Etusivu Tarrat kalkkuna reseptit
4 Mar
7
kalkkuna

Sinapilla glaseerattu kalkkuna on herkullinen juhlaruoka vaikka joulupöytään! Kalkkuna saa mukavaa kirpeyttä glaseerauskastikkeen appelsiinista. Mieto sinapin maku ja jouluiset mausteet tasapainottavat kokonaisuuden.

13 Huh
6
Sydänviikko

Tällä viikolla vietettävä kansallinen sydänviikko herättelee kiinnittämään huomiota terveelliseen ruokavalioon ja riittävään liikunnan määrään. Poimi tästä vinkit pieniin elämäntapamuutoksiin, jotka parantavat terveyttäsi ja tuovat reippaamman olon.

27 Jou
9
Joulun tähderuoat

Ensin on Joulun aikaan ladattu jääkaappi täyteen herkkuja ja sitten muutama päivä myöhemmin pizza-taksin numero alkaa vaan kiinnostamaan todella paljon. Ruokaa on kyllä jäljellä, mutta kinkku ja laatikot eivät vaan enää maistu. Tulee todella huono omatunto. Joulun tähteitä ei kannata heittää roskiin, sillä niistä saa hyviä aineksia välipäivien aterioihin. Hyödynnä tähteet ja valmista vaikka kinkusta Pulled Porkkia!

27 Jou
4
joulukinkku

Kinkkua ja muita jouluruokia saattaa jäädä joulun jälkeen yli. Tässä yksi Ideakeittiön ajatus kinkun ja kalkkunan hyödyntämisestä joulun jälkeiseen kevyempään ruokaan.

22 Jou
3
Jamie Oliver FoodTube

Hauskoista ruokaohjelmistaan tunnettu brittikokki Jamie Oliver on suunnitellut runsaasti jouluun sopivia reseptejä, jotka sopivat erinomaisesti myös suomalaiseen joulupöytään.

27 Mar
7
Perinteinen kiitospäivän menu

Kiitospäivä on sadonkorjuun kunniaksi vietettävä juhlapäivä, jota juhlitaan näyttävimmin Pohjois-Amerikassa. Yhdysvalloissa kiitospäivää vietetään marraskuun neljäntenä torstaina ja Kanadassa lokakuun toisena maanantaina.

9 Jou
4
Vinkit joulupöydän jälkiruokiin: Suklaata, karpaloa ja maailman makuja

Perinteisiä jälkiruokia, tuunattuja herkkuja vai maailman makuja – mitä loihtia tänä vuonna joulupöytään kinkun, laatikoiden ja rosollien kaveriksi makeannälkää tyydyttämään?

27 Mar
3
Kiitospäivää juhlitaan myös Suomessa – perinteisen juhlapäivän sydän on herkullinen illallinen

Etenkin amerikkalaisista elokuvista ja televisiosarjoista tuttu kiitospäivä on on Yhdysvalloissa ja Kanadassa vuosittain vietettävä kansallinen juhlapäivä.

Vaikka juhlapyhä on monelle suomalaiselle vieras, juhlivat Suomessakin monet kiitospäivää, jonka sydän on ystävien ja perheenjäsenten kanssa yhdessä valmistettu herkullinen illallinen. Sen loihtimisessa ei aikaa säästellä.

12 Jou
4
Nyyttikestit, sushia tai pizzatalkoot? Uusia ideoita jouluperinteisiin

Jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät, kokeile rohkeasti uutta. Tarjoa rosolli lämpimänä, raasta lanttulaatikkoon inkivääriä ja vaihda sekahedelmäsoppa tähtianiksella maustettuun mustikkakeittoon.

– Laatu korvaa määrän myös joulupöydässä, painottaa helsinkiläisen design-hotelli Klaus K:n Ilmatar-ravintolan keittiömestari Filip Forsberg.