Sinapilla glaseerattu kalkkuna on herkullinen juhlaruoka vaikka joulupöytään! Kalkkuna saa mukavaa kirpeyttä glaseerauskastikkeen appelsiinista. Mieto sinapin maku ja jouluiset mausteet tasapainottavat kokonaisuuden.
Juustokakku kurpitsatäytteellä on Halloween-juhlien jälkkäripöydän ehdoton kunkku. Uunissa valmistettavan juustokakun täyte saa makua kurpitsasoseesta ja Crème Bonjour tuorejuustosta.
Maissitortillat sopivat hyvin illanistujaisiin ja täytteissä on varaa mielikuvitukselle. Maissitortillat on helppo valmistaa itse maissijauhoista. Chili con Carne sopii hyvin maissitortillojen täytteeksi.
Suklaa on ehkä suosituin jälkiruokaraaka-aine. Helppo suklaavaahto sopii hienosti suklaanystävän arkisemmaksi jälkiruoaksi.
Herkullinen spelttipizza valmistuu spelttijauhoilla. Täysjyväspeltti sisältää runsaasti kuitua ja nykyvehnään verrattuna paljon proteiinia. Spelttipizzan täytteinä voi käyttää mm. parsaa ja kirsikkatomaatteja.
Täyteläinen kinkkukiusaus valmistuu alle tunnissa. Kiusaus saa makua Flora Ruoka Pekoni & Sipulista.
Perinteistä suomalaista jouluruokaa jo keskiajalta asti. Eli lanttulaatikko on perinteisistä joululaatikoista vanhin.
Suomalaiseksi juhlaruoaksi 1800-luvun lopulla yleistynyt porkkanalaatikko Ideakeittiön tapaan.
Paella ilman hyvää lientä ja tomaattia jossain muodossa on kuin mies ilman sukkia nahkakengissä.
Pariloitu avokado on raikas alkuruoka, jossa on kiinnostavaa aasialaista makuvivahdetta. Pariloitu avokado täytetään raikkaalla itusalaatilla ja herkullinen kokonaisuus viimeistellään Hellmann’s chilimajoneesilla.
Bratwurst on herkullinen suolapala, joka on täydellinen makupari muhennosmaiselle savoijinkaalilisukkeelle. Bratwurst paistetaan nopeasti pannulla, kun dijon-kermassa haudutettu muhennos on valmis. Viimeistele annos Maille kokojyväsinapilla ja nauti!
Riisivanukas on joulun herkullisin jälkiruoka. Uuniomenalla maustetun riisipuuron joukkoon sekoitetaan Flora Vanillaa ja vanukas paahdetaan rapeapintaiseksi uunissa. Nauti riisivanukas hedelmäisen lisäkkeen kera.
Joulukinkku on pöydän kunkku jouluna. Kuorruta joulukinkku tänä jouluna omenaisella valkosipulikuorrutteella. Ota joulukinkku ajoissa huoneenlämpöön ja varaa aikaa kinkun sulatukseen.
Churro on herkullinen munkki, joka on peräisin espanjasta. Churro uppopaistetaan kookosrasvassa ja kuorrutetaan kaneli-sokeriseoksella. Churrot tarjoillaan herkullisen suklaadipin kera. Churro-istunto tarjoaa hauskan yhteisöllisen jälkiruokahetken joulunpyhiin.
Glaseeratut juurekset on terveellinen ja maistuva kasvisruoka vaikka joulupöytään.
Mikä onkaan parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin lämmin glögi? Glögi voi olla myös vaaleaa, kuten tässä jouluglögissä, jossa maistuu omena, vanilja ja kaneli. Juoman päälle valutetaan pehmeä Flora Vanilla huntu.
Glögin ei tarvitse olla aina punaista ja lattea voi valmistaa ilman kahviakin. Nyt on aika nauttia lämpimistä ja mausteisista joulujuomista.
Härkäpastrami sandwich on herkullinen välipala, joka vie suuremmankin nälän. Liha marinoidaan aromikkaalla mausteseoksella ja annetaan maustua rauhassa jääkaapissa. Lihaan savustetaan houkutteleva savun aromi, joka täydentää lihan makua.
Päärynät kypsennetään pehmeäksi teellä, vaniljalla ja kanelilla maustetussa liemessä. Liemestä valmistetaan herkullinen siirappi, joka tuo mukavaa makeutta annokseen.
Tiikeriravut ovat erinomainen suolapala vaikka pikkujouluihin. Tiikeriravut maustetaan valkosipulilla ja tarjoillaan Maille Dijon sinapista valmistetun vinegretin ja linssisalaatin kera.
Karitsanpotka kuorrutetaan Maille hunajasinapilla ja yrteistä valmistetulla leipäseoksella, josta annos saa näyttävän värinsä. Nauti karitsanpotka uunijuuresten tai perunasoseen kera.
Sinappisiika voidellaan perinteisellä Maille Dijon sinapilla ja tarjoillaan täyteläisen kastikkeen kera, jossa maistuu Maille Dijon kokojyväsinappi. Nauti sinappisiika ryöpättyjen retiisien, sokeriherneiden ja pinaatin kera.
Skonssit ovat pieniä leipäsiä, jotka täytetään valkosipuli-tuorejuustolla. Skonssit saavat makua taikinaan lisättävästä Maille Dijon kokojyväsinapista.
Paistettu maksa maistuu herkulliselta Maille kokojyväsinapilla ryyditetyn perunasoseen kera.
Kananrinta on maistuva uunissa valmistettava arkiruoka. Maille hunajasinappi maustaa kanojen marinadin ja Maille dijonnaise tuo kuorrutteeseen täyteläistä makua.
Pippuripihvi on klassikkoruoka, joka toimii aina. Mausta pihvit Maille Dijon sinapilla ja mustapippurilla. Dijon kokojyväsinappi maustaa täyteläisen pippuri-konjakkikastikkeen, joka kruunaa kokonaisuuden. Tarjoile pippuripihvi raikkaan papumixin kera.
Porsaanfilee on herkullinen juhlaruoka, joka nautitaan Maille kokojyväsinapista valmistetun kastikkeen kera. Porsaanfilee täytetään emmentaljuustosta ja hunajasinapista valmistettavalla seoksella.
Kananpoika ja Maille Dijon kokojyväsinappi sopivat yhteen täydellisesti. Kanavartaat pyöritellään sinappisessa marinadissa, jossa maistuu Maille kokojyväsinappi ja Maille hunajasinappi.
