Etusivu Tarrat maito reseptit
17 Huh
8
savulohi-pannukakku

Pannukakku maistuu myös suolaisena versiona. Lisää joukkoon savulohta ja tilliä ja tarjoile pannukakku vaikka raikkaan salaatin kera.

28 Tam
3
Tähtianis Crème brûlée

Perinteinen ranskalainen jälkiruoka Crème brûlée saa makua tähtianiksesta. Vanukas tarjoillaan Flora Vispin ja suklaisen O´hoj kastikkeen kera.

12 Mar
8
jauhelihacrepsit

Herkulliset crepsit voi halutessaan täyttää myös kasvistäytteellä!

11 Mar
2
sellerikeitto, pistaasi-aprikoosichutney

Täyteläinen sellerikeitto valmistuu helposti ja herkullinen pistaasi-aprikoosichutney tuo keittoon makeaa tulisuutta!

15 Lok
4
Suklaa-banaanipirtelö

Herkullinen suklaa-banaanipirtelö on helppo ja äärettömän nopea valmistaa!

15 Lok
5
Teellä maustettu pannacotta

Teellä maustetun pannacotan maku muuttuu teemakua vaihtamalla!

1 Lok
6
Skonssit

Englantilaiset teeleivät eli skonssit ovat klassisia tarjottavia. Ne sopivat niin brunssipöytään, välipalaksi kuin juhlien buffetpöytäänkin. Lisäksi suussa sulavat skonssit maistuvat makeina ja suolaisina!

8 Syy
1
Kuttucheddar mac’n’cheese

Perinteinen makaronilaatikko saa maukkaan päivityksen maustetulla ruokakermalla sekä cheddar-juustolla!

1 Syy
6
Kantarellikeitto

Syyspäivien samettisen pehmeä lämmittäjä tuorejuustosta ja tuoreista kantarelleista.

30 Kes
6
Sieni-pekonipiirakka

Herkullisen sieni-pekonipiirakan täytteen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!

30 Kes
4
Perhelasagne

Helppo lasagne perheelle syntyy tarvittaessa nopeastikin!

30 Kes
Makaronilaatikko

Valmista makaronilaatikko nopeasti ja vaivattomasti maukkaan fondin avulla! Makua makaronilaatikkoon saat Fond "du Chef" Naudanliha-annosfondilla. Reseptin avulla valmistat kuusi annosta Luigin makaronilaatikkoa.

30 Kes
4
Perinteiset letut ja vaniljainen rahkavaahto

Perinteiset letut maistuvat herkullisilta sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljaisen rahkavaahdon kanssa!

30 Kes
2
Jäätelö-mustikka cupcake (K)

Kuppikakut muuttuvat näyttäviksi leivoksiksi, kun täytteeksi pyöräyttää pallon herkullista jäätelöä!

30 Kes
6
Suklaiset ohukaisrullat

Suklaiset ohukaisrullat kätkevät sisäänsä inkiväärillä maustettua vaahtoa!

30 Kes
3
Lasagne

Valmista maistuva lasagne vaivattomasti. Makua kastikkeeseen saat valmiilla basilika-tomaattikastikkeella sekä Knorrin lihaliemikuutiolla. Lasagnen makua täydentää täyteläinen valkokastike. Resepti sisältää kuusi annosta.

30 Kes
2
Lucian päivän sahramipullat

Ripaus sahramia tuo väriä ja ylellisyyttä perinteiseen pullataikinaan!

30 Kes
4
Sieni-kasvislasagne (K)

Sieni-kasvislasagnen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!

30 Kes
4
Helppo lasagne

Helppo lasagne valmistuu nopeasti Knorr Lasagne ateria-ainesten avulla. Kun tarvitaan oikotietä lasagnen valmistuksen vaiheissa, löytyy apu tästä ohjeesta! Reseptin avulla valmistat noin neljä annosta alle tunnissa.

30 Kes
7
Ahvenanmaan pannukakku 2

Ahvenanmaan pannukakun voi halutessaan maustaa myös rusinoilla!

30 Kes
1
Chai Latte (G)

Teen ystävien oma Latte!

30 Kes
4
Nougat-mokka -pirtelö

Herkullinen pirtelö kahvin ystäville!

30 Kes
2
Pannukakkurulla

Pannukakkurulla kätkee sisäänsä sieniä!

30 Kes
9
Ruokaisa katkarapusalaatti

Ruokaisan katkarapusalaatin kastikkeessa maistuu tuorejuusto!

30 Kes
6
Kananmunaton pekaanipähkinä-juustokakku

Kananmunattoman pekaanipähkinä-juustokakun pohjassa rouskuvat pähkinät!

