Etusivu Tarrat kinkku reseptit
15 Tam
5
Kinkkukiusaus maustetulla kermalla

Täyteläinen kinkkukiusaus valmistuu alle tunnissa. Kiusaus saa makua Flora Ruoka Pekoni & Sipulista.

7 Huh
2
pastasalaatti

Herkullinen pastasalaatti saa makua Créme Bonjour tuorejuustosta ja Hellmann´s Real majoneesista. Salaatti tarjoillaan rapeaksi paahdetun leivän välissä.

13 Tam
6
Vastapaistettu blini ja kinkkutäyte

Rapeat blinit ovat talven sesonkiherkkuja. Taikinan makuun saa vaihtelua, kun sen sekaan lorauttaa Flora Ruoka Pehmeä Curry -ruokakermaa.

27 Jou
9
Joulun tähderuoat

Ensin on Joulun aikaan ladattu jääkaappi täyteen herkkuja ja sitten muutama päivä myöhemmin pizza-taksin numero alkaa vaan kiinnostamaan todella paljon. Ruokaa on kyllä jäljellä, mutta kinkku ja laatikot eivät vaan enää maistu. Tulee todella huono omatunto. Joulun tähteitä ei kannata heittää roskiin, sillä niistä saa hyviä aineksia välipäivien aterioihin. Hyödynnä tähteet ja valmista vaikka kinkusta Pulled Porkkia!

27 Jou
4
joulukinkku

Kinkkua ja muita jouluruokia saattaa jäädä joulun jälkeen yli. Tässä yksi Ideakeittiön ajatus kinkun ja kalkkunan hyödyntämisestä joulun jälkeiseen kevyempään ruokaan.

16 Jou
5
Täydellisen kinkun metsästys ja valmistus

Kinkun ostossa kannattaa muistaa, että edullisin ei ole laadukkain. Pahimmassa tapauksessa joulukinkkusi voi olla lähes vuoden vanha. Osta tutulta kauppiaalta, hän tuntee tarpeesi ja tietää kinkun alkuperän.

4 Jou
4
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena -  Aito balsamico

Moni tuntee marketeista löytyvän Balsamicon, ruokakaupan versio Balsamico poikkeaa kuitenkin suuresti alkuperäisestä Modenalaiaisesta Balsamicosta.

24 Lok
2
Joulukinkku sinappihunnulla

Herkullinen joulukinkku hennon hunajaisella sinapilla

16 Syy
4
Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät ovat helppoja ja nopeita herkkuja, jotka sopivat niin välipalaksi kuin isompaankin nälkään raikkaan salaatin kera.

30 Kes
1
Kinkku-ananastoast

Leipien täytteitä voi vaihdella mieltymysten mukaan ja leivät voi halutessaan paistaa myös paistinpannulla!

30 Kes
Broileri-kinkkupiirakka

Broileri-kinkkupiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!

30 Kes
Kinkku-pastavuoka

Kinkku-pastavuoka on helppo ja nopea valmistaa!

30 Kes
2
Marinoitu pastasalaatti

Marinoidussa pastasalaatissa maistuvat kinkku ja valkosipuli!

30 Kes
2
Kinkku-herkkusienipiirakka

Ruokaisa kinkku-herkkusienipiirakka taltuttaa tarvittaessa suuremmankin nälän!

30 Kes
Kinkku-sienipaistos

Kinkku-sienipaistoksen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!

30 Kes
4
Kinkkumunakas

Valmista helppo ja nopea kinkkumunakas. Makua munakkaaseen tuo Crème Bonjour Mustapippuri-tuorejuusto. Nopea kinkkumunakas valmistuu alle puolessa tunnissa. Resepti sisältää yhden annoksen.

30 Kes
3
Pizza prosciutto - italialainen kinkkupizza

Valmista suussa sulava pizza prosciutto eli italialainen kinkkupizza tämän reseptin avulla! Lisää joukkoon rucolaa ja pestoa antamaan makua. Kinkkupizzan resepti sisältää noin neljä annosta.

9 Jou
4
Vinkit joulupöydän jälkiruokiin: Suklaata, karpaloa ja maailman makuja

Perinteisiä jälkiruokia, tuunattuja herkkuja vai maailman makuja – mitä loihtia tänä vuonna joulupöytään kinkun, laatikoiden ja rosollien kaveriksi makeannälkää tyydyttämään?

25 Hel
1
Myytinmurtajat: Espanjalaisessa keittiössä ei olla tiukkapipoja

Tämänkertaisessa Myytinmurtajissa matkataan Espanjan makujen maailmaan. Oppainamme toimii helsinkiläisen Copas y Tapaksen Jari Lahdenoja ja Sami Tallberg.

Espanjalaiset tunnetaan rennosta ruokameiningistään, jossa ei turhia tiukistella. Samanlaisen ilmapiirin ravintolaansa luo Jari Lahdenoja, joka isännöi laadukkaita tapaksia tarjoavaa Copas y Tapas -bistroa Helsingissä.

Lahdenojan lisäksi ravintolassa häärää hänen kaksi poikaansa.

14 Tam
3
Karjala tunnetaan paisteistaan ja piirakoistaan

Ideakeittiön uusi juttusarja esittelee maamme monimuotoista ruokaperinnettä aina Lapin leipäjuustosta lännen lapskoussiin sekä Pohjanmaan klimppisoppaan. Kussakin osassa perehdytään yhteen alueeseen, josta ensimmäisenä on vuorossa Karjala.

 

17 Jou
3
Joulukinkku

Kokosimme lukijoillemme listan perinteisen joulupöydän kokoamiseen. Monet maistuvat jouluherkut valmistuvat ohjeillamme vaivatta.


Joulukinkku

Joulukinkku on joulupöydän kruunu, jota valmistetaan pitkään ja hartaasti. Ideakeittiön ohjeilla kinkku pysyy mehevänä ja mureana.

Joulukinkku (L)

Perinteinen joulukinkku

12 Jou
4
Nyyttikestit, sushia tai pizzatalkoot? Uusia ideoita jouluperinteisiin

Jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät, kokeile rohkeasti uutta. Tarjoa rosolli lämpimänä, raasta lanttulaatikkoon inkivääriä ja vaihda sekahedelmäsoppa tähtianiksella maustettuun mustikkakeittoon.

– Laatu korvaa määrän myös joulupöydässä, painottaa helsinkiläisen design-hotelli Klaus K:n Ilmatar-ravintolan keittiömestari Filip Forsberg.

12 Mar
3
Ketsuppiaddikti Kim Herold vaalii vehnätöntä ruokavaliota ja mittaa rakkauden mämmillä

Laulaja on heikkona lempibaarinsa wingseihin. Ennätys on 48 wingsiä yhdellä kertaa.

 

Kim Herold– Äidin tekemä talonmiehen makaroni on maailman parasta! Se oli lempiruokani jo lapsuudessa, laulaja Kim Herold sanoo.

5 Mar
1
Piristystä pikkujoulupöytään

Jouluruokiin saattaa joskus kyllästyä jo pikkujoulusesongin aikana. Laatikot voi korvata juurespaistoksilla ja kinkun grillikyljellä.

Suomalaiset kattavat pikkujoulupöytänsä konservatiivisesti. Tarjolle laitetaan vuosi toisensa jälkeen joululaatikoita, rosolleja ja kinkkua

- Suomalaiset eivät ole kauhean rohkeita, vaan he haluavat perinteistä ruokaa, pohdiskelee ruoka-alan monitaituri Meri-Tuuli Lindström.