Ceviche on raikas alkuruoka, joka valmistetaan raakakypsytetystä kalasta. Ceviche on hyvää sellaisenaan, mutta maistuu erinomaiselta rapeiden crostinien päällä.
Aasialaiset lihapullat saavat mielenkiintoisen makuvivahteen inkivääristä ja seesamiöljystä. Flora Pehmeä Curry tuo makua ja täyteläisyyttä lihapullataikinaan. Aasialaiset lihapullat tarjoillaan maukkaan kastikkeen kera ja koristellaan kevätsipulilla.
Korealainen perinneruoka bulgogi on liharuoka, jossa liha paistetaan nopeasti pannulla. Maun salaisuus piilee marinadissa, jossa maistuu soija, seesami ja valkosipuli. Tarjoile bulgogi porkkanasuikaleiden kera. Katso myös video bulgogin valmistuksesta!
Savusiika-quiche on maukas suolainen piirakka, jossa maistuu tulinen Turun Sinappi. Savusiika-quiche toimii herkullisena illanistujaisten tarjottavana.
Joulukinkku on juhlapöydän kunkku jouluna. Kuorruta joulukinkku herkullisella kuorrutteella, joka valmistetaan Turun Sinapista, siirapista ja hapankorpuista.
Paneroidut lihapullat ovat herkullisia suolapaloja, jotka tarjoillaan cocktailtikussa. Turun Sinappi ja valkosipuli tuovat lihapullataikinaan makua. Lihapullat tarjoillaan etikoitujen kurkkujen kera.
Valmista isälle tuhti isänpäivän aamiainen mallasleivistä, jotka oon päällystetty herkullisilla häränleikkeillä. Häränleikkeet saavat makua piparjuuren makuisesta tuorejuustosta.
Karitsanfilee on herkullinen juhlaruoka, joka valmistuu nopeasti. Karitsanfileet maustetaan, paistetaan nopeasti pannulla ja maukas annos on valmis.
Kukkakaalikeitto lämmittää mukavasti syysiltana. Aja kukkakaalikeitto sileäksi sauvasekoittimella ja valmista lisäkkeeksi haukikroketteja. Haukikroketit tuovat mukavaa rapeutta sileän kukkakaalikeiton viereen.
Yrttiset skottimunat valmistetaan käärimällä keitetyt kananmunat jauhelihalevyihin. Jauhelihataikina maustetaan yrteillä, savupaprikajauheella ja ranskalaisella sipulikeitolla. Nauti yrttiset skottimunat raikkaan salaatin kera.
Makean ja suolaisen suloinen makuyhdistelmä toteutuu tässä jäätelöherkussa. Kinuskinen jäätelöherkku valmistetaan suolaisesta kinuskijäätelöstä, hasselpähkinärouheesta ja suklaakastikkeesta. Helppo jäätelöherkku on vartissa valmis.
Kaalikääryleet on maistuva arkiruoka, joka nautitaan herkullisen puolukkasurvoksen kera. Kaalikääryleet pysyvät hyvin koossa, kun ne rullataan tiukasti ja laitetaan uunivuokaan saumakohta alaspäin.
Tomaattirisotto valmistetaan rauhassa ajan kanssa. Tomaattirisoton maku tulee Knorr tomaattikeitosta ja itsetehdystä tomaatti-sipulisalsasta. Raasta parmesania tomaattirisoton päälle ja herkullinen makuelämys on valmis!
Letut ovat viikonlopun ehdoton herkku. Paista letut pitsireunaisiksi Kokin salaisuus voi-kasviöljyseoksen avulla. Tarjoile letut marjojen, jäätelön sekä kinuskikastikkeen kera ja nauti!
Kasviswokki syntyy rapeista kasviksista ja nuudeleista. Kokin salaisuus antaa kasviswokille makua ja raastettu inkivääri kruunaa kokonaisuuden. Lopuksi kasviswokki koristellaan pähkinöillä ja korianterilla.
Siika on maukas kala, joka valmistuu nopeasti pannulla rasvassa paistaen. Nauti siika herkullisen kasvislisäkkeen kera. Raikas, lämmin kasvislisäke valmistetaan fenkolista, sokeriherneistä ja kukkakaalista.
Lämmin kasvispiirakka on täynnä sadonkorjuun maukkaita antimia. Kasvispiirakan pohja saa makua Crème Bonjour Cuisine Sipulisekoituksesta. Kasvikset paistetaan kevyesti pannulla ja kaadetaan Flora Ruoka-seoksen kanssa piirakan päälle.
Macaron on Ranskalainen makea leivos, joka valmistetaan marenkimassasta. Macaron-pikkuleivoksen voi täyttää oman maun mukaan, tässä reseptissä herkutellaan vadelmaisella suklaatäytteellä. Nauti kauniit macaronit tuoreiden vadelmien kera.
Herkullinen kanawokki valmistetaan maissikanan rintafileistä ja rapeista kasviksista. Savoijinkaali, porkkana ja sipuli ovat loistavia wokkivihanneksia ne sopivat hyvin kanan viereen.
Pyttipannu on helppo ja nopea arkiruoka tai sunnuntain maistuva suolapala. Pyttipannu saa makua kauden metsäsienistä sekä palvatusta possunkyljestä ja sen mehevöittää Flora Ruoka Pekoni & Sipuli. Pyttipannu koristellaan tuoreella persiljalla ja tarjoillaan tuoreen leivän kera.
Spagetti bolognese on herkullinen arkiruoka, jonka valmistat 15 minuutissa. Kantarellit tuovat vaihtelua perinteiseen bologneseen ja lisää makua spagetti bolognese saa Crème Bonjour Kantarelli tuorejuustosta.
Pihvin paistaminen on taitolaji ja pienetkin nyanssit vaikuttavat onnistumiseen. Flora on kehittänyt loistavan uutuustuotteen onnistuneen pihvin paistoon. Ammattikokit suosittelevat öljyn ja voin yhdistämistä parhaan paistotuloksen aikaansaamiseksi.
Järjestä intialainen ilta valmistamalla täydellinen intialainen ateria lisukkeineen. Mausteinen intialainen kanacurry on perinteinen intialainen ruoka, jonka mausteseos curry kannattaa valmistaa itse.
