Etusivu Tarrat omenat reseptit
17 Syy
8
kuivatut yrtit

Syksyn satoa poimitaan kiivaasti ja kesän maut säilötään talteen. Kuivaus on erinomainen säilöntämenetelmä, jossa ravintoaineet sekä aromit säilyvät hyvin ja kuivattavien herkkujen maku jopa voimistuu.

17 Elo
8
omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on kauden raaka-aineista valmistettu maukas jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa. Tarjoile omena-kaurapaistos herkullisen kanelivaahdon kera. Pehmeä kanelivaahto valmistuu Crème Bonjour tuorejuustosta ja Flora Vanillasta.

14 Elo
4
omena-puolukka-vaniljakakku

Omenakakku on maukas sadonkorjuun herkku. Puolukka tuo mukavaa kirpeyttä kakkuun ja Flora Vanilla pehmentää ja tasapainottaa maun. Koristele omenakakku tomusokerilla, mintulla sekä tuoreilla puolukoilla ja tarjoile lämpimänä.  

13 Elo
6
omenakori

Omenankukat ovat kukkineet ja kohta on aika korjata sato. Omena toimii niin makeissa kuin suolaisissa ruoissa ja siitä saa raikasta janojuomaa sekä maukasta hilloa.

4 Elo
6
Purkita kesän maut - parhaat säilöntävinkit

Kesän maut ovat parhaimmillaan, joten nyt on hyvä aika säilöä ne talteen kylmän talven varalle. Pakastaminen säilyttää maut ja vitamiinit parhaiten, mutta myös kuivaus, hilloaminen ja mehustaminen ovat oivallisia tapoja herkkujen säilöntään.

8 Jou
5
Filo-nyytit makealla täytteellä

Joulun odotuksen tunnelmaan sopivat kepeät leivonnaiset.

24 Syy
8
Omenacooler

Raikas omenajuoma on helppo valmistaa ja toimii herkullisena välipalana tai jälkiruokana!

4 Syy
3
hillojen säilöntä

Oman puutarhan herkut maistuvat parhaimmilta tuoreina, mutta loppukesän satoa kannattaa säilöä myös talven varalle. Monet juurekset, omenat, luumut, kaalit, sipulit ja myös osa marjoista ovat parhaimmillaan juuri syksyn alkaessa.

21 Elo
2
omenoita

Omenoita on viljelty Euroopassa jo yli 5000 vuotta. Kristinuskon levitessä omena kulkeutui myös pohjoiseen, koska sitä viljeltiin laajalti luostarien puutarhoissa.

14 Elo
1
Ravintolapäivä

Miltä maistuvat linja-autopysäkiltä tarjotut mansikkaiset vohvelit, vanhan puutalon keittiössä valmistetut kakut tai herkullinen picnic-ateria Seurasaaren sillan kupeessa? Näitä ja tuhansia muita makuelämyksiä pääsee kokeilemaan ensi sunnuntaina 17. elokuuta, kun Ravintolapäivä saapuu taas koteihin, kaduille ja puistoihin.

8 Elo
3
Possuburgeri

Richard McCormick, yksi Street Food Carnivalin organisoija jakaa teille herkullisen possuburgerin reseptin.

30 Kes
Lämmin omenaherkku

Lämmin omenaherkku valmistuu helposti mikrossa tai uunissa!

30 Kes
3
Omenaiset lihapullat

Raastettu omena raikastaa ja mehevöittää perinteisen lihapullamassan!

30 Kes
9
Ruokaisa katkarapusalaatti

Ruokaisan katkarapusalaatin kastikkeessa maistuu tuorejuusto!

30 Kes
5
Erilainen omenapiirakka

Omenapiirakan mehevöittää tuorejuusto ja vaniljakastike!

30 Kes
2
Nopea muropaistos vaniljakastikkeella

Muropaistos on helppo sekä nopea valmistaa ja sen voi tehdä joko marjoista tai hedelmistä!

30 Kes
2
Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos voidaan tarjota esimerkiksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!

