Etusivu Tarrat omena reseptit
2 Jou
9
glögi

Mikä onkaan parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin lämmin glögi? Glögi voi olla myös vaaleaa, kuten tässä jouluglögissä, jossa maistuu omena, vanilja ja kaneli. Juoman päälle valutetaan pehmeä Flora Vanilla huntu.

7 Syy
6
omenakohokas

Omenakohokas on sadonkorjuun herkku, joka saa veden herahtamaan kielelle. Omenakohokas onnistuu vaivattomasti muutaman helpon vinkin avulla, jotka löydät videolta. Nauti omenakohokas Ingman vaniljajäätelön kera.

13 Elo
6
omenakori

Omenankukat ovat kukkineet ja kohta on aika korjata sato. Omena toimii niin makeissa kuin suolaisissa ruoissa ja siitä saa raikasta janojuomaa sekä maukasta hilloa.

21 Elo
2
omenoita

Omenoita on viljelty Euroopassa jo yli 5000 vuotta. Kristinuskon levitessä omena kulkeutui myös pohjoiseen, koska sitä viljeltiin laajalti luostarien puutarhoissa.

30 Kes
2
Marinoitu pastasalaatti

Marinoidussa pastasalaatissa maistuvat kinkku ja valkosipuli!

30 Kes
2
Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos voidaan tarjota esimerkiksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!

30 Kes
4
Mantelinmakuinen omenapiirakka

Mantelinmakuinen omenapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

30 Kes
3
Omenaiset lihapullat

Raastettu omena raikastaa ja mehevöittää perinteisen lihapullamassan!

30 Kes
2
Herkulliset omena-kinuskileivokset

Omena-kinuskileivokset kruunaa herkullinen jäätelö!

30 Kes
3
Curry-broilerikastike

Curry-broilerikastike on nopea ja helppo valmistaa!

30 Kes
3
Broilerinjauhelihakastike pastalle (G,♥)

Broilerista valmistettu jauhelihakastike kätkee sisäänsä omenaa ja papuja!

9 Hel
4
Saisiko olla kuppi teetä?

Perinteisen brittiläisen kello viiden teen loi alun alkujaan Bedfordin herttuan puoliso Anne iltapäivän väsymystä helpottamaan. Teen ja kakkusten tarjoilusta kehittyi luokkayhteiskunnassa varsinainen taitolaji. Naiset alkoivat kisailla siitä, kenen teehetki on parhaiten järjestetty – kuka kaataa kauneimmin ja kenen astiat tai liinat ovat hienoimmat – ja oikeiden sanamuotojen ja hienostuneen kielenkäytön osaaminen kuului asiaan.

16 Jou
3
Glögi on joulujuomien ykkönen: Oikea valmistustapa ja parhaat tuunausvinkit

Viheliäinen viima ja talven tuisku nujertuu kupposella lämmintä ja mausteista glögiä. Tällä joulunajan ykkösjuomalla on jo pitkä historia, joka ulottuu keskiajalle saakka.

Mikä onkaan sen parempi yhdistelmä talvipakkasilla, kuin pellillinen tuoreita itse leivottuja pipareita ja kupillinen herkullista glögiä? Glögi kuuluu nykypäivänä vahvana osana suomalaisiin jouluperinteisiin: sitä nautiskellaan kotisohvalla kynttilöiden valossa, koulujen joulujuhlissa, joulumyyjäisissä – siis arjessa sekä juhlassa.

13 Mar
4
Ideakokki jälleen haasteen edessä: Pieni on kaunista

Tällä kertaa Ideakokille annettuun haasteeseen valikoituivat raaka-aineiksi mustekala, granaattiomena, omena, sitruuna ja rucola. Kokki päätti haastaa itseensä tekemällä aineksista alkuruoan. Tärkeintä alkuruoan tekemisessä on Laurin mukaan annoksen säilyttäminen pienenä.  

Ideakokki Lauri Skyttä tarkastelee Ideakeittiön pöydälle aseteltuja raaka-aineita. Miehen katse kiinnittyy etenkin kulhoon paloiteltuun mustekalaan.

26 Elo
3
Omenasta on moneksi – näin hyödynnät herkulliset terveyspommit

Kotimainen omenasato on syksyllä parhaimmillaan. Näin hyödynnät pyöreät ja herkulliset terveyspommit!

Vitamiini- ja kuitupitoiset omenat kuuluvat monen suomalaisen ruokapöytään erityisesti loppukesästä sekä syksyllä, jolloin oman pihan omenapuut alkavat tuottaa satoa.  Mikä parasta, omenoita voi saada ilmaiseksi, vaikkei omaa pihaa ja puuta omistaisikaan. Tämän mahdollistavat erilaiset sosiaalisessa mediassa suositut omenapörssit, joiden kautta ihmiset voivat lahjoittaa ylimääräiset hedelmänsä, jos omenoita löytyy yli oman tarpeen.

29 Huh
1
Mitä kuohuviiniä vapuksi? Ideakeittiön testiryhmä maistoi kevään uutuusjuomia

Ideakeittiön testiryhmä testasi kevään uutuuskuohuviinit.

Ideakeittiön viisinhenkinen testiryhmä arvioi kuusi kevään kuohuviiniuutuutta. Mukana oli juomia miedoista mansikkajuomista kuiviin cava-kuohuviin. Kuohuviinit arvosteltiin kouluarvosanoin asteikolla 4–10. Mukana testiryhmässä olivat Joonas Laitio, Heini Kivero, Kalle Verho, Heidi Tang ja Tiina Rajasalo.

12 Jou
4
Nyyttikestit, sushia tai pizzatalkoot? Uusia ideoita jouluperinteisiin

Jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät, kokeile rohkeasti uutta. Tarjoa rosolli lämpimänä, raasta lanttulaatikkoon inkivääriä ja vaihda sekahedelmäsoppa tähtianiksella maustettuun mustikkakeittoon.

– Laatu korvaa määrän myös joulupöydässä, painottaa helsinkiläisen design-hotelli Klaus K:n Ilmatar-ravintolan keittiömestari Filip Forsberg.

25 Huh
4
Jauheliha – arkiruokaa helposti ja nopeasti

Jauheliha pitää pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Siitä voikin kokkailla mitä erilaisimpia ruokia helposti ja nopeasti, sillä jauheliha on mureaa ja helposti kypsyvää. Voit myös pakastaa jauhelihan joko raakana tai valmiina ruokana. Sitä voi siis huoletta ostaa kerralla enemmän!