30 Kes
1
Vaniljakastike

Herkullinen vaniljakastike valmistuu nopeasti ja maistuu etenkin makeiden piirakoiden sekä kakkujen kanssa!

30 Kes
3
Vadelma-pannacotta

Pannacottaan lisättäviä marjoja voi vaihdella sesongin mukaan!

30 Kes
1
Täyteläinen täysjyvälasagne

Täyteläinen täysjyvälasagne sisältää jauhelihan lisäksi herkkusieniä ja paprikaa!

30 Kes
5
Minttusuklaatorttu

Minttusuklaatortussa on herkullinen täytekeksipohja!

30 Kes
3
Nakkikastike

Nakkikastike on helppo valmistaa ja maistuu esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa!

 

30 Kes
4
Jäätelömunkit

Jäätelöllä saa herkullista lisämakua vaikka munkkeihin!

30 Kes
3
Lasagnette

Maistuva lasagnette valmistuu käden käänteessä Knorr Lasagnette ateria-ainesten avulla. Tämä lasagnette on helppo valmistaa ja se voidaan tarjoilla esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa! Neljä annosta valmistuu noin alle tunnissa.

30 Kes
4
Herkkusieniletut

Herkkusieniletut voi halutessaan paistaa uunissa pannukakun tapaan, jolloin taikinaan voi lisätä hieman rasvaa!

30 Kes
3
Mainio mansikkakakku minttutwistillä

Herkullinen mansikkakakku saa lisämakua minttusuklaasta!

30 Kes
Teehetken parhaat skonssit

Skonssit voi tarjoilla sellaisenaan tai makealla ja suolaisella täytteellä!

30 Kes
3
Curry-broilerikastike

Curry-broilerikastike on nopea ja helppo valmistaa!

30 Kes
3
Strawberry Heart Cupcakes (K)

Ihanan sydämelliset kuppikakut saavat suussa sulavan täytteen mansikkajäätelöstä!

30 Kes
4
Täytetty pannukakkurulla

Pannukakkurullan täytteitä voi vaihdella omien mieltymysten ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan!

30 Kes
3
Jackin lasagne

Tämä lasagne kätkee sisäänsä jauhelihan lisäksi nakkeja ja pekonia!

30 Kes
1
Puolukkavanilja-pannacotta piparkakkupohjalla

Puolukkavanilja-pannacotan voi valmistaa erillisinä annoksina tai isommassa vuoassa!

30 Kes
2
Cupcaket

Kuppikakkuja voi maustaa ja koristella usealla eri tavalla!

30 Kes
8
Lasagnette broilerista ja fetajuustosta

Broileri ja fetajuusto tuovat herkullista vaihtelua perinteiseen lasagnetteen!

3 Maa
2
Allergiaperheessä ruuanlaitto kysyy kekseliäisyyttä

Allergia- ja astmaliiton mukaan noin 5-8 prosenttia alle 2-vuotiaista lapsista on jollekin ruoka-aineelle allergisia. Yleisimpiä lasten ruoka-aineallergioita ovat kananmuna, vehnä ja maito. Kouluiässä allergioita esiintyy myös kalalle, pähkinöille ja siitepölystä aiheutuvan ristiallergian vuoksi monille tuoreille vihanneksille ja hedelmille.

26 Hel
4
Liu Lau laskiaista

Sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita hernerokan ja laskiaispullien voimin. Laskiaispullat ovat alkujaan saksalaisperäinen herkku. Niitä on nautittu Ruotsissa jo 1600-luvun lopulla. Suomalaisiin keittokirjoihin resepti löysi 1800-luvun vaiheilla. Ensin mantelimassatäytteiset pullat olivat rikkaan kaupunkiväestön herkku, mutta nykyään laskiaispullista nauttii koko kansa.

13 Maa
5
Kiristääkö ja kutittaako? Kuori kahvilla, helli hunajalla ja kirkasta kurkulla!

Ruokakaappia raottamalla löydät ainekset kotoisaan kauneudenhoitoon.

 

7 Maa
4
Reilua kauppaa vai luomua? Näin selviät merkkiviidakosta!

Mistä tunnistaa luomu- tai ympäristöystävällisen tuotteen? Ideakeittiö listasi yleisimmät tuotepakkauksista löytyvät merkit ja kertoo mitä ne tarkoittavat.


30 Tam
4
Pakkaspäivien parhaat eväät

Hiihtoretkelle termariin pakataan ruohosipulilla ryyditettyä rokkaa. Talvipäivän päätteeksi maistuu chili-suklaakaakao vaahtokarkeilla.

28 Tam
2
Laktoosi-intorelanssi ei ole sama asia kuin maitoproteiiniallergia

Noin viidennes suomalaisista kärsii laktoosi-intoleranssista. Vaiva on epämiellyttävä muttei vaarallinen. Sitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa maitoproteiiniallergiaan.


Laktoosi-intoleranssista kärsii noin viidennes suomalaisista. Useimmiten sairaus todetaan koulu- tai aikuisiällä. Se on vaaraton mutta vaivat epämiellyttäviä. Tyypillisimpiä oireita ovat löysä uloste, mahakivut sekä vatsan turpoaminen.

14 Tam
3
Karjala tunnetaan paisteistaan ja piirakoistaan

Ideakeittiön uusi juttusarja esittelee maamme monimuotoista ruokaperinnettä aina Lapin leipäjuustosta lännen lapskoussiin sekä Pohjanmaan klimppisoppaan. Kussakin osassa perehdytään yhteen alueeseen, josta ensimmäisenä on vuorossa Karjala.

 

31 Lok
Kahdeksan kymmenestä vauvaiän allergiasta katoaa itsestään ennen kahta ikävuotta

Imettävän äidin ruokavalioon puututaan vain vaikeissa tapauksissa. Usein siedätyshoito toimii tehokkaammin.

Pienten lasten allergioista puhutaan paljon, mutta lopulta vain kymmenen prosenttia alle vuoden ikäisistä vauvoista kärsii niistä. Näin vakuuttaa lasten allergioihin erikoistunut lääkäri Ove Mickelsson, jonka mukaan lasta ei pidä liiaksi suojella ruoka-aineilta, jotka mahdollisesti aiheuttavat allergiaoireita.

22 Lok
6
Tortilla ja burrito – samaa tavaraa eri paketissa? Myytinmurtajat meksikolaisen ruoan kimpussa.

Moni sekoittaa meksikolaisen ruoan sen amerikkalaisserkkunsa, tex-mexiin. Aito meksikolainen ruoka on paljon muutakin kuin täytettyjä vehnälättyjä. Mutta mitä eroa on burritolla ja tortillalla? Entä kuuluuko suolareunus margaritaan?

22 Elo
2
Suklaa on monipuolinen herkku

Suklaa on monipuolinen raaka-aine. Se sopii paitsi herkkuhetkiin, myös ruoanvalmistukseen sekä kuohuviinin kaveriksi. Ideakeittiö kokosi ohjeet, joilla järjestät ystävillesi nautinnollisen suklaatastingin.

 

– Suklaan pääraaka-aineet ovat kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi sekä maitojauhe. Emulgointiaineeksi sopii soijalesitiini, joka helpottaa suklaan käsittelyä valmistamisvaiheessa, iittalalaisen Kultasuklaan myyntipäällikkö Maarit Manninen valottaa.

15 Elo
Helena Petäistön opeilla onnistut täydellisessä teehetkessä

Perussyntejä teen valmistuksessa ovat liian kuuma vesi sekä kitkeräksi hauduttaminen. Parilla pikkuniksillä onnistut täydellisessä teehetkessä, vakuuttaa teeasiantuntija Helena Petäistö kirjassaan Tee teematka.

– Tärkeintä on, että kaapista löytyy hyvää irtoteetä sekä välineet sen hauduttamiseen, ja että hauduttaminen tapahtuu hyvässä vedessä ja sopivassa lämpötilassa kullekin teelaadulle tarpeellisen ajan, kiteyttää teeasiantuntija Helena Petäistö kirjassaan Tee teematka (Tammi, 2008).

27 Kes
1
Raikkaat ruoat kruunaavat rakkauden juhlan

Hyvä ruoka on tärkeä osa onnistunutta hääjuhlaa. Perinnepöperöt korvataan nykyään kevyillä ja kauniilla ruoilla, jotka ovat hääparin näköisiä.

– Noutopöytä on edelleen suositumpi hääruokailun muoto kuin lautastarjoilu pöytiin, imatralaisen Neitsytniemen kartanon keittiömestari Ulla Liukkonen tietää.

– Yksi syy on, että pöytiintarjoilu lisää henkilöstökustannuksia. Enää noutopöydät eivät kuitenkaan ole yhtä raskaita kuin aiemmin, ja nykyään niissä näkyy kepeys ja kauneus, hän jatkaa.

5 Huh
5
Syntisen hyvä suklaa

Herkkuja ja paheita on monia, mutta suklaa lienee yksi suosituimmista. Toiset söisivät mielellään pehmeää maitosuklaa, toisille taas ainoa oikea on tumma suklaa. Monet herkuttelevat levyllisellä pähkinäsuklaata. Ja joidenkin mielestä yhdestä levystä ei riitä mihinkään….Makuja on monia ja onneksi suklaitakin on joka lähtöön.