Metsäsienikeitto on sadonkorjuun antimista valmistuva helppo ruoka, joka sopii hyvin vaikka rapujuhlien alkukeitoksi. Omenasalaatti raikastaa keiton ja HK:n Amerikan pekoni antaa keittoon ruokaisuutta.
Höyryävä tomaattinen kanapata on maukas ja terveellinen arkiruoka. Kanapata saa tomaattisen makunsa Knorr tomaattikeitosta. Tarjoile tomaattinen kanapata chilin ja paprikan makuisen kastikkeen kera ja nauti!
Omena-kaurapaistos on kauden raaka-aineista valmistettu maukas jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa. Tarjoile omena-kaurapaistos herkullisen kanelivaahdon kera. Pehmeä kanelivaahto valmistuu Crème Bonjour tuorejuustosta ja Flora Vanillasta.
Omenakakku on maukas sadonkorjuun herkku. Puolukka tuo mukavaa kirpeyttä kakkuun ja Flora Vanilla pehmentää ja tasapainottaa maun. Koristele omenakakku tomusokerilla, mintulla sekä tuoreilla puolukoilla ja tarjoile lämpimänä.
Lasagne on maistuva arkiruoka, joka on helppo valmistaa Knorr Lasagne ateria-ainesten avulla. Salami tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen lasagneen ja sipulit antavat ruokaan raikkautta. Nauti lasagne raikkaan salaatin kera.
Kuuluisa italialainen herkku Pasta Carbonara on herkullinen arkiruoka, johon lihapullat tuovat mukavaa vaihtelua. Knorr sipulikeitto sopii mainiosti jauhelihamassan maustajaksi ja maukas Knorr Carbonara pasta-aines tuo helpotusta arkeen.
Omenaleipä tuo mukavaa piristystä perinteiseen leivontaan. Omenan kirpeys raikastaa leivän ja maistuu hyvältä pelkän levitteen kera. Ruohosipulilevitteen maku tulee Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustosta ja Flora Ruoka pehmentää levitteen rakenteen.
Helppo lasagne on vaivaton valmistaa Knorr kastikeainesten avulla. Kastikeaineksista löytyy tarvittavat mausteet ja lisää tuhteja makuja lasagne saa Flora Ruoka Pekoni & Sipulista. Lasagnen kylkeen sopii mainiosti raikas salaatti.
Sisilialainen hileinen herkku granita on raikas kesäpäivän viilentäjä. Sitruunainen granita saa mintun makua Lipton Intense Mint- teestä. Tarjoile granita pehmeän sitruunacurdin kanssa ja koristele annos mintun lehdillä.
Valmista suklaahippukeksit arjen iloksi. Lisää taikinaan herkullista maitosuklaata ja tarjoile suklaahippukeksit Crème Bonjour tuorejuustosta ja Flora Vispistä valmistetun vaniljavaahdon kera.
Graavattu siika valmistuu kuin itsestään. Siian annetaan kypsyä vuorokausi jääkaappissa, jonka jälkeen kalaherkku on valmis nautittavaksi. Graavattu siika maistuu sellaisenaan, mutta kylkeen sopii mainiosti myös uudet perunat.
Herkulliset Vadelma-suklaakuppikakut selättävät makeannälän takuuvarmasti. Suklaiset kuppikakut kuorrutetaan vadelmaisella seoksella, joka saa kuohkeutta Flora Vanillasta. Vadelma-suklaakuppikakut koristellaan tuoreilla vadelmilla.
Kuumina kesäpäivinä kannattaa pitää huolta riittävästä nestetankkauksesta. Raikkaat boolit, kylmät jääteet, espanjalaiseen tapaan tehdyt sangriat ja pehmeät smoothiet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.
Valmista maukkaat nyhtökanankoivet ajan kanssa hiljalleen haudutellen. Mausteiset nyhtökanankoivet saavat makua Knorr kanaliemikuutioista, chilistä, inkivääristä ja tähtianiksesta.
Mansikkaiset lettutornit ovat maistuva kesäpäivän jälkiruoka. Kokoa letut torneiksi, niin saat jälkiruokaan näyttävyyttä. Tarjoile letut mansikkaisen täytteen kera.
Raikas vadelma-sitruunajäädyke on erinomainen tarjottava niin juhlissa kuin kuumana kesäpäivänäkin. Jäädykkeen pehmeän rakenteen salaisuus on Flora Vispi. Jäädyke saa ihanan maun kotimaisista vadelmista ja raikkautta sitruunankuoresta.
Pannukakut ovat erinomainen vaihtoehto niin aamupalalle, ruokaisalle brunssille kuin jälkiruoaksikin. Pannukakut saavat täyteläisen maun Flora Kuohusta ja kivennäisvedestä. Tarjoile pannukakut raikkaan kokispehmiksen kera.
Grillissä voi valmistaa hyvin myös herkullisia jälkiruokia. Kokeile vaikka grillattuja ananaksia, joiden marinointiliemessä maistuvat muscovadosokeri, tähtianis, vanilja ja kaneli. Ananakset tarjoillaan herkullisen rommirusinamoussen kera.
Herkulliset minttu-suklaaleivokset ovat pieniä suupaloja, jotka on helppo syödä sormin. Sen takia ne sopivat erinomaisesti vaikka juhlien buffetpöytään. Leivosten täytteessä maistuu raikas tuore minttu, Créme Bonjour maustamaton tuorejuusto ja Flora Kuohu.
Juustokakku on kevään juhlien klassikko. Se sopii erinomaisesti isompiinkin juhliin, sillä kakku valmistetaan jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii varmasti hyytyä. Tähän juustokakkuun makua tuovat täyteläinen suklaa sekä pehmeä Flora Vanilla.
Täydellinen suklaamousse on erinomainen tarjottava niin jälkiruoaksi kuin kevään buffetpöydässäkin. Täyteläinen mousse valmistetaan Flora Vispistä ja se saa potkua Créme Bonjour Chili tuorejuustosta.
Whoopiesit ovat täytettyjä leivonnaisia, joiden alkuperä on Amerikassa. Tämä leivoksen ja pikkuleivän välimuoto sulaa suussa, ja täytteiden makua voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.
Täyteläinen banaani-kinuskikakku valmistuu helposti ja nopeasti ja on valmis tarjottavaksi parin tunnin maustumisen jälkeen. Kakku saa makua banaaneista ja valmiiksi keitetystä kondenssimaidosta, joka vain levitetään keksipohjan päälle.
