Etusivu Tarrat lohi reseptit
16 Mar
7
ceviche

Ceviche on raikas alkuruoka, joka valmistetaan raakakypsytetystä kalasta. Ceviche on hyvää sellaisenaan, mutta maistuu erinomaiselta rapeiden crostinien päällä.

4 Toukokuu
8
vadelma-mustikkajuustokakku

Äitienpäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 10. toukokuuta. Silloin on aika hemmotella kaikkia äitejä herkullisella aamiaisella, juhlavalla päivällisellä tai suussa sulavilla leivonnaisilla.

17 Huh
8
savulohi-pannukakku

Pannukakku maistuu myös suolaisena versiona. Lisää joukkoon savulohta ja tilliä ja tarjoile pannukakku vaikka raikkaan salaatin kera.

21 Tam
12
Tilli & Sitruuna lohikeitto kattilassa

Ruokaisa lohikeitto on talvipäivän ehdoton ykkösherkku. Kokeile keiton sekaan vaikka uutta Flora Ruoka Tilli & Sitruunaa. Viimeistele annos tuoreella silputulla tillillä.

20 Tam
4
Madeherkut kruunaavat ruokaisan talven

Made kuuluu talvikauden parhaimpiin sesonkiherkkuihin. Kalan käsittely on vaikeahkoa, mutta vaivannäkö palkitsee ruoanlaittajan.

25 Mar
3
Hitaasti kypsytettyä lohta

Herkullinen lohiresepti, jossa lohta ei tarvitse paistaa. Huoneenlämpöisenä tarjottava lohi sopii hyvin yhteen esimerkiksi kukkakaalicurryn kanssa.

14 Mar
Sinappinen lohisalaatti

Kevyt lohisalaatti keitetyllä lohella. 

4 Mar
5
Savustettua lohta ja  tartar-kastike

Savustettu lohi kuuluu monen suosikkiruokiin, eikä ihme. Tällä reseptillä valmistat erinomaisen maukasta ja yksinkertaista savulohta ja kyytipojaksi vielä herkullista tartar-kastiketta.
 

24 Lok
1
Lohisashimi rapeilla parmesaanlastuilla

Japanista tuttu sashimi tarjoillaan rapeilla parmesaanlastuilla hunajasinappimarinaadissa.

24 Lok
1
Sinappigraavattua lohta

Graavilohi on klassikkoruoka, tässä reseptissä lohi graavataan sinappimarinadissa, klassikko uudella tapaa.

11 Syy
3
kalatiski

Markettien kalatiskit ovat monille ainoita paikkoja, joista kalasaalis on mahdollista pyydystää päivällispöytään. Suomessa syödystä kalasta yli 70 prosenttia on peräisin ulkomailta. Suosituimpia näistä kalalajeista ovat kasvatetut lohi- sekä tonnikalat.

26 Elo
2
Kalakuva

Kalastus on yksi vanhimpia elinkeinoja maailmassa. Se voidaan jakaa ammattimaisesti suoritettavaan kalastukseen sekä harrastus- ja urheilukalastukseen. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan harrastuskalastus eli vapaa-ajankalastus on suomalaisten tärkein toiminnallinen luontoharrastus. Maamme väestöstä noin 40 prosenttia (yli kaksi miljoonaa henkeä) osallistuukin kalastustapahtumaan vähintään kerran vuodessa. Yksi näistä onnellisista kalastajista on Puolasta Skotlannin kautta Suomen kalavesille rantautunut Lukasz Adamczak.

30 Kes
3
Tomaattinen lohi-kasvisvuoka

Tomaattinen lohi-kasvisvuoka on herkullinen ja helppo valmistaa!

30 Kes
5
Lohilasagne

Herkullinen lohilasagne kätkee sisäänsä pinaattia ja tuorejuustoa!

30 Kes
5
Rukiinen uunilohi

Ruisleipämuruilla saa perinteiseen uuniloheen mukavan rapean pinnan!

30 Kes
2
Nopea kalakastike pastalle

Nopea kalakastike on helppo valmistaa ja maistuu esimerkiksi pastan tai perunan kanssa!

30 Kes
11
Juustoinen lohikakku

Juustoinen lohikakku on herkullinen ja näyttävä juhlapöydän tarjottava!

30 Kes
4
Sitruunalohta manteli-pinaattipedillä

Lohi marinoidaan sitruunalla ja tarjoillaan paahdettujen manteleiden ja lämpimän pinaatin kanssa!

