Etusivu Tarrat päärynä reseptit
3 Jou
12
Ideakeittiön vinkit jouluun

Jouluna hääritään keittiössä enemmän kuin koskaan. Ideakeittiö auttaa jouluhulinan keskellä kokoamalla yhteen jouluruokiin liittyviä videoita, artikkeleita sekä reseptejä. Leppoisaa joulunodotusta kaikille!

1 Jou
7
perunasalaatti

Pimeään aikaan sopiva, hieman tuhti, mutta päärynällä raikastettu salaatti on mainio tarjottava vaikkapa paistetun kanan tai lihan seurana. Sopii myös salaattibuffettiin.

19 Mar
11
päärynä

Päärynät kypsennetään pehmeäksi teellä, vaniljalla ja kanelilla maustetussa liemessä. Liemestä valmistetaan herkullinen siirappi, joka tuo mukavaa makeutta annokseen.

30 Kes
1
Mustikkakukko pihlajanmarja-päärynäkastikkeella

Perinteinen mustikkakukko voidaan leipoa myös annosmuotteihin!

30 Kes
6
Lempeä avokado-goudasalaatti (K)

Lempeässä avokado-goudasalaatissa maistuu myös päärynä!

28 Toukokuu
4
Lahjapaniikki? Nappaa tästä viimehetken tärpit viikonlopun valmistujaisiin

Viikonloppuna juhlitaan koulujen päättymistä ja valmistujaisia. Tässä Ideakeittiön nopeasti hankittavien lahjatärppien Top 5.


1. Kesä on lukemisen aikaa. Koulunsa päättäneellä on vihdoin aikaa lukea muutakin kuin tiukkaa asiaa.

Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (Otava) on riemastuttava tarina jätetyn koulupsykologin eriskummallisesta self help- terapiasta.

13 Toukokuu
3
Kesällä ei kuluteta aikaa keittiössä

Ideakokki Lauri Skyttä tarttui seuraavaan haasteeseensa. Raaka-aineiksi valikoituivat avokado, mandariini, päärynä, naudanliha ja pekoni. Tällä kertaa miehen ei tarvinnut menettää yöuniaan haasteen takia.

Raaka-aineita Ideakokin annosta varten

2 Hei
2
Nuorekasta naposteltavaa rippijuhliin

Rippijuhlien tarjoilupöytään katetaan ihanaa ja nuorekasta naposteltavaa. Tylsähkö pullapitko tuunataan moderniin muotoon mascarponella, ja juhlan kruunaa tuhti kakku.

– Jotain uutta rippipöytään saa, kun kehittelee rohkeasti omista lempiruuistaan noutopöytään sopivia pikkuannoksia, Master Chef -kilpailija Jonna Silén vinkkaa.

13 Kes
4
Jäätelöraati valitsi suosikkinsa kesän uutuuksista

Emmi Huurtola, Juha Valvio ja Inka Halme kohtasivat uutuusmakujen kimaran.

Kaupan pakastealtaista löytyy kesäaikaan runsas valikoima uutuusjäätelöitä. Mutta mitä näistä kannattaa maistaa? Ideakeittiön koolle kutsuma jäätelöraati maisteli osan uutuuksista ja jakoi varsin ankaria tuomioita.

jäätelöraati

Juha Valvio