Etusivu Tarrat mehu reseptit
12 Tam
5
Knorr Thaikeitto ravuilla ja korianterilla

Ideakeittiön tarjoiluehdotus viileästä myytävälle Knorr Thaikeitolle.

28 Syy
6
tomaattirisotto

Tomaattirisotto valmistetaan rauhassa ajan kanssa. Tomaattirisoton maku tulee Knorr tomaattikeitosta ja itsetehdystä tomaatti-sipulisalsasta. Raasta parmesania tomaattirisoton päälle ja herkullinen makuelämys on valmis!

23 Syy
4
valkosipulietanat

Valkosipulietanat on loistava makuhermoja herättelevä alkuruoka. Etanat täytetään herkullisella valkosipuli-persiljaseoksella ja kuumennetaan uunissa.

19 Elo
4
tomaattinen kanapata

Höyryävä tomaattinen kanapata on maukas ja terveellinen arkiruoka. Kanapata saa tomaattisen makunsa Knorr tomaattikeitosta. Tarjoile tomaattinen kanapata chilin ja paprikan makuisen kastikkeen kera ja nauti!  

13 Elo
6
omenakori

Omenankukat ovat kukkineet ja kohta on aika korjata sato. Omena toimii niin makeissa kuin suolaisissa ruoissa ja siitä saa raikasta janojuomaa sekä maukasta hilloa.

6 Elo
11
punaherukka

Ämpärit esiin ja puskia kohti, herukoiden satokausi on aluillaan! Melkein jokaisen suomalaisen talon pihasta löytyy herkullisia herukoita eli viinimarjoja tuottava pensas. Vitamiineja pursuavat marjat sopivat erinomaisesti leivontaan, hilloihin ja mehuihin.

3 Elo
5
granita

Sisilialainen hileinen herkku granita on raikas kesäpäivän viilentäjä. Sitruunainen granita saa mintun makua Lipton Intense Mint- teestä. Tarjoile granita pehmeän sitruunacurdin kanssa ja koristele annos mintun lehdillä.

12 Toukokuu
5
gazpacho ja basilikamajoneesi

Gazpacho on espanjalainen kylmä tomaattikeitto, jonka juuret ovat Andalusiassa. Keiton raikas ja täyteläinen tuoksu tulee tuoreista tomaateista, kurkusta, paprikasta sekä shalotti- ja valkosipulista. Tässä reseptissä mukaan on soseutettu myös mansikoita.

17 Maa
8
Feta-kikhernepyörykät

Herkulliset kikhernepyörykät saavat lisää makua, kun massan sekaan laittaa fetajuustoa. Pyörykät tarjoillaan raikkaan minttukastikkeen kera.

11 Maa
8
krookus

… ja huimasti etuajassa tänä vuonna! Crème Bonjourin keittiöhenkilökunta bongasi viime viikolla nämä ylläolevat krookuksenvarret työmatkallaan. Ymmärrän, että monille aikainen kevään saapuminen on hirmuinen pettymys: vielä kun pitäisi päästä hiihtämään ja luistelemaankin!

4 Jou
4
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena -  Aito balsamico

Moni tuntee marketeista löytyvän Balsamicon, ruokakaupan versio Balsamico poikkeaa kuitenkin suuresti alkuperäisestä Modenalaiaisesta Balsamicosta.

14 Mar
Sinappinen lohisalaatti

Kevyt lohisalaatti keitetyllä lohella. 

24 Lok
1
Sinappigraavattua lohta

Graavilohi on klassikkoruoka, tässä reseptissä lohi graavataan sinappimarinadissa, klassikko uudella tapaa.

9 Lok
6
Avokadolevite

Terveellisempää levitettä ei juurikaan leivälle löydy!

24 Syy
8
Omenacooler

Raikas omenajuoma on helppo valmistaa ja toimii herkullisena välipalana tai jälkiruokana!

11 Elo
2
  Sitruuna-kanttarellipasta

Sitruunan aromikkain osa on kuoressa, siksi sitä aina raastan ruokien ja leivonnaisten joukkoon. Sitruunan mehu sopii hyvin käytettäväksi etikoiden tapaan salaattien joukkoon.

28 Hei
1
Valkosuklaa-pannacotta ja limellä mehustettua appelsiinia

Hyvän jälkiruoan voi valmistaa aina etukäteen, säästää aikaa ja vaivaa, sekä maistuu aina hyvältä.

30 Kes
6
Kananmunaton pekaanipähkinä-juustokakku

Kananmunattoman pekaanipähkinä-juustokakun pohjassa rouskuvat pähkinät!

30 Kes
Arabialainen tuorejuustomaustekakku

Arabialaisessa tuorejuustomaustekakussa maistuu kaneli, kardemumma ja muskottipähkinä!

30 Kes
4
Sitruunalohta manteli-pinaattipedillä

Lohi marinoidaan sitruunalla ja tarjoillaan paahdettujen manteleiden ja lämpimän pinaatin kanssa!

30 Kes
4
Täytetty pannukakkurulla

Pannukakkurullan täytteitä voi vaihdella omien mieltymysten ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan!

30 Kes
Sinappinen uunilohi

Valmista sinappinen uunilohi helposti ja vaivattomasti Crème Bonjour Cuisinen avulla. Uunilohen paistoaika on noin 30 minuuttia. Resepti sisältää kuusi annosta ja ne valmistuvat noin tunnissa.

30 Kes
4
Karpaloleivos (K)

Herkullisen karpaloleivoksen marjoja voi vaihdella sesongin mukaan!

30 Kes
2
Herukkainen juustokakku

Herukkainen juustokakku on raikas kahvipöydän piristys!

30 Kes
2
Cupcaket

Kuppikakkuja voi maustaa ja koristella usealla eri tavalla!

29 Huh
1
Mitä kuohuviiniä vapuksi? Ideakeittiön testiryhmä maistoi kevään uutuusjuomia

Ideakeittiön testiryhmä testasi kevään uutuuskuohuviinit.

Ideakeittiön viisinhenkinen testiryhmä arvioi kuusi kevään kuohuviiniuutuutta. Mukana oli juomia miedoista mansikkajuomista kuiviin cava-kuohuviin. Kuohuviinit arvosteltiin kouluarvosanoin asteikolla 4–10. Mukana testiryhmässä olivat Joonas Laitio, Heini Kivero, Kalle Verho, Heidi Tang ja Tiina Rajasalo.

13 Maa
5
Kiristääkö ja kutittaako? Kuori kahvilla, helli hunajalla ja kirkasta kurkulla!

Ruokakaappia raottamalla löydät ainekset kotoisaan kauneudenhoitoon.

 

27 Hel
3
Tapakset ovat illanistujaisten rentoa sormisyötävää

Ideakeittiö neuvoo, kuinka järjestät rennot iltamat pikkupurtavineen ilman, että sinun tarvitsee hikoilla tuntikausia lieden äärellä.

 

Padat ja pannut ovat tiukassa järjestyksessä espanjalaisravintola Bar Tapastan pikkuruisessa keittiössä Helsingin Uudenmaankadulla.

30 Hei
5
Henri Alénin vinkit luksuspiknille

Ystävien kanssa piknikin järjestäminen on hyvä tapa viettää kesäpäivää. Kun jakaa porukalla ruokavastuun, ei tarvitse yksin hikoilla hellan ääressä.

Kokki Henri Alén vinkkaa, että kuumana päivänä kannattaa valita piknikeväiksi ruokia, jotka kestävät hieman lämpöä. Esimerkiksi maitotuotteet, majoneesit sekä liivatetta sisältävät ruoat kannattaa jättää suosiolla jääkaappiin. Vaihtoehtoisesti voi ottaa mukaan pienen kylmälaukun, jossa myös juomat pysyvät viileinä.