Etusivu Tarrat paprika reseptit
9 Kes
3
juhannus

Juhannuksena viimeistään on aikaa kaivella grillit varaston nurkista ja kokoontua ystävien kanssa viettämään yötöntä yötä ihanien grillistä nousevien tuoksujen ympärille. Grilli on myös oiva lämmönlähde jos juhannuksena eivät nuo lämpöasteet tuosta nouse!

12 Toukokuu
5
gazpacho ja basilikamajoneesi

Gazpacho on espanjalainen kylmä tomaattikeitto, jonka juuret ovat Andalusiassa. Keiton raikas ja täyteläinen tuoksu tulee tuoreista tomaateista, kurkusta, paprikasta sekä shalotti- ja valkosipulista. Tässä reseptissä mukaan on soseutettu myös mansikoita.

30 Huh
5
meksikolainen jauhelihapiirakka

Meksikolainen jauhelihapiirakka on herkullinen ja täyttävä ruoka, jonka voi pