Etusivu Tarrat mansikat reseptit
9 Hei
8
jäätee

Kuumina kesäpäivinä kannattaa pitää huolta riittävästä nestetankkauksesta. Raikkaat boolit, kylmät jääteet, espanjalaiseen tapaan tehdyt sangriat ja pehmeät smoothiet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

7 Hei
7
mansikkakori, yrtit

Suomalaisten rakastama punainen mollukka, terveellisiä antioksidantteja sisältävä tuore mansikka on varma kesän merkki. Tänä kesänä pipoa on pidetty visusti päässä juhannuksenakin, joten satokausi on jäljessä. Sään lämmettyä helteiseksi tilanne korjaantuu nopeasti ja marjasato on valmis poimittavaksi.

2 Hei
10
Mansikkaiset lettutornit

Mansikkaiset lettutornit ovat maistuva kesäpäivän jälkiruoka. Kokoa letut torneiksi, niin saat jälkiruokaan näyttävyyttä. Tarjoile letut mansikkaisen täytteen kera.

15 Kes
4
juhannusmenu

Juhannusmenussa maistuvat mehevät raaka-aineet, kuten järvestä ongitut ahvenet sekä mintulla maustetut mansikat.

10 Kes
12
pannukakku

Voileipäkakut ja perinteiset pannarit innostivat käyttäjiä kokeilemaan erilaisia herkullisia reseptejä. Mukana oli jälleen useita erinomaisia ruokakuvia, jotka houkuttelivat kokkailuhetkiin kotikeittiössä.

12 Toukokuu
5
gazpacho ja basilikamajoneesi

Gazpacho on espanjalainen kylmä tomaattikeitto, jonka juuret ovat Andalusiassa. Keiton raikas ja täyteläinen tuoksu tulee tuoreista tomaateista, kurkusta, paprikasta sekä shalotti- ja valkosipulista. Tässä reseptissä mukaan on soseutettu myös mansikoita.

24 Syy
8
Omenacooler

Raikas omenajuoma on helppo valmistaa ja toimii herkullisena välipalana tai jälkiruokana!

16 Hei
3
mansikoita

Suomalaisista mansikoista on moneksi. Ne maistuvat herkullisilta kesäisissä salaateissa, erilaisissa jälkiruoissa, juomasekoituksissa ja tietenkin ihan sellaisenaan, auringon lämmittäminä ja tahmean makeaa mehua tihkuvina suoraan suuhun.

30 Kes
3
Mainio mansikkakakku minttutwistillä

Herkullinen mansikkakakku saa lisämakua minttusuklaasta!

30 Kes
Mansikka-raparperi  crumble (K)

Mansikka-raparperi crumblen kanssa voi tarjoilla esimerkiksi vaniljajäätelöä!

30 Kes
1
Mansikkaiset tuulihatut (K)

Tuulihatut maistuvat sekä makealla että suolaisella täytteellä!

30 Kes
4
Perinteiset letut ja vaniljainen rahkavaahto

Perinteiset letut maistuvat herkullisilta sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljaisen rahkavaahdon kanssa!

6 Kes
1
Street food -haastekisa Ideakeittiöllä tarjoili herkullisia annoksia

Torstai-ilta Ideakeittiöllä oli täynnä uusien makuelämysten metsästystä. Aktiivisista lukijoista kootun Ideakokkiryhmän tehtävänä oli tällä kertaa valmistaa innovatiivinen, helposti seisten syötävä ja maukas katuruoka -annos.

Raaka-aineita notkuvalla pöydällä oli tarjolla eriliaisia täyslihoja ja maukkaita makkaroita, tofua, erilaisia sieniä, tuoreita yrttejä, maukkaita juustoja, kasviksia ja hedelmiä. Lisukeosastolta löytyi laaja valikoima Créme Bonjour tuorejuustoja, Hellmann’s majoneesia ja muuta tarkoitukseen sopivaa.

21 Hel
3
Blinit, ihanat pikku auringot

Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskelijapalvelujen suunnittelijana toimiva Ira Vihreälehto tekee blinejä vähintään viidesti vuodessa, joskus useamminkin. Blinit ovat hänelle intohimo ja superherkku. Niin kuin monilla blinien ystävistä, myös Iralla on tarkka näkemyksensä siitä, millainen on juuri se oikea blini. Tässä tamperelaiskeittiössä herkut syntyvät tattari- ja vehnäjauhon yhdistelmästä ilman joskus taikinassa käytettävää olutta,  ja ne paistetaan ohuiksi.

13 Hel
1
Romanttista ruokaa rakkaalle

Ystävänpäivänä ystävää ilahdutetaan herkkuhetkellä. Rakkaalle puolestaan katetaan romanttinen kynttiläillallinen.

 

Helmikuun neljäntenätoista päivänä vietetään ystävänpäivää ympäri maailmaa. Juhlan juuret juontavat Italiaan, josta se siirtyi 1800-luvulla Atlantin yli Amerikkaan. Amerikkalaiset ovat tehneet ystävänpäivästä suuren rakastavaisten juhlan rusettiluisteluineen ja muine perinteineen.

22 Elo
2
Suklaa on monipuolinen herkku

Suklaa on monipuolinen raaka-aine. Se sopii paitsi herkkuhetkiin, myös ruoanvalmistukseen sekä kuohuviinin kaveriksi. Ideakeittiö kokosi ohjeet, joilla järjestät ystävillesi nautinnollisen suklaatastingin.

 

– Suklaan pääraaka-aineet ovat kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi sekä maitojauhe. Emulgointiaineeksi sopii soijalesitiini, joka helpottaa suklaan käsittelyä valmistamisvaiheessa, iittalalaisen Kultasuklaan myyntipäällikkö Maarit Manninen valottaa.

9 Hei
4
Mansikoita voi maistella kuin viiniä

Avomaan mansikat– Mansikoiden maistelu on samanlaista kuin viinin maistelukin. Makuaistin kehittyessä mansikoista voi erottaa erilaisia ulottuvuuksia, Kaija Kosonen Dokos Marjasta kertoo.

4 Kes
4
Ilmastoystävällisen ruoan tekeminen ei vaadi ylimääräistä ponnistelua

Yksinkertaisinta on vähentää ruoan heittämistä roskakoriin ja suosia kasviksia lihan sijaan. On myös muita tapoja vaikuttaa.

Kantaessasi juuri ostettua ruokakassia kaupasta kotiin et ehkä tule ajatelleeksi, että keskimäärin joka 20. kerralla kippaat sen suoraan roskakoriin (Foodspill 2010–2012 -hanke).

Karulta kuulostava fakta on kuitenkin totta. Kotitalouksissa heitetään ruokaa pois noin 20-30 kilogrammaa henkeä kohden vuodessa.