30 Kes
1
Omenapiirakka

Mehevä hiivataikinapohjainen omenapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi vaniljavaahdon kanssa!

30 Kes
1
Uunimakkara

Uunimakkara on nopea ja vaivaton arkiruoka. Keveyttä reseptiin tuo omena. Makua uunimakkaraan saat helposti Knorr Fond "du Chef" tummalla naudanlihafondilla. Uunimakkara on helppo valmistaa ja maistuu esimerkiksi salaatin tai perunasoseen kanssa!

30 Kes
7
Omenawienerit (K)

Omenawienerit syntyvät helposti voitaikinasta!

30 Kes
4
Mantelinmakuinen omenapiirakka

Mantelinmakuinen omenapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

30 Kes
3
Omenakakku

Omenakakun voi tarjoilla esimerkiksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!

26 Elo
3
Omenasta on moneksi – näin hyödynnät herkulliset terveyspommit

Kotimainen omenasato on syksyllä parhaimmillaan. Näin hyödynnät pyöreät ja herkulliset terveyspommit!

Vitamiini- ja kuitupitoiset omenat kuuluvat monen suomalaisen ruokapöytään erityisesti loppukesästä sekä syksyllä, jolloin oman pihan omenapuut alkavat tuottaa satoa.  Mikä parasta, omenoita voi saada ilmaiseksi, vaikkei omaa pihaa ja puuta omistaisikaan. Tämän mahdollistavat erilaiset sosiaalisessa mediassa suositut omenapörssit, joiden kautta ihmiset voivat lahjoittaa ylimääräiset hedelmänsä, jos omenoita löytyy yli oman tarpeen.

31 Hei
2
Pannukakkuja, mustaa leipää ja saariston herkkuja – esittelyssä ahvenanmaalainen ruokaperinne

Ideakeittiön juttusarjassa esitellään maamme monipuolista ruokaperinnettä. Tällä kertaa tutustutaan ahvenanmaalaisen keittiön saloihin.

Suomi tunnetaan erityisesti karjalanpiirakoistaan ja poronkäristyksistään, mutta kotimaisten perinneruokien maailmaan mahtuu runsaasti muitakin, ehkä hieman tuntemattomampia herkkuaarteita. Vain kivenheiton päässä Turun rannikolta sijaitsee Ahvenanmaa, joka tarjoaa ruoan ystäville ainutlaatuisia makuelämyksiä. Mistä siis on perinteinen ahvenanmaalainen ruoka tehty?

3 Syy
4
Pikaopas aloittelevalle sienestäjälle: Näin poimit ja säilöt syysherkut talteen!

Sienestäminen on hauska harrastus, ja syksyn sadosta riittää iloa ympäri vuoden säilömällä. Ideakeittiö kokosi ohjeet, joilla aloitteleva sienestäjä pääsee alkuun.

 

Jos sääennusteisiin on uskominen, sienisadosta pitäisi ainakin Pohjois-Savossa tulla hyvä, sillä sinne päin Suomea on povattu sadetta.

– Ensimmäiset rouskut poimin jo nelisen viikkoa sitten, ja kantarellejakin näyttäisi putkahtelevan yllättävän hyvin. Kuiva kausi tosin aina hidastaa kasvua, Riitta Liikka Pohjois-Savon sieniseurasta kertoo.

4 Kes
4
Ilmastoystävällisen ruoan tekeminen ei vaadi ylimääräistä ponnistelua

Yksinkertaisinta on vähentää ruoan heittämistä roskakoriin ja suosia kasviksia lihan sijaan. On myös muita tapoja vaikuttaa.

Kantaessasi juuri ostettua ruokakassia kaupasta kotiin et ehkä tule ajatelleeksi, että keskimäärin joka 20. kerralla kippaat sen suoraan roskakoriin (Foodspill 2010–2012 -hanke).

Karulta kuulostava fakta on kuitenkin totta. Kotitalouksissa heitetään ruokaa pois noin 20-30 kilogrammaa henkeä kohden vuodessa.