Etusivu Tarrat juusto reseptit
21 Hei
2
Tapas ja Sapas

Sormisyötävät toimii aina, eiliset leivät käyttöön ja luovuus valloilleen.

14 Huh
8
broileri-pestopastavuoka

Kokeile herkullista broileri-pastavuokaa, joka saa täyteläisen makunsa pestosta.

19 Hel
8
hiihtoloma

Tällä viikolla vietetään monien suomalaislasten hiihtolomia. Lomaviikot jatkuvat viikolle 10 ja hiihtoloman ajankohta määräytyy asuinpaikan mukaan. Osa lomailijoista suuntaa kulkunsa Lapin laskettelukeskuksiin, mutta monipuolista tekemistä löytyy usein myös omilta kotinurkilta.

12 Jou
2
Joulunalustunnelmaa Zurichissä

Suuntasin pitkäksi viikonlopuksi minulle rakkaaseen Sveitsiin ja Zurichiin. Viime kerrasta onkin jo pari vuotta, eli aivan liikaa. Sveitsin kaupunkien joulumarkkinat ovat tunnelmallisia ja täynnä kaikkia jouluherkkuja. Niin ja tietysti glühweinia terästyksellä ja ilman.

4 Jou
4
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena -  Aito balsamico

Moni tuntee marketeista löytyvän Balsamicon, ruokakaupan versio Balsamico poikkeaa kuitenkin suuresti alkuperäisestä Modenalaiaisesta Balsamicosta.

26 Mar
11
fondue

Fondue on ehdotonta talviruokaa ja sopii etenkin hiihtopäivän iltaan seurusteluateriaksi. Valmistus on mainettaan helpompaa ja todella nopeaa. Fondue-pataan tarkoitettuja juustoja voi vaihdella makunsa mukaan.

14 Mar
4
marjaisa tiramisu

Tiramisu jossa kaakao korvataan raikkailla marjoilla.

24 Lok
1
Lohisashimi rapeilla parmesaanlastuilla

Japanista tuttu sashimi tarjoillaan rapeilla parmesaanlastuilla hunajasinappimarinaadissa.

8 Syy
1
Kuttucheddar mac’n’cheese

Perinteinen makaronilaatikko saa maukkaan päivityksen maustetulla ruokakermalla sekä cheddar-juustolla!

30 Kes
Teehetken parhaat skonssit

Skonssit voi tarjoilla sellaisenaan tai makealla ja suolaisella täytteellä!

30 Kes
8
Lasagnette broilerista ja fetajuustosta

Broileri ja fetajuusto tuovat herkullista vaihtelua perinteiseen lasagnetteen!

30 Kes
7
Herkkukääryle

Herkkukääryleet kätkevät sisäänsä mozzarella-juustoa, tomaattia ja basilikaa!

30 Kes
1
Helppo jauhelihakastike

Helppo jauhelihakastike on nopea valmistaa ja se ei vaadi kuin tomaattikastikkeen ja jauhelihaa. Jauhelihakastike maistuu sekä pastan että perunasoseen kanssa. Neljä annosta valmistat alle puolessa tunnissa.

30 Kes
4
Kinkkutäytteiset uuniperunat

Uuniperunat ovat herkullisia ja täytteiksi sopivat kinkun lisäksi mainiosti myös kala ja kasvikset!

30 Kes
6
Lempeä avokado-goudasalaatti (K)

Lempeässä avokado-goudasalaatissa maistuu myös päärynä!

30 Kes
Juusto-kanasalaatti

Juusto-kanasalaatti on maukas ja kevyt ateria, jonka raaka-aineita voi vaihdella sesongin mukaan.

30 Kes
2
Jauhelihamureke juusto-kasvistäytteellä

Jauhelihamureke kätkee sisäänsä kasvisten lisäksi fetajuustoa ja sieniä!

30 Kes
5
Ruokaisa juusto-tomaattipiirakka (K)

Ruokaisasta juusto-tomaattipiirakasta saa loistavan aterian tarjoilemalla sen lisänä esimerkiksi salaattia!

30 Kes
juustovoileipäkakku

Voileipäkakkujen täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan ja ne ovat herkullisia juhlapöydän tarjottavia.

2 Jou
1
Käy pohjalaiseen pitopöytään – esittelyssä Pohjanmaan ruokaperinteet

Ideakeittiön juttusarjassa esitellään maamme monipuolista ruokaperinnettä. Tällä kertaa tutustutaan Pohjanmaan perinteisen pitopöydän antimiin.

Pohjanmaa tunnetaan laajoista lakeuksistaan, railakkaista pidoistaan ja härmän häjyistä. Häjyjä rettelöitsijöitä ei onneksi tarvitse enää tänä päivänä pelätä Pohjanmaalle matkustettaessa. Sen sijaan aito ja alkuperäinen pohjalainen ruokakulttuuri notkuvine pitopöytineen elää edelleen hyvissä voimissaan.

24 Kes
1
Ruokamatkalla Suomessa: Kesän ruokafestivaalit ja -tapahtumat kutsuvat herkuttelemaan

Ideakeittiön uudessa juttusarjassa tutustutaan ruokamatkailuun Suomessa. Ensimmäisessä osassa perehdytään kotimaisiin ruokatapahtumiin ja -festivaaleihin.

27 Elo
2
Myytinmurtajat iskevät italialaisen ruokakulttuurin kimppuun

Uudessa Myytinmurtajat-juttusarjassamme ravintola-alan ammattilaiset murtavat ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä myyttejä. Avausjaksossa perehdymme italialaiseen kulinarismiin.

 

Itsetietoisille italiaanoille ruoka on tunnetusti pyhä asia, ja tagliatellen pilkkominen veitsellä lähes rikos. Mutta poikkeaako pastalaatujen maku oikeasti toisistaan, entä saako valkoviinin sekaan lorauttaa kivennäisvettä? Miksi äyriäispastaan ei lisätä juustoa, eikä cappuccinoa saa nauttia puolenpäivän jälkeen?

25 Huh
4
Jauheliha – arkiruokaa helposti ja nopeasti

Jauheliha pitää pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Siitä voikin kokkailla mitä erilaisimpia ruokia helposti ja nopeasti, sillä jauheliha on mureaa ja helposti kypsyvää. Voit myös pakastaa jauhelihan joko raakana tai valmiina ruokana. Sitä voi siis huoletta ostaa kerralla enemmän!