Etusivu Tarrat minttu reseptit
28 Lok
7
karitsanfilee

Karitsanfilee on herkullinen juhlaruoka, joka valmistuu nopeasti. Karitsanfileet maustetaan, paistetaan nopeasti pannulla ja maukas annos on valmis.

25 Kes
5
grillaus

Kesäloma on oivallista aikaa siirtää ruokailu ulkotiloihin. Ja ihan jonnekin omaa parveketta tai pihaa kauemmaksikin, eli pakata eväät reppuun ja lähteä oikein kunnon eväsretkelle tai piknikille.

21 Toukokuu
7
minttu-suklaaleivokset

Herkulliset minttu-suklaaleivokset ovat pieniä suupaloja, jotka on helppo syödä sormin. Sen takia ne sopivat erinomaisesti vaikka juhlien buffetpöytään. Leivosten täytteessä maistuu raikas tuore minttu, Créme Bonjour maustamaton tuorejuusto ja Flora Kuohu.

9 Maa
15
yrtti

Kotimaiset kasvikset ry:n vuosittaista yrttiviikkoa vietetään tänä vuonna 9.-15.3. Viikko kannustaa suomalaisia käyttämään yrttejä monipuolisesti ruoanvalmistuksessa.

30 Kes
5
Minttusuklaatorttu

Minttusuklaatortussa on herkullinen täytekeksipohja!

30 Kes
3
Mainio mansikkakakku minttutwistillä

Herkullinen mansikkakakku saa lisämakua minttusuklaasta!

30 Kes
3
Tuorehernekeitto

Raikkaan vihreä tuorehernekeitto saa lisämakua tuoreesta mintusta!

10 Huh
1
Pashasta on moneksi! – Ideakokit selvittivät pääsiäishaasteen

Tiistai-iltana Ideakeittiössä kävi hilpeä puheensorina, kun neljästä aktiivisesta lukijasta koottu Ideakokki-raati kävi läpi illan aikana loihdittavan aterian raaka-ainelistaa.

Ideakokin perinteen mukaisesti aterian aineksiksi oli äänestetty viisi elintarviketta. Tällä kertaa ne olivat, lähenevän pääsiäisen hengessä, lammas, suklaamuna, tumma olut, pekoni ja pasha.

11 Syy
2
Pensaasta teen ystävän kuppiin: Näin valmistuu täydellinen tee

Teetä juodaan maailmassa miljardeja kuppeja päivässä, mutta millainen tämän luonnollisen ja tutkitusti terveellisen juoman valmistusprosessi oikeastaan on?

Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti kahvikansaa, on teen juonti ja sen arvostus lisääntynyt viime vuosina huomattavasti. Erilaiset teelajikkeet ovat löytäneet tiensä marketien hyllyille ja kovimpien teehifistelijöiden iloksi on pystytetty myös alan erikoisliikkeitä.

14 Elo
1
Ravintolapäivän tärppi: Rullaavien ruokaharrastajien trooppisia pullia ja Turtles-pizzaa

Supersuosituksi pop up -tapahtumaksi muutamassa vuodessa kasvanut Ravintolapäivä näkyy ja maistuu tällä kertaa myös Ideakeittiön tiloissa.

3 Jou
Testissä syksyn jäätelömaut

 Tiukkasanainen tuomaristo valitsi suosikkinsa syksyn uutuusjäätelöistä.

 

– Ei ole vielä tullut vastaan sellaista jäätelöä, joka olisi jäänyt syömättä, vitsailee Heta Koski.

– Joo, suklaa kaikissa muodoissaan maistuu, komppaa Erja Palmi.

Yhdessä Sanna Dooleyn kanssa he muodostavat äideistä koostuvan raadin, jonka tehtävänä on arvioida syksyn uutuusjäätelömakuja.

13 Kes
4
Jäätelöraati valitsi suosikkinsa kesän uutuuksista

Emmi Huurtola, Juha Valvio ja Inka Halme kohtasivat uutuusmakujen kimaran.

Kaupan pakastealtaista löytyy kesäaikaan runsas valikoima uutuusjäätelöitä. Mutta mitä näistä kannattaa maistaa? Ideakeittiön koolle kutsuma jäätelöraati maisteli osan uutuuksista ja jakoi varsin ankaria tuomioita.

jäätelöraati

Juha Valvio