Meksikolainen jauhelihapiirakka on herkullinen ja täyttävä ruoka, jonka voi pakata mukaan vaikka keväiselle piknikille. Jauhelihapiirakka saa potkua jalapenosta.
Leipätikut ovat erinomainen lisä vappubrunssille tai -piknikille. Dippaa tikkuja valkosipulimajoneesiin, jonka pohjana on käytetty Hellmann's Real majoneesia.
Klassinen Eggs Benedict on erinomainen lisä vaikka vapun brunssipöytään. Rapeaksi paistettu pekoni ja Knorrin Hollandaisekastike täydentävät kokonaisuuden.
Raikas sitruuna-marenkitorttu sopii tarjottavaksi vaikka vappubrunssille tai valmistujaisjuhlien buffetpöytään. Torttu saa täyteläisen maun Flora Vanillasta.
Pannukakku maistuu myös suolaisena versiona. Lisää joukkoon savulohta ja tilliä ja tarjoile pannukakku vaikka raikkaan salaatin kera.
Kokeile herkullista broileri-pastavuokaa, joka saa täyteläisen makunsa pestosta.
Valmista pääsiäispöytään mausteista chorizo-lammaspataa. Pata saa täyteläisen maun, kun sekaan laittaa Knorr mausteista tomaattikeittoa.
Pääsiäinen on kristinuskon kirkkovuoden vanhin ja merkittävin juhla. Pääsiäinen aloittaa kevään suuren ruokasesonkijuhlan.
Mämmi on pääsiäisen perinneherkku. Se maistuu mainiolta Flora Kuohun kera, mutta kokeile myös mämmistä tehtyä suklaamoussea ja mämmi-kauracocktailia.
Köyhät ritarit maistuvat myös suolaisena versiona. Sekoittele täytteeseen kirsikkatomaatteja, punasipulia ja prosciuttoa ja tarjoile ritarit Créme Bonjour Cuisinen kera.
Herkulliset kikhernepyörykät saavat lisää makua, kun massan sekaan laittaa fetajuustoa. Pyörykät tarjoillaan raikkaan minttukastikkeen kera.
Ideakeittiön käyttäjät pääsivät helmi-maaliskuun aikana valmistamaan unelmiensa Luigin makaronilaatikkoa, jonka valmistuksessa hyödynnettiin Knorr Fond “du Chef” -annosfondeja. Tehtävään tuli runsaasti osallistujia, ja parhaan valokuvan ottanut käyttäjä palkittiin Knorr Fond “du Chef” -tuotepaketilla.
… ja huimasti etuajassa tänä vuonna! Crème Bonjourin keittiöhenkilökunta bongasi viime viikolla nämä ylläolevat krookuksenvarret työmatkallaan. Ymmärrän, että monille aikainen kevään saapuminen on hirmuinen pettymys: vielä kun pitäisi päästä hiihtämään ja luistelemaankin!
Knorrin uudessa, viileästä myytävässä sienikeittossa on paljon erilaisia sieniä! Valkoviinillä maustettu mieto, kermainen sienikeitto, jossa herkkusienen, voitatin, kantarellin, herkkutatin ja ruskotatin paloja saa tässä reseptissä lisämakua pekonista.
Täydelliset letut tarjoillaan Flora Vanillan, marjojen ja suklaisen O´hoj kastikkeen kera.
Perinteinen laskiaispulla maistuu hyvältä reippaan ulkoilupäivän jälkeen. Täytä itse tehty pulla Flora Vispillä ja vadelmahillolla.
Makaronilaatikko on arkiviikon suosikkiruoka! Valmista helppo makaronilaatikko nopeasti ja vaivattomasti Flora Ruoka tuotteiden avulla.
Klassinen mutakakku on mehevä herkku, joka sopii kaikille suklaan ystäville. Kakun valmistus on yksinkertaista ja onnistuu ensikertalaiseltakin.
Kokeile pinaattikeitossa uutta Flora Ruoka Pekoni & Sipulia. Tarjoile keitto munakokkelin kera.
Perinteinen ranskalainen jälkiruoka Crème brûlée saa makua tähtianiksesta. Vanukas tarjoillaan Flora Vispin ja suklaisen O´hoj kastikkeen kera.
Arkipäivinä monipuolisen ruoan suunnittelu ja valmistus saattavat välillä tuntua haastavalta tehtävältä. Flora Ruoka -sarjan maustettuja uutuustuotteita käyttämällä kokkaaminen sujuu jatkossa entistä helpommin ja nopeammin.
Ruokaisa lohikeitto on talvipäivän ehdoton ykkösherkku. Kokeile keiton sekaan vaikka uutta Flora Ruoka Tilli & Sitruunaa. Viimeistele annos tuoreella silputulla tillillä.
Hyvän madekeiton perustana on mateen ruodoista keitetty liemi. Pehmeärakenteista madetta on syytä käsitellä varovaisesti. Keittoa varten made nyljetään eli sen nahka poistetaan ja sisältä otetaan talteen mäti ja maksa. Nylkemisen jälkeen mateesta irrotetaan fileet.
Rapeat blinit ovat talven sesonkiherkkuja. Taikinan makuun saa vaihtelua, kun sen sekaan lorauttaa Flora Ruoka Pehmeä Curry -ruokakermaa.
Kinkkua ja muita jouluruokia saattaa jäädä joulun jälkeen yli. Tässä yksi Ideakeittiön ajatus kinkun ja kalkkunan hyödyntämisestä joulun jälkeiseen kevyempään ruokaan.
Herkkulinen ja kepeä keitto talven piristäjäksi tai Joulun odotukseen.
Taikinoitu filee on klassinen juhlaruoka, jonka esikuvana toimii Beef Wellington. Taikina fileen ympärillä takaa lihan mehukkuuden.
Floran vuosittainen, suuren suosion saanut Piparkakkumestari-kilpailu on jälleen käynnissä.
Joulun odotuksen tunnelmaan sopivat kepeät leivonnaiset.
Ideakeittiön resepti maukkaan kukkakaaliruoan valmistukseen. Reseptin aito Intialainen maku syntyy monipuolisella maustamisellä eikä valmista Curry-mausteseosta tarvita.
Herkulliset crepsit voi halutessaan täyttää myös kasvistäytteellä!
Täyteläinen sellerikeitto valmistuu helposti ja herkullinen pistaasi-aprikoosichutney tuo keittoon makeaa tulisuutta!
Pitkään hautunut häränlapa saa herkullisen lisäyksen pirteän vihreästä chimichurri-kastikkeesta!
Japanilaisittain marinoitu härkä tuo itämaisen tuulahduksen ruokapöytään!
Hirvipaisti on loistava ruoka niin syksyn arkeen kuin juhlaankin. Riistaruokien lisukkeeksi sopii mainiosti erilaisia metsän makuja kuten katajanmarjat, puolukat, karpalot sekä sienet. Kannattaa kuitenkin käyttää muita raaka-aineita maltillisesti, jotta riistan maku
Porkkanakakku jota maustaa sitrushedelmät, inkivääri ja karkea sinappi.
Kiinalainen ankka-kaalikeitto lämmittää mausteisuudellaan!
Teellä maustetun pannacotan maku muuttuu teemakua vaihtamalla!
Värikäs punajuuri-vuohenjuustosalaatti saa lisämakua tuorejuustosta valmistetusta kastikkeesta!
Pelkästä voista tehtynä maustevoi on melko raskas lisäke ja se saattaa myös murtua leikattaessa, Flora & Voilla tätä ongelmaa ei ole!
Herkullinen pinaatti-munajuustopasta valmistuu hetkessä! Pinaatti, pehmeä munajuusto ja paahdetut pinjansiemenet saavat lisämakua myös valkosipulista.
Intialainen lammaspata saa makunsa lämpimistä mausteista ja tulisesta chilistä. Mausteinen pata maistuukin herkulliselta riisin tai naan-leivän kanssa!
Englantilaiset teeleivät eli skonssit ovat klassisia tarjottavia. Ne sopivat niin brunssipöytään, välipalaksi kuin juhlien buffetpöytäänkin. Lisäksi suussa sulavat skonssit maistuvat makeina ja suolaisina!
Aprikoosilla ja hunajalla makeutettu lammaspata saa itämaisen vivahteen inkivääristä ja korianterista!
Raikas omenajuoma on helppo valmistaa ja toimii herkullisena välipalana tai jälkiruokana!
Nopea pasta syntyy Knorr Spaghetteria Formaggio -valmisateria-aineksien avulla.
Perinteinen kaalilaatikko kuuluu syksyn herkkuihin! Perinteiseen kaalilaatikkoon saat helposti makua Knorr Fond "du Chef" lihafondin avulla. Resepti sisältää noin neljä annosta.
Herkullinen mutakakku saa seurakseen pähkinöitä ja vaahtokarkkeja!
Perinteinen makaronilaatikko saa maukkaan päivityksen maustetulla ruokakermalla sekä cheddar-juustolla!
Chilillä maustetut lihapullat tuovat tulisen tuulahduksen ruokapöytään.
Syyspäivien samettisen pehmeä lämmittäjä tuorejuustosta ja tuoreista kantarelleista.
Hauki on pian todellinen arvokala, aina luomua ja vähärasvaista terveellistä ruokaa.
Jauheliha on äärimmäisen monipuolista, jos sika-nauta alkaa tökkimään, niin kokeile lampaan- tai hirvenjauhelihaa, samat ohjeet toimii aina.
Hyvän jälkiruoan voi valmistaa aina etukäteen, säästää aikaa ja vaivaa, sekä maistuu aina hyvältä.
Huippukokki Aki Wahlmanin ja baarimestari Sakari Mäkisen maukas lihapataresepti.
Tähän kalakeittoon voit käyttää kaikkea mahdollista kalaa. Keitto on erittäin terveellinen versio, vähän rasvaa, terveellistä kalaa ja kasviksia. Kokeile valmistaa mateesta..
Raparperi on Suomen aliarvostetuin raaka-aine, halpa ja muuntautumiskykyinen, tee loppusadosta hilloa tai mehua.
Valmista maukas paistettu kuha Meniuere-kastikkeella! Jos olet mausteisen ruoan ystävä, tämä on sinun valintasi! Paistettua kuhaa maustaa pekaanipähkinävoi ja riisiin suolaisuutta sekä makua tuo pekoni ja kasvikset. Meniuere-kastikeeseen saat makua helposti Worcestershire-kastikkeen avulla.
Tässä ohjeessa kesäkurpitsa korvaa perinteisen pastan!
Herkulliset lihapullat saavat makua paistetusta sipulista ja tuorejuustosta!
Amerikkalaiset pannukakut saavat seurakseen jäätelöä ja karhunvatukkahilloketta!
Kananmunattoman pekaanipähkinä-juustokakun pohjassa rouskuvat pähkinät!
Herkullisen sieni-pekonipiirakan täytteen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!
Herkullinen ratatouille on värikäs lisäys ruokapöytään ja valmistuu kuin itsekseen uunissa. Ratatouillen kasviksia voi vaihdella myös sesongin mukaan!
Valmista maistuva lasagne vaivattomasti. Makua kastikkeeseen saat valmiilla basilika-tomaattikastikkeella sekä Knorrin lihaliemikuutiolla. Lasagnen makua täydentää täyteläinen valkokastike. Resepti sisältää kuusi annosta.
Broilerisalaatti maustetaan täyteläisellä avokadokastikkeella!
Tässä ohjeessa jauhemaksapihvit ovat saaneet lisämakua perunasta ja sipulista!
Pasta bolognese on pikkuväen suosikkiruoka. Valmista herkullinen pasta bolognese nopeasti Knorr Spicy tomate-keiton avulla - lisäät vain keiton jauhelihan sekaan. Neljä annosta valmistuu alle 30 minuutissa.
Lasagnea voi piristää myös pinaatilla. Lisäksi pinnalle voi ripotella korppujauhoja tai leivänmurusia, jolloin pinnasta tulee herkullisen rapea!
Samettinen porkkanakeitto saa lisämakua inkivääristä ja fenkolista!
Broileri-pestosalaattiin voi halutessaan lisätä vaikka hedelmiä!
Couscousilla täytetyt tomaatit saavat potkua chilistä!
Täyteläinen maa-artisokka-purjokeitto maistuu herkulliselta rapeiden punajuurilastujen kera!
Mansikka-raparperi crumblen kanssa voi tarjoilla esimerkiksi vaniljajäätelöä!
Jauhelihapizza ei ole koskaan ollut näin helppo valmistaa! Mausta jauheliha Knorr Spaghetti Bolognese ateria-ainesten avulla ja levitä pizzan päälle. Paistaa jauhelihapizzaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Yksi annos valmistuu alle 30 minuutissa.
Omena-kinuskileivokset kruunaa herkullinen jäätelö!
Tomaattinen jauhelihakeitto maistuu säällä kuin säällä! Keventäjän tomaattinen jauhelihakeitto sisältää vähärasvaista jauhelihaa ja terveellisiä kasviksia. Makua jauhelihakeittoon saat helposti Knorr Fond "du Chef" annosfondin avulla. Jauhelihakeittoresepti sisältää noin kuusi annosta.
Kääretorttuleivoksen voi täyttää ja koristella omien mieltymysten mukaan!
Höyrytetyt pesto-kuharullat ovat herkullista ja kevyttä syötävää!
Herkulliseen paholaisen lihapataan kuuluu myös papuja ja paprikaa. Ennen tarjoilua pataan lisättävä tuorejuusto tuo mukaan pehmeyttä ja täyteläisyyttä!
Valmista helppo lihamureke uunissa! Lihamurekkeen kanssa maistuu sienikastike, johon makua saat helposti Crème Bonjour Cuisine Sipulisekoituksella. Tämän helpon ohjeen avulla valmistat neljä annosta lihamureketta.
Puolukkavanilja-pannacotan voi valmistaa erillisinä annoksina tai isommassa vuoassa!
Savoijinkääryleet kätkevät sisäänsä kasviksia, sieniä ja tuorejuustoa!
Tämä kinkkukiusaus on nopea ja helppo valmistaa!
Pannukakkurullan täytteitä voi vaihdella omien mieltymysten ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan!
Täyteläisellä suklaalla kuorrutettu kakku saa makua jouluisesta glögistä!
Värikkään linssikeiton voi valmistaa punaisista tai vihreistä linsseistä!
Omenapiirakan mehevöittää tuorejuusto ja vaniljakastike!
Hyytelökakun maustavaa mehua voi vaihdella mieltymysten mukaan!
Kinkku-sienipaistoksen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!
Omena-kaurapaistos voidaan tarjota esimerkiksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!
Herkullisen karpaloleivoksen marjoja voi vaihdella sesongin mukaan!
Mausteista tomaattikeittoa voi halutessaan maustaa lisää esimerkiksi tuorejuustolla!
Herkulliset mantelimarjapiiraat voi täyttää kauden marjoilla sekä haluamallaan jäätelöllä!
Lämmin kinuskikastike sopii sekä marjojen että hedelmien kanssa!
Tuulihatut ovat näyttäviä juhlapöydän tarjottavia, joiden täytteet voivat olla suolaisia tai makeita!
Marjaisan pannukakun marjoja voi vaihdella sesongin tai pakastimen tarjonnan mukaan!
Mokkapalat ovat makeiden tarjottavien kestosuosikkeja. Tässä reseptissä kuorrutus tehdään suussa sulavasta suklaasta!
Juustoinen lohikakku on herkullinen ja näyttävä juhlapöydän tarjottava!
Punaviinimarjat tuovat raikasta hapokkuutta rahkapiirakan täytteeseen!
Janssoninkiusaukseen saa halutessaan helposti lisämakua esimerkiksi maustetusta tuorejuustosta!
Mehevä hiivataikinapohjainen omenapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi vaniljavaahdon kanssa!
Mehevä lakka-juustotorttu saa kauniin värin uunissa!
Tämä suklaakakku valmistuu nopeasti mikrossa pienissä kulhoissa tai vaikka kahvikupeissa!
Nopea kalakastike on helppo valmistaa ja maistuu esimerkiksi pastan tai perunan kanssa!
Mustikka-tuorejuustokakun pohjasta löytyy näkkileipää!
Valmista herkullinen uunilohi nopeasti ja vaivattomasti Creme Bonjourin avulla. Lisää lohifileen päälle mausteeksi tilli-sitruuna Creme Bonjour ja kala on valmis uuniin. Paista lohi uunissa noin 25 minuuttia. Resepti sisältää noin kuusi annosta.
Kaalilaatikko on syksyn ja talven herkullinen uuniruoka. Kaalilaatikkoon saat makua Knorr Fond "du Chef" annosfondin avulla. Tarjoa valmis kaalilaatikko puolukkahillon tai -survoksen kanssa.
Herkkukääryleet kätkevät sisäänsä mozzarella-juustoa, tomaattia ja basilikaa!
Ruisjauhoissa pyöritellyt silakkapihvit maistuvat etenkin juuresoseen kanssa!
Perinteinen Coq au vin saa makunsa maukkaasta marinadista ja hautuu kypsäksi yhdessä kasviksien kanssa!
Herukkainen juustokakku on raikas kahvipöydän piristys!
Mehevä tonnikala-pennelaatikko on helppo ja nopea valmistaa, kun kastikkeen pohjana hyödyntää valmista tomaattikastiketta!
Suklaiset ohukaisrullat kätkevät sisäänsä inkiväärillä maustettua vaahtoa!
Valmista perinteiset isoäidin lihapullat Knorr Fond "du Chef" annosfondin avulla. Isoäidin lihapullat tomaatti-sipulikastikkeessa maistuvat sekä perunan että pastan kanssa. Reseptin avulla valmistat neljä annosta alle tunnissa!
Herkullinen kalakeitto maustetaan curryn lisäksi limemehulla sekä pinaatilla!
Herkullinen mansikkakakku saa lisämakua minttusuklaasta!
Valmista kanakastike broilerin suikaleiden ja maustetun ruokakerman avulla! Sekoita vain kastikkeen joukkoon Crème Bonjourin yrteillä maustettu ruokakerma ja kanakastike on valmis nautittavaksi. Kanakastike pastalle valmistuu vain alle 30 minuutissa.
Ihanan sydämelliset kuppikakut saavat suussa sulavan täytteen mansikkajäätelöstä!
Joulunpunainen hyytelökakku saa pintaansa raikkaan puolukkakiilteen!
Jauhelikastike on loistava kumppani esimerkiksi pastalle tai perunalle!
Pehmeän piparkakkuleivoksen täytteenä voi käyttää marjoja sesongin mukaan!
Nakkikastike on helppo valmistaa ja maistuu esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa!
Valmista suussa sulava pizza prosciutto eli italialainen kinkkupizza tämän reseptin avulla! Lisää joukkoon rucolaa ja pestoa antamaan makua. Kinkkupizzan resepti sisältää noin neljä annosta.
Omenakakun voi tarjoilla esimerkiksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!
Ruokaisa broileri-pastasalaatti saa makua piparjuuritahnasta!
Valmista helppo ja nopea kinkkumunakas. Makua munakkaaseen tuo Crème Bonjour Mustapippuri-tuorejuusto. Nopea kinkkumunakas valmistuu alle puolessa tunnissa. Resepti sisältää yhden annoksen.
Greippinen juustokakku on värikäs ja raikas kahvipöydän herkku!
Imelletty perunalaatikko kuuluu joulupöydän herkkuihin!
Herkulliset jauhelihataskut kätkevät sisäänsä fetajuuston lisäksi oliiveja!
Siirappipiparit voi koristella mielensä mukaan ja tarjoilla myös juustotarjottimella juustojen seurana!
Arabialaisessa tuorejuustomaustekakussa maistuu kaneli, kardemumma ja muskottipähkinä!
Herkullinen vadelma-mustikkajuustokakku on näyttävä lisäys kahvipöytään!
Mehevä risotto syntyy hitaasti hämmennellen. Makua ristottoon tuovat Fond "du Chef" -annosfondista valmistettu täyteläinen liemi, parmesaani sekä syksyn sadon kantarellit.
Ruokaisasta juusto-tomaattipiirakasta saa loistavan aterian tarjoilemalla sen lisänä esimerkiksi salaattia!
Uunimakkara on nopea ja vaivaton arkiruoka. Keveyttä reseptiin tuo omena. Makua uunimakkaraan saat helposti Knorr Fond "du Chef" tummalla naudanlihafondilla. Uunimakkara on helppo valmistaa ja maistuu esimerkiksi salaatin tai perunasoseen kanssa!
Ahvenanmaan pannukakun voi halutessaan maustaa myös rusinoilla!
Valmista sinappinen uunilohi helposti ja vaivattomasti Crème Bonjour Cuisinen avulla. Uunilohen paistoaika on noin 30 minuuttia. Resepti sisältää kuusi annosta ja ne valmistuvat noin tunnissa.
Pannacottaan lisättäviä marjoja voi vaihdella sesongin mukaan!
Helppo lasagne valmistuu nopeasti Knorr Lasagne ateria-ainesten avulla. Kun tarvitaan oikotietä lasagnen valmistuksen vaiheissa, löytyy apu tästä ohjeesta! Reseptin avulla valmistat noin neljä annosta alle tunnissa.
Maukas lihapata saa hautuessaan makua myös sienistä ja hillosipuleista!
Lempeän sienikastikkeen sieniä voi vaihdella omien mieltymysten ja saadun sienisaaliin mukaan!
Karjalanpaisti saa herkullista hapokkuutta puolukoista! Aitoa lihan makua paistiin tuo Knorr Fond "du Chef" naudanlihafondi. Voit käyttää karjalanpaistissa porsaan sisäpaistin lisäksi naudan paahtopaistia. Resepti sisältää noin kuusi annosta.
Maistuva lasagnette valmistuu käden käänteessä Knorr Lasagnette ateria-ainesten avulla. Tämä lasagnette on helppo valmistaa ja se voidaan tarjoilla esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa! Neljä annosta valmistuu noin alle tunnissa.
Tomaattisessa kastikkeessa uivat silakat kätkevät sisäänsä anjovisfileitä!
Raastettu omena raikastaa ja mehevöittää perinteisen lihapullamassan!
Valmista makaronilaatikko nopeasti ja vaivattomasti maukkaan fondin avulla! Makua makaronilaatikkoon saat Fond "du Chef" Naudanliha-annosfondilla. Reseptin avulla valmistat kuusi annosta Luigin makaronilaatikkoa.
Suolainen poropiirakka maistuu esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!
Raikas mustaherukkasmoothie maistuu esimerkiksi aamupalana, välipalana tai jälkiruokana!
Broileri-kinkkupiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!
Jauhelihamunakas on helppo ja nopea valmistaa! Jos kiire tai nälkä yllättää, valmistat tämän munakkaan hetkessä! Makua jauhelihamunakkaaseen saat Crème Bonjourilla. Kaksi annosta valmistat kätevästi alle puolessa tunnissa.
Porsaankastikkeen kanssa voi tarjoilla esimerkiksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta!
Broileri-pekoniruukku valmistuu tarvittaessa myös liedellä kattilassa!
Mantelinmakuinen omenapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!
Piparkakkuleivoksissa maistuu kaneli, inkivääri, neilikka ja kardemumma!
Tomaattinen uunimakkara on helppo valmistaa ja maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Mokkapalat ovat kahvipöydän ja lastenjuhlien herkullinen kestosuosikki!
Broilerista valmistettu jauhelihakastike kätkee sisäänsä omenaa ja papuja!
Punajuuri tuo värikkään lisän perinteiseen jauhelihakastikkeeseen!
Kaura-mantelikakun marjoja voi vaihdella sesongin mukaan!
Suussa sulava sitruunapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi jäätelön kanssa!
Uunissa haudutetut kuhafileet voidaan tarjoilla esimerkiksi pastan kanssa!
Valmista perinteinen jauhelihakeitto nopeasti ja vaivattomasti! Keittoa on helppo maustaa erilaisilla kasvirasvasekoitteilla tai hapatetuilla kermavalmisteilla. Neljä annosta jauhelihakeittoa valmistuu alle puolessa tunnissa.
Tämä lasagne kätkee sisäänsä jauhelihan lisäksi nakkeja ja pekonia!
Mehevä jauheliha-kasvisvuoka saa makua tomaattikastikkeesta!
Tomaattinen lohi-kasvisvuoka on herkullinen ja helppo valmistaa!
Broileri ja fetajuusto tuovat herkullista vaihtelua perinteiseen lasagnetteen!
Suklaakakku maistuu esimerkiksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!
Makkarakastikkeeseen voi halutessaan lisätä tulisuutta lusikallisella chilikastiketta!
Halvatun hyvä suklaakakku maustetaan nimensä mukaisesti halvalla sekä appelsiinimarmeladilla.
Uuniperunat ovat herkullisia ja täytteiksi sopivat kinkun lisäksi mainiosti myös kala ja kasvikset!
Jauhelihakastike on täydellinen kumppani pastalle. Valmista täyteläinen jauhelihakastike vaivattomasti tomaattimurskan avulla! Makua jauhelihakastikkeeseen saat helposti Knorr lihaliemikuution avulla. Neljä annosta valmistat alle 30 minuutissa.
Täyteläisen sienirisoton sieniä voi vaihdella saadun sienisaalin mukaan!
Merellinen äyriäisrisotto kätkee joukkoonsa katkarapuja ja simpukoita!
Ruokaisa kinkku-herkkusienipiirakka taltuttaa tarvittaessa suuremmankin nälän!
Skonssit voi tarjoilla sellaisenaan tai makealla ja suolaisella täytteellä!
Perinteiset letut maistuvat herkullisilta sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljaisen rahkavaahdon kanssa!
Valmista maukas broilerin rintafile ohrapedillä. Makua fileeseen saat helposti Knorr Fond "du Chef" kanafondin avulla. Kolme annosta valmistat alle tunnissa.
Jauheliha-spagettilaatikko on helppo ja nopea valmistaa!
Helpot ja rapeat silakkapihvit maistuvat herkullisilta esimerkiksi perunasoseen kanssa!
Katkarapukastike on nopea valmistaa ja maistuu etenkin pastan kanssa!
Ripaus sahramia tuo väriä ja ylellisyyttä perinteiseen pullataikinaan!
Broileri-riisikeitossa maistuvat paprika, pavut ja ja rakuuna!
Lämmin omenaherkku valmistuu helposti mikrossa tai uunissa!
Meksikolaisessa munakkaassa maistuvat chili ja maissi!
Muropaistos on helppo sekä nopea valmistaa ja sen voi tehdä joko marjoista tai hedelmistä!
Tuulihatut maistuvat sekä makealla että suolaisella täytteellä!
Kaipaatko kanapastaasi makua? Valmista herkullinen ja nopea kanapasta Knorr Spaghetteria Formaggion avulla! Kanapasta valmistuu alle 30 minuutissa.
Herkullinen joulutorttutaikina valmistuu myös rahkasta ja margariinista!
Herkkusieniletut voi halutessaan paistaa uunissa pannukakun tapaan, jolloin taikinaan voi lisätä hieman rasvaa!
Voileipäkakkujen täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan ja ne ovat herkullisia juhlapöydän tarjottavia.
Banaanilla täytetty ja suklaakastikkeella viimeistelty banaani-suklaatäytekakku on herkullinen sekä näyttävä juhlapöydän tarjottava!
Valmista helppo ja nopea kalakeitto! Luonnollista kalanmakua keittoon tuo Knorr kalaliemikuutio. Alle tunnissa valmistat noin neljä annosta herkullista keittoa. Kalakeitossa käytettävää kalaa voi vaihdella omien mieltymysten ja saadun saaliin mukaan!
Banaani-mokkapalojen salaisuus piilee pohjan makeassa banaanissa!
Kasvis-possu wokin voi tarjoilla esimerkiksi nuudelien tai riisin kanssa!
Karviaismarjapiirakka voidaan tarjoilla esimerkiksi jäätelön tai vaniljavaahdon kanssa!
Janssoninkiusaukselle ominainen maku saadaan anjovisfileistä!
Herkullinen unelmatorttu sisältää appelsiininpaloja ja suklaakastiketta!
Kuppikakut muuttuvat näyttäviksi leivoksiksi, kun täytteeksi pyöräyttää pallon herkullista jäätelöä!
Tumma suklaa sekä kahvi maustavat tuorejuustolla kuorrutetut kuppikakut!
Kokeile välillä uutta!
Kaupan hedelmätiskillä tulee helposti tartuttua aina samoihin suosikkeihin. Banaanin, omenan ja appelsiinin kaltaiset tutut herkut ovat kuitenkin saaneet rinnalleen jos jonkinlaisia eksoottisia yllättäjiä, joihin kannattaa ilman muuta tutustua.
Ideakokin vuoden viimeisen haasteen raaka-aineiksi valikoitui hedelmiä ja jouluisia herkkuja.
Viime kerralla ideakokki valmisti raaka-aineista alkuruoka-annoksen, joten tällä kertaa oli nopean ja makean jälkiruoan vuoro. Haasteellisen reseptistä teki kylmän ja kuuman komponentin yhdistelmä.
Pääsiäisen pikkuvirpojat palkitaan itse tehdyillä makeisilla.
riisisuklaa
6:lle
Helppo
15 min
90-luvulta tuttu riisisuklaa sopii myös kookosallergikoille, sillä Ideakeittiön ohjeessa käytetään kookosrasvan sijaan Flora Kulta juoksevaa.
Raaka-aineet:
Aikoinaan laskiaisesta alkoi pääsiäiseen kestävä paasto. Ideakeittiö kokosi laskiaisriehan maittavimmat ruokaohjeet, jotka sopivat niin keventäjälle kuin kulinaristillekin.
Venäjällä ja muissa ortodoksisissa maissa laskiainen on yksi vuoden suurimmista ruokajuhlista. Silloin pöytään katetaan kasoittain voisulalla valeltuja blinejä. Lisukkeina tarjoillaan sipulisilppua, mätiä sekä hapankermaa tai smetanaa. Myös sienisalaatti ja silli maistuvat tuhtien blinien seurana.
Hiihtoretkelle termariin pakataan ruohosipulilla ryyditettyä rokkaa. Talvipäivän päätteeksi maistuu chili-suklaakaakao vaahtokarkeilla.
Noin viidennes suomalaisista kärsii laktoosi-intoleranssista. Vaiva on epämiellyttävä muttei vaarallinen. Sitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa maitoproteiiniallergiaan.
Laktoosi-intoleranssista kärsii noin viidennes suomalaisista. Useimmiten sairaus todetaan koulu- tai aikuisiällä. Se on vaaraton mutta vaivat epämiellyttäviä. Tyypillisimpiä oireita ovat löysä uloste, mahakivut sekä vatsan turpoaminen.
Lasten pyjamabileissä päälle puetaan pehmoista ja pysytään pehkuissa koko päivä!
Kun tyynysodan tuoksinnassa tulee nälkä, tankataan polttoainetta pikkuväen pikapizzoista, jotka valmistuvat nopeasti ja näppärästi Maizenan pizzapohja-aineksista. Tomaattikastikkeeksi lurautetaan Knorrin täyteläistä tomaattikeittoa. Täytteiksi ladotaan lasten suosikkeja: pehmeää mozzarellaa, mietoja kirsikkatomaatteja sekä basilikaa.