Etusivu Tarrat hernekeitto reseptit
4 Hel
8
Hernekeitto

Hernekeitto on ikisuosikki ja torstain lempiruoka! Hernekeiton valmistaminen alusta asti on aikaa vievää puuhaa, mutta se on kaiken vaivan arvoista. Täyteläisyyttä keittoon saat lisäämällä keiton joukkoon Crème Bonjourin mustapippurilla maustetttua ruokakermaa.

11 Maa
2
Ruokatrendejä tulee ja menee – hernekeittopäivä pitää pintansa

Hernekeitolla on pitkä historia suomalaisessa ruokapöydässä. Klassikkoherkku maistuu edelleen niin varuskunnissa, lounasravintoloissa kuin kotikeittiöissäkin.

6 Hel
3
Laskiaisena herkutellaan blineillä ja rokalla

Aikoinaan laskiaisesta alkoi pääsiäiseen kestävä paasto. Ideakeittiö kokosi laskiaisriehan maittavimmat ruokaohjeet, jotka sopivat niin keventäjälle kuin kulinaristillekin.

Venäjällä ja muissa ortodoksisissa maissa laskiainen on yksi vuoden suurimmista ruokajuhlista. Silloin pöytään katetaan kasoittain voisulalla valeltuja blinejä. Lisukkeina tarjoillaan sipulisilppua, mätiä sekä hapankermaa tai smetanaa. Myös sienisalaatti ja silli maistuvat tuhtien blinien seurana.

30 Tam
4
Pakkaspäivien parhaat eväät

Hiihtoretkelle termariin pakataan ruohosipulilla ryyditettyä rokkaa. Talvipäivän päätteeksi maistuu chili-suklaakaakao vaahtokarkeilla.