Etusivu Tarrat liha reseptit
22 Lok
6
Spaghetti Bolognese

Spaghetti bolognese on herkullinen arkiruoka, joka on helppo valmistaa. Bolognese valmistetaan vihanneksista ja jauhelihasta. KNORR Fond "du Chef" Liha tuo spaghetti bologneseen lisää makua. Koristele valmis makuelämys tuoreilla yrteillä ja nauti!

15 Tam
5
Kinkkukiusaus maustetulla kermalla

Täyteläinen kinkkukiusaus valmistuu alle tunnissa. Kiusaus saa makua Flora Ruoka Pekoni & Sipulista.

29 Jou
2
uusi vuosi

Uudenvuoden aattona tarjottavaa on oltava alkuillasta myöhään yöhön. Suomessa ei uudenvuodenaatoksi ole muodostunut omia perinteisiä klassikoitaan – nakkeja ja perunasalaattia lukuun ottamatta.

1 Jou
10
herkkuleipä

Sinappinen herkkuleipä on tämän muhkean evään nimi ja se sopii myös vaativaan makuun. Ainesosalista ei ole pitkä, mutta sisältää aitoa gourmetlaatua!

23 Mar
5
härkäpastrami

Härkäpastrami sandwich on herkullinen välipala, joka vie suuremmankin nälän. Liha marinoidaan aromikkaalla mausteseoksella ja annetaan maustua rauhassa jääkaapissa. Lihaan savustetaan houkutteleva savun aromi, joka täydentää lihan makua.

6 Mar
7
bulgogi

Korealainen perinneruoka bulgogi on liharuoka, jossa liha paistetaan nopeasti pannulla. Maun salaisuus piilee marinadissa, jossa maistuu soija, seesami ja valkosipuli. Tarjoile bulgogi porkkanasuikaleiden kera. Katso myös video bulgogin valmistuksesta!

21 Lok
4
Kotivara, nopean nälän pelastus

Kotivarastoista on hyvä löytyä tietyt raaka-aineet, joista on kiireessäkin helppo loihtia maistuvia arkiruokia. Katsotaan ruoan ammattilaisten jääkaappiin tai raaka-ainekaappiin.

17 Syy
8
kuivatut yrtit

Syksyn satoa poimitaan kiivaasti ja kesän maut säilötään talteen. Kuivaus on erinomainen säilöntämenetelmä, jossa ravintoaineet sekä aromit säilyvät hyvin ja kuivattavien herkkujen maku jopa voimistuu.

8 Syy
2
Kokin salaisuus

Pihvin paistaminen on taitolaji ja pienetkin nyanssit vaikuttavat onnistumiseen. Flora on kehittänyt loistavan uutuustuotteen onnistuneen pihvin paistoon. Ammattikokit suosittelevat öljyn ja voin yhdistämistä parhaan paistotuloksen aikaansaamiseksi.

21 Hei
11
savukala

Haastateltaessa erilaisia savustajia ja kalastajia huomaa, että savustuksen syvällinen oppiminen on elinikäinen taival ja makuja sekä valmistustapoja on monia. Savustus on rentoa puuhaa, jossa vaaditaan kärsivällisyyttä ja kokeilunhalua.

5 Kes
7
flatbone

Tässä upeassa grillireseptissä Flatbone saa kaverikseen täyteläisen seesamihummuksen sekä rapeaksi grillatun kukkakaalisalaatin, joka viimeistellään pehmeällä tahinikastikkeella.

4 Kes
3
HK Lihakoulu

Lihakoulun blogi on jälleen etuoikeutettu, sillä vieraaksemme saapuu keittiömestari Tomi Björck. Tällä kertaa Tomi grillaa monelle hieman tuntemattomampaa ruhonosaa: Viljaporsaan Flatbonea.

3 Kes
8
grillausvinkkejä kesään

Grillikausi on pian kuumimmillaan. Kesällä kokkauksen voi hoitaa lähes kokonaan ulkona, sillä grilliherkkujen kaveriksi riittävät usein kauden parhaat kasvikset ja muutama täyteläinen kastike. Myös jälkiruoan voi valmistaa grillissä.

29 Huh
18
kuohuviinejä vappuun

Vappuna herkutellaan pitkin päivää. Kevään juhla korkataan käyntiin kuohuvalla, mutta ruoan kera maistuvat myös puna- ja valkoviinit. Ohessa viinikattaus vappupäivän piknikille. Listalta löytyy myös kätevä hanapakkausviini.

20 Huh
6
uudet ruokakirjat

Kevään uudet keittokirjat tuovat inspiraatiota monenlaisille kokkaajille. Kesäisiin tunnelmiin vievät kirjat sopivat erinomaisesti lahjaksi tai oman kirjahyllyn piristykseksi.

30 Maa
9
pääsiäinen

Pääsiäinen on kristinuskon kirkkovuoden vanhin ja merkittävin juhla. Pääsiäinen aloittaa kevään suuren ruokasesonkijuhlan.

30 Maa
11
Knorr viileästä myytävät kastikkeet

Tiesitkö, että Knorr valmistaa myös viileästä myytäviä herkullisia kastikkeita? Ammattikokkien suunnittelemat kastikkeet ovat helppoja ja nopeita, sillä ne valmistuvat parissa minuutissa joko mikrossa tai kattilassa.

16 Maa
9
Richard McCormick

Helsingissä vihmoi kylmää sadetta, mutta Sörnäisissä Teurastamolla sijaitsevalla Flavour Studiolla oli tunnelma mitä lämpimin. Olin saanut kutsun mukaan rennolla meiningillä pidettävään Richard McCormickin kokkikouluun, jonka järjesti Hellmann´s - maailman kuuluisin majoneesi!

26 Hel
7
Moderni karjalanpaisti, suolakurkkua

Karjanlanpaisti on todellinen perinneruoka. Tässä kuitenkin Ideakeittiön ajatus uudistetusta, modernista karjalanpaistista!

17 Hel
5
laskiainen

Laskiaisena lasketaan riehakkaasti mäkeä, syödään höyryävän kuumaa hernekeittoa ja herkutellaan laskiaispullilla. Alkujaan laskiainen on kuitenkin ollut kristillinen juhla, joka johdatti kansan paastoon ennen pääsiäistä.

4 Hel
7
Hyvän on hiihtäjän hiihdellä - kun kotona odottaa lämmin herkullinen pataruoka

Helmikuu tuo pidentyneen päivän lisäksi hienot hiihtokelit mukanaan. Lumitilanne ympäri Suomen sallii tuon jälleen trendikkääksi nousseen retrolajin, petrsan, eli perinteisen murtomaahiihdon harrastuksen kaikelle kansalle.

23 Tam
4
Bocuse d'Or -kilpailu

Maailman arvostetuin kokkikilpailu Bocuse d’Or huipentuu ensi viikolla. Loppukilpailu järjestetään perinteiseen tapaan Ranskan Lyonissa. Kilpailussa on mukana on 24 huippuluokan kokkia ympäri maailmaa.

20 Tam
4
Madeherkut kruunaavat ruokaisan talven

Made kuuluu talvikauden parhaimpiin sesonkiherkkuihin. Kalan käsittely on vaikeahkoa, mutta vaivannäkö palkitsee ruoanlaittajan.

10 Jou
2
possun kylki

Paahdettu possunkylki on hieno ja edullinen raaka-aine. Pitkä kypsentäminen miedossa lämmössä on avain mehukkaaseen ja mureaan lopputulokseen.

6 Jou
4
Naudan paisti

Perinteinen paisti, joka sopii juhlapöytään esimerkiksi Itsenäisyyspäivänä.

4 Jou
4
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena -  Aito balsamico

Moni tuntee marketeista löytyvän Balsamicon, ruokakaupan versio Balsamico poikkeaa kuitenkin suuresti alkuperäisestä Modenalaiaisesta Balsamicosta.

26 Mar
11
fondue

Fondue on ehdotonta talviruokaa ja sopii etenkin hiihtopäivän iltaan seurusteluateriaksi. Valmistus on mainettaan helpompaa ja todella nopeaa. Fondue-pataan tarkoitettuja juustoja voi vaihdella makunsa mukaan.

14 Mar
Ankka tartar

Herkullinen Ankka Tartar vihersalaatilla ja paahdetulla leivällä. 

29 Lok
4
Japanilaisittain marinoitu härkä, paistettua nuudelia

Japanilaisittain marinoitu härkä tuo itämaisen tuulahduksen ruokapöytään!

28 Lok
6
Riistapullat

Riistapullat valmistuvat tavallisen lihapullataikinan tavoin. Poronliha, suppilovahvero ja karpalo ovat taatusti toimiva yhdistelmä, samoin hirvenliha kantarelleilla maustettuna. Peuranlihan kaveriksi sopivat erinomaisesti tatit ja savustettu ylikypsä porsaankylki.

28 Lok
5
Hirvipaisti

Hirvipaisti on loistava ruoka niin syksyn arkeen kuin juhlaankin. Riistaruokien lisukkeeksi sopii mainiosti erilaisia metsän makuja kuten katajanmarjat, puolukat, karpalot sekä sienet. Kannattaa kuitenkin käyttää muita raaka-aineita maltillisesti, jotta riistan maku

9 Lok
6
Avokadolevite

Terveellisempää levitettä ei juurikaan leivälle löydy!

6 Lok
4
Intialainen lammaspata

Intialainen lammaspata saa makunsa lämpimistä mausteista ja tulisesta chilistä. Mausteinen pata maistuukin herkulliselta riisin tai naan-leivän kanssa!

29 Syy
3
Lammaspata aprikoosilla

Aprikoosilla ja hunajalla makeutettu lammaspata saa itämaisen vivahteen inkivääristä ja korianterista!

17 Syy
7
Nyhtönautaburger ja coleslaw

Tämä herkullinen nyhtönautaleipä vie suurimmankin nälän mennessään!

15 Syy
5
Perinteinen kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko kuuluu syksyn herkkuihin! Perinteiseen kaalilaatikkoon saat helposti makua Knorr Fond "du Chef" lihafondin avulla. Resepti sisältää noin neljä annosta.

24 Hei
2
Oluella maustettu lihapata

Huippukokki Aki Wahlmanin ja baarimestari Sakari Mäkisen maukas lihapataresepti.

30 Kes
Paholaisen lihapata

Herkulliseen paholaisen lihapataan kuuluu myös papuja ja paprikaa. Ennen tarjoilua pataan lisättävä tuorejuusto tuo mukaan pehmeyttä ja täyteläisyyttä!

30 Kes
Sydänystävällinen stroganoff

Stroganoffissa maistuu sinappi ja maustekurkku!

30 Kes
Barbequemarinadi (G)

Herkullinen barbequemarinadi maustaa ja mehevöittää!

30 Kes
1
Makaronilaatikko

Perinteinen liha-makaronilaatikko on helppo valmistaa!

30 Kes
5
Karjalanpaisti

Karjalanpaisti saa herkullista hapokkuutta puolukoista! Aitoa lihan makua paistiin tuo Knorr Fond "du Chef" naudanlihafondi. Voit käyttää karjalanpaistissa porsaan sisäpaistin lisäksi naudan paahtopaistia. Resepti sisältää noin kuusi annosta.

2 Jou
1
Käy pohjalaiseen pitopöytään – esittelyssä Pohjanmaan ruokaperinteet

Ideakeittiön juttusarjassa esitellään maamme monipuolista ruokaperinnettä. Tällä kertaa tutustutaan Pohjanmaan perinteisen pitopöydän antimiin.

Pohjanmaa tunnetaan laajoista lakeuksistaan, railakkaista pidoistaan ja härmän häjyistä. Häjyjä rettelöitsijöitä ei onneksi tarvitse enää tänä päivänä pelätä Pohjanmaalle matkustettaessa. Sen sijaan aito ja alkuperäinen pohjalainen ruokakulttuuri notkuvine pitopöytineen elää edelleen hyvissä voimissaan.

14 Lok
3
Syksyn antimet innostavat kokkaamaan

Ideakeittiön kokki on jälleen uuden haasteen edessä. Vaikka edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt hetki, astelee mies keittiöön varman oloisesti.

–  Kiva fiilis ryhtyä hommiin! Innostun aina, kun tehdään jotain erilaista.

Tällä kertaa Laurin raaka-aineiksi on valittu lakka, lanttu, puolukka, pyy ja villisika.

– Aion tehdä villisikamakkaraa puolukoilla, glaseerattua pyytä ja lanttua kolmella tapaa, mies sanoo päättäväisesti.

18 Syy
5
Perinneherkkuja poronkäristyksestä ohrarieskaan – esittelyssä lappilainen keittiö

Ideakeittiön juttusarjassa esitellään maamme monipuolista ruokaperinnettä. Tällä kertaa tutustutaan lappilaisen keittiön saloihin.

Lappilaisesta ruokaperinteestä puhuttaessa mieleen nousee väistämättä ainakin herkulliset pororuoat, tuore kala ja muut puhtaasta luonnosta saatavat herkut. Lappilaisilla antimilla on melko pitkät perinteet, eikä niiden asema ole horjunut nykypäivän keittiössäkään.

8 Hei
2
Ramadan – paaston jälkeen on juhlan aika

Islaminuskoinen Abdirahim muistaa ensimmäisen ramadanin, eli paastokuukautensa kuin eilisen päivän. Hän suosittelee paaston kokeilemista myös muille kuin muslimeille – kahdestakin syystä.

Abdirahim Hussein muutti Suomeen Somaliasta 19 vuotta sitten. Suurelle yleisölle Abdirahim on tullut tutuksi radio-ohjelmastaan, jota hän juontaa yhdessä stand up -koomikko Ali Jahangirin kanssa.

8 Toukokuu
1
Nyt grillataan! Vinkit kauden avajaisiin ja kesän kuumimmat grillaustrendit

Kokki Henrik ”Roope” Rehbinder kertoo vinkit grillikauden avajaisiin ja paljastaa kesän grillaustrendit.

7 Maa
4
Reilua kauppaa vai luomua? Näin selviät merkkiviidakosta!

Mistä tunnistaa luomu- tai ympäristöystävällisen tuotteen? Ideakeittiö listasi yleisimmät tuotepakkauksista löytyvät merkit ja kertoo mitä ne tarkoittavat.


12 Mar
3
Ketsuppiaddikti Kim Herold vaalii vehnätöntä ruokavaliota ja mittaa rakkauden mämmillä

Laulaja on heikkona lempibaarinsa wingseihin. Ennätys on 48 wingsiä yhdellä kertaa.

 

Kim Herold– Äidin tekemä talonmiehen makaroni on maailman parasta! Se oli lempiruokani jo lapsuudessa, laulaja Kim Herold sanoo.

30 Hei
5
Henri Alénin vinkit luksuspiknille

Ystävien kanssa piknikin järjestäminen on hyvä tapa viettää kesäpäivää. Kun jakaa porukalla ruokavastuun, ei tarvitse yksin hikoilla hellan ääressä.

Kokki Henri Alén vinkkaa, että kuumana päivänä kannattaa valita piknikeväiksi ruokia, jotka kestävät hieman lämpöä. Esimerkiksi maitotuotteet, majoneesit sekä liivatetta sisältävät ruoat kannattaa jättää suosiolla jääkaappiin. Vaihtoehtoisesti voi ottaa mukaan pienen kylmälaukun, jossa myös juomat pysyvät viileinä.

18 Kes
3
Resepti täydelliselle päivälle – Taste of Helsinki

Irlantilaisen Barry MacNamaran luotsaamassa ruokatapahtumassa hersyi hyväntuulinen tunnelma, kun kymmenen maamme huippuravintolaa tarjosi nimikkoannoksiaan yleisölle pikkurahalla.

11 Kes
4
Master Chefin mehevät makkarat – Näin onnistut kotikonstein!

Itse tehty makkara on tämän kesän grilliruoan kunkku. Master Chef -voittaja Mika Tuomosen ohjeilla onnistut loihtimaan maittavat makkarat kotikeittiössäsi.

– Makkaranteko onnistuu kotikeittiössä ilman erikoisia laitteita, Master Chefiksi kruunattu Mika Tuomonen vakuuttaa.Mika Tuomonen

2 Toukokuu
2
Linnanmäen Kattila tarjoaa makumatkan maailman ympäri

Ravintolamaailmassa kilpaillaan vain itseään vastaan.

- Jokainen saa tilin tehtyä, jos pitää oman päänsä kunnossa. Meillä on enemmän tekemistä siinä, että palvelu pelaa ja ruokatuote on kunnossa, toteaa lihapullabaari Kuulan ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Kuula on yksi kuudesta ravintolasta, jotka muodostavat Linnanmäen hiljattain avatun Kattila-ravintolamaailman. Kim Heiniön visioimassa Kattilassa ravintoloiden konseptit ja ruokalistat ovat tunnettujen kokkien käsialaa.