Etusivu Tarrat joulu reseptit
21 Jou
11
joulukinkku

Joulupöydän kunkun eli kinkun onnistumiseen vaikuttaa monta tekijää. Tunnelman on oltava oikea, kinkun tarina on hauska tuntea sekä tietysti suolauksen, kuorrutteen maun ja mehukkuuden on oltava kohdallaan.

15 Jou
15
meksikolainen ruoka

Meksikolaisessa joulupöydässä unohdetaan perinteiset laatikot ja pöytään katetaan salaatteja, pastaa ja mielin määrin suklaata. Tarjolle laitetaan monta eri ruokalajia, kuten paistia, kanaa, kalkkunaa ja rosollia.

14 Jou
8
joulukinkku

Joulukinkku on pöydän kunkku jouluna. Kuorruta joulukinkku tänä jouluna omenaisella valkosipulikuorrutteella. Ota joulukinkku ajoissa huoneenlämpöön ja varaa aikaa kinkun sulatukseen.

3 Jou
12
Ideakeittiön vinkit jouluun

Jouluna hääritään keittiössä enemmän kuin koskaan. Ideakeittiö auttaa jouluhulinan keskellä kokoamalla yhteen jouluruokiin liittyviä videoita, artikkeleita sekä reseptejä. Leppoisaa joulunodotusta kaikille!

2 Jou
9
glögi

Mikä onkaan parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin lämmin glögi? Glögi voi olla myös vaaleaa, kuten tässä jouluglögissä, jossa maistuu omena, vanilja ja kaneli. Juoman päälle valutetaan pehmeä Flora Vanilla huntu.

1 Jou
15
joulukalenteri

Joulukalenteri on taas täällä! Joulun alla tunnelmoidaan kynttilän valossa, kokkaillaan ja leivotaan. Joulukalenterin avulla pääset jakamaan joulutunnelmiasi myös Ideakeittiössä!

25 Mar
10
siika

Paahdettu siika paistetaan nopeasti pannulla ja viereen valmistetaan täyteläinen maltaisekastike. Maltaisekastike kiehautetaan Knorr Hollandaisekastikkeesta ja veriappelsiinista. Nauti paahdettu siika paistettujen vihannesten tai raikkaan salaatin kera.

30 Kes
4
Joulusilakat (G)

Nämä joulusilakat maistuvat herkullisesti valkosipulilta!

23 Jou
2
Feliz Navidad! Näin joulua juhlitaan maailmalla

Ideakeittiössä selvitettiin, miten joulua vietetään maailmalla.

Suomalaiset jouluperinteet ja joulunviettotavat vaihtelevat suvuittain ja perheittäin, mutta myös yhdistäviä tekijöitä löytyy runsaasti. Suomalaisille joulu merkitsee rauhoittumista, ajanviettoa perheen kesken sekä erilaisia joulutraditioita kuten kinkunsyöntiä, kuusenkoristelua ja joulurauhan julistusta.

16 Jou
3
Glögi on joulujuomien ykkönen: Oikea valmistustapa ja parhaat tuunausvinkit

Viheliäinen viima ja talven tuisku nujertuu kupposella lämmintä ja mausteista glögiä. Tällä joulunajan ykkösjuomalla on jo pitkä historia, joka ulottuu keskiajalle saakka.

Mikä onkaan sen parempi yhdistelmä talvipakkasilla, kuin pellillinen tuoreita itse leivottuja pipareita ja kupillinen herkullista glögiä? Glögi kuuluu nykypäivänä vahvana osana suomalaisiin jouluperinteisiin: sitä nautiskellaan kotisohvalla kynttilöiden valossa, koulujen joulujuhlissa, joulumyyjäisissä – siis arjessa sekä juhlassa.

20 Mar
6
Joulupiparit

Piparit ovat suomalaisen joulupöydän ikisuosikkeja ja moneen suomalaiskotiin joulun tunnelma rantautuu uunissa kypsyvien piparkakkujen tuoksun myötä.

Tarjolla on valtavasti niin valmita piparkakkuja kuin valmistaikinoita, mutta mitkä asiat on tärkeä ottaa huomioon, jos täydellisen piparitaikinan aikoo loihtia tänä jouluna itse?

17 Jou
3
Joulukinkku

Kokosimme lukijoillemme listan perinteisen joulupöydän kokoamiseen. Monet maistuvat jouluherkut valmistuvat ohjeillamme vaivatta.


Joulukinkku

Joulukinkku on joulupöydän kruunu, jota valmistetaan pitkään ja hartaasti. Ideakeittiön ohjeilla kinkku pysyy mehevänä ja mureana.

Joulukinkku (L)

Perinteinen joulukinkku

12 Jou
4
Nyyttikestit, sushia tai pizzatalkoot? Uusia ideoita jouluperinteisiin

Jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät, kokeile rohkeasti uutta. Tarjoa rosolli lämpimänä, raasta lanttulaatikkoon inkivääriä ja vaihda sekahedelmäsoppa tähtianiksella maustettuun mustikkakeittoon.

– Laatu korvaa määrän myös joulupöydässä, painottaa helsinkiläisen design-hotelli Klaus K:n Ilmatar-ravintolan keittiömestari Filip Forsberg.

10 Jou
5
Joulun maukkaimmat lahjat

Tänä jouluna pukinkonttiin paketoidaan havusnapsia, puolukkavinaigrettea sekä mausteöljyjä.

Itse tehdyt lahjat lämmittävät saajansa mieltä. Ruokafriikin lahjakonttiin valmistuu vaivatta muun muassa chili- ja valkosipuliöljyä, persoonallisia pipareita sekä jouluista salaatinkastiketta. Ruokalahjat paketoidaan kauniisti. Katso vinkkimme!

Puolukkavinaigrette

Puolukkavinaigrette sopii salaatinkastikkeeksi tai vaikkapa marinoidun kalan kylkeen. Kauniissa pullossa se ilahduttaa saajaansa. Marjat tuovat vinaigretteen jouluisen maun.

26 Mar
1
Uusia ideoita perinteisiin piparkakkuihin

Jos perinteiset piparkakut kyllästyttävät, kokeile kuivattuja marjoja, marsipaania tai eksoottisia mausteita taikinaan.