Etusivu Tarrat leipä reseptit
30 Maa
9
pääsiäinen

Pääsiäinen on kristinuskon kirkkovuoden vanhin ja merkittävin juhla. Pääsiäinen aloittaa kevään suuren ruokasesonkijuhlan.

14 Mar
Ankka tartar

Herkullinen Ankka Tartar vihersalaatilla ja paahdetulla leivällä. 

23 Lok
3
Ideakokki-kilpailu ja "Malaikan maut"

Mitä syntyy, kun yhdistetään maapähkinävoi, nahkiainen, ryynimakkara, siskonmakkara sekä suklaamurot? Tähän saatiin vastaus aikaisemmin tällä viikolla, kun Ideakeittiön kokki otti Ideakokki-kilpailun haasteen vastaan.

14 Lok
8
Hiivataikina
Leipominen on hauska ja kannattava harrastus. Taikinaan voi upottaa arjen paineet ja samalla voi ilahduttaa läheisiään. Vasta paistettujen leivonnaisten tuoksu luo lämpimiä muistoja ja kotiin mukavan tunnelman.
 
9 Lok
6
Avokadolevite

Terveellisempää levitettä ei juurikaan leivälle löydy!

6 Lok
6
Naan-leipä

Intialainen naan-leipä onnistuu kotonakin, kunhan käytössä on luonnonkivi. Kuumennetun kiven avulla leipään saa ihanan rapean pinnan.

 

17 Syy
7
Nyhtönautaburger ja coleslaw

Tämä herkullinen nyhtönautaleipä vie suurimmankin nälän mennessään!

30 Kes
1
Kinkku-ananastoast

Leipien täytteitä voi vaihdella mieltymysten mukaan ja leivät voi halutessaan paistaa myös paistinpannulla!

30 Kes
juustovoileipäkakku

Voileipäkakkujen täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan ja ne ovat herkullisia juhlapöydän tarjottavia.

30 Kes
5
Rukiinen uunilohi

Ruisleipämuruilla saa perinteiseen uuniloheen mukavan rapean pinnan!

12 Toukokuu
6
Food Lab uuden suomalaisen katuruuan jäljillä

Tiistai-iltana Ideakeittiön tiloissa etsittiin uusia näkökulmia suomalaiseen katuruokaan. Vietettiin SOK:n ja HOK-Elannon yhteisen kehityshankkeen, Food Labin, kehitysiltaa.

Food Labissa kehitellään tuotteita, palveluita ja kokonaisia konsepteja yhdessä asiakkaiden kanssa. Katuruoka on Food Labin neljäs konsepti, ja syntyneistä ideoista jatkokehiteltävien annosten on määrä päästä testiravintolaan asiakkaiden maisteltaviksi lokakuussa.

4 Jou
3
Kuplivaa juhlatunnelmaa: Järjestä itsenäisyyspäivän illanvietto kotona

Itsenäinen Suomi ansaitsee juhlapäivänsä – järjestä kotona juhlallinen itsenäisyyspäivän illanvietto hyvien ystävien tai perheen seurassa.

Suomen Itsenäisyyspäivän juhlintaan kuuluu monenlaisia perinteitä aina liputuksesta itsenäisyyspäivän kynttilöihin ja Linnan juhliin. Tänä vuonna itsenäinen Suomi juhlii jo 96-vuotista taivaltaan. Mitä jos järjestäisit juhlan kunniaksi ystävien tai perheen kesken itsenäisyyspäivän illanvieton kotona?

18 Syy
5
Perinneherkkuja poronkäristyksestä ohrarieskaan – esittelyssä lappilainen keittiö

Ideakeittiön juttusarjassa esitellään maamme monipuolista ruokaperinnettä. Tällä kertaa tutustutaan lappilaisen keittiön saloihin.

Lappilaisesta ruokaperinteestä puhuttaessa mieleen nousee väistämättä ainakin herkulliset pororuoat, tuore kala ja muut puhtaasta luonnosta saatavat herkut. Lappilaisilla antimilla on melko pitkät perinteet, eikä niiden asema ole horjunut nykypäivän keittiössäkään.

31 Hei
2
Pannukakkuja, mustaa leipää ja saariston herkkuja – esittelyssä ahvenanmaalainen ruokaperinne

Ideakeittiön juttusarjassa esitellään maamme monipuolista ruokaperinnettä. Tällä kertaa tutustutaan ahvenanmaalaisen keittiön saloihin.

Suomi tunnetaan erityisesti karjalanpiirakoistaan ja poronkäristyksistään, mutta kotimaisten perinneruokien maailmaan mahtuu runsaasti muitakin, ehkä hieman tuntemattomampia herkkuaarteita. Vain kivenheiton päässä Turun rannikolta sijaitsee Ahvenanmaa, joka tarjoaa ruoan ystäville ainutlaatuisia makuelämyksiä. Mistä siis on perinteinen ahvenanmaalainen ruoka tehty?

25 Hel
1
Myytinmurtajat: Espanjalaisessa keittiössä ei olla tiukkapipoja

Tämänkertaisessa Myytinmurtajissa matkataan Espanjan makujen maailmaan. Oppainamme toimii helsinkiläisen Copas y Tapaksen Jari Lahdenoja ja Sami Tallberg.

Espanjalaiset tunnetaan rennosta ruokameiningistään, jossa ei turhia tiukistella. Samanlaisen ilmapiirin ravintolaansa luo Jari Lahdenoja, joka isännöi laadukkaita tapaksia tarjoavaa Copas y Tapas -bistroa Helsingissä.

Lahdenojan lisäksi ravintolassa häärää hänen kaksi poikaansa.

18 Hel
2
Cajun-ruoassa maistuu rakkaus

Ronskisti maustettu cajun-ruoka tunnetaan jambalayastaan ja gumboistaan, mutta tärkein raaka-aine on rakkaus.


2 Tam
3
Varpulan ruisleipä

Varpulan idyllisellä luomutilalla ruisleipä leivotaan yli sata vuotta vanhaan juureen ja paistetaan 1800-luvun leivinuunissa. Kotikokin keittiössä ruisleivän paistamiseen soveltuu sähköuuni.

 

12 Jou
4
Nyyttikestit, sushia tai pizzatalkoot? Uusia ideoita jouluperinteisiin

Jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät, kokeile rohkeasti uutta. Tarjoa rosolli lämpimänä, raasta lanttulaatikkoon inkivääriä ja vaihda sekahedelmäsoppa tähtianiksella maustettuun mustikkakeittoon.

– Laatu korvaa määrän myös joulupöydässä, painottaa helsinkiläisen design-hotelli Klaus K:n Ilmatar-ravintolan keittiömestari Filip Forsberg.

22 Lok
6
Tortilla ja burrito – samaa tavaraa eri paketissa? Myytinmurtajat meksikolaisen ruoan kimpussa.

Moni sekoittaa meksikolaisen ruoan sen amerikkalaisserkkunsa, tex-mexiin. Aito meksikolainen ruoka on paljon muutakin kuin täytettyjä vehnälättyjä. Mutta mitä eroa on burritolla ja tortillalla? Entä kuuluuko suolareunus margaritaan?

16 Hei
3
Libanonissa herkutellaan vuohenpäillä ja merikäärmeillä

Vuohenpäät ja merisiilit ovat herkkuruokaa Libanonissa. Arkisin syödään maukasta ja simppeliä kotiruokaa – usein oman pihamaan antimista.

Monenlaiset merenelävät kuuluvat libanonilaiseen ruokakulttuuriin, vaikka liharuokia syödäänkin paljon. Yksi merenrannalla kasvaneen Joseph Youssefin suosikeista on mustekala, jota saalistetaan loppukesästä ilmojen jo viilennyttyä.

30 Huh
2
Loihdi maittava vappubrunssi jääkaapin jämistä

Vappu on kevään juhla, jonka karnevaalitunnelmaa täydentää vapunpäivänä nautittava brunssi!

Jos yllätysvieraat koputtavat ovellesi tai haluat tarjota erilaisen aamiaisen itsellesi tai perheellesi, voit jääkaappiin kurkistamalla kokea mieluisan yllätyksen. Mikäli kaapissa on jäljellä edes jotain perustarvikkeita, loihdit maittavan brunssin yllättävän yksinkertaisesti.

- Brunssi on juhlallinen aamiainen, jolla tarjotaan enemmän suolaista, kertoo Haikon Kartanon keittiöpäällikkö Jari Uotila.