30 Kes
1
Avokado-lohitahna (G)

Herkullinen avokado-lohitahna taipuu esimerkiksi leivälle levitteeksi sekä uuniperunoiden täytteeksi!

6 Kes
1
Street food -haastekisa Ideakeittiöllä tarjoili herkullisia annoksia

Torstai-ilta Ideakeittiöllä oli täynnä uusien makuelämysten metsästystä. Aktiivisista lukijoista kootun Ideakokkiryhmän tehtävänä oli tällä kertaa valmistaa innovatiivinen, helposti seisten syötävä ja maukas katuruoka -annos.

Raaka-aineita notkuvalla pöydällä oli tarjolla eriliaisia täyslihoja ja maukkaita makkaroita, tofua, erilaisia sieniä, tuoreita yrttejä, maukkaita juustoja, kasviksia ja hedelmiä. Lisukeosastolta löytyi laaja valikoima Créme Bonjour tuorejuustoja, Hellmann’s majoneesia ja muuta tarkoitukseen sopivaa.

12 Toukokuu
6
Food Lab uuden suomalaisen katuruuan jäljillä

Tiistai-iltana Ideakeittiön tiloissa etsittiin uusia näkökulmia suomalaiseen katuruokaan. Vietettiin SOK:n ja HOK-Elannon yhteisen kehityshankkeen, Food Labin, kehitysiltaa.

Food Labissa kehitellään tuotteita, palveluita ja kokonaisia konsepteja yhdessä asiakkaiden kanssa. Katuruoka on Food Labin neljäs konsepti, ja syntyneistä ideoista jatkokehiteltävien annosten on määrä päästä testiravintolaan asiakkaiden maisteltaviksi lokakuussa.

2 Jou
1
Käy pohjalaiseen pitopöytään – esittelyssä Pohjanmaan ruokaperinteet

Ideakeittiön juttusarjassa esitellään maamme monipuolista ruokaperinnettä. Tällä kertaa tutustutaan Pohjanmaan perinteisen pitopöydän antimiin.

Pohjanmaa tunnetaan laajoista lakeuksistaan, railakkaista pidoistaan ja härmän häjyistä. Häjyjä rettelöitsijöitä ei onneksi tarvitse enää tänä päivänä pelätä Pohjanmaalle matkustettaessa. Sen sijaan aito ja alkuperäinen pohjalainen ruokakulttuuri notkuvine pitopöytineen elää edelleen hyvissä voimissaan.

6 Toukokuu
4
Viikon ruokalista 6.5.-12.5.

Kevätaurinko paistaa ja ruokapöytään katetaan kullankeltaisia juurespihviä sekä parsakeittoa. Viikonlopun kruunaa lammaskebab kuskusilla minttukastikkeen kera.

Maanantai: Lohi-avokadopasta

Tiistai: Klassinen parsakeitto

Keskiviikko: Jauheliha-feta-paprikakiusaus

Torstai: Broileri-sienikastike

Perjantai: Kullankeltaiset juurespihvit

Lauantai: Lammaskebab kuskusilla ja minttukastike

Sunnuntai: Intialainen masala-kala

15 Huh
1
Terveellinen ateria syntyy hyvästä ilmapiiristä – vinkit sydänystävälliseen ruokavalioon

Viikolla 16 vietetään Suomen Sydänyhdistyksen Sydänviikkoa, jolloin keskustelua herätellään erityisesti lapsiperheiden ruokavalion terveellisyydestä.

10 Huh
1
Ruokaa ja viiniä valkokankaalla

Ideakeittiö listasi viisi elokuvaa, jotka käsittelevät ruokaa ja viiniä.

 

Herkkuja hovissa

Haute Cuisine (juliste)Herkullinen elokuvauutuus on viime vuoden lopulla valkokankaat valloittanut Haute Cuisine – mestari keittiössä, jonka on ohjannut Christian Vincent.

22 Lok
6
Tortilla ja burrito – samaa tavaraa eri paketissa? Myytinmurtajat meksikolaisen ruoan kimpussa.

Moni sekoittaa meksikolaisen ruoan sen amerikkalaisserkkunsa, tex-mexiin. Aito meksikolainen ruoka on paljon muutakin kuin täytettyjä vehnälättyjä. Mutta mitä eroa on burritolla ja tortillalla? Entä kuuluuko suolareunus margaritaan?