestävät hieman lämpöä. Esimerkiksi maitotuotteet, majoneesit sekä liivatetta sisältävät ruoat kannattaa jättää suosiolla jääkaappiin. Vaihtoehtoisesti voi ottaa mukaan pienen kylmälaukun, jossa myös juomat pysyvät viileinä.

22 Toukokuu
4
Tänä helluntaina et jää heilatta!

Tarjoa treffiseuralaisellesi oikeanlainen ateria. Samalla varmistat heilakkaan kesän, mikäli on uskominen kansanperinnettä.

Helluntaista on kansanperinteen mukaan ennustettu kesän säätä. Myös rakkauselämän enteitä on voinut aavistella helluntain heilatilanteen mukaan. ”Jos ei heilaa helluntaina, ei koko kesänä”, lienee jokaiselle tuttu lausahdus.

Mutta mistä niitä heiloja sitten löytää? Siihen on vaikea antaa vastausta. Helpompaa on kertoa, miten mahdollinen heila pidetään tyytyväisenä? Ruoalla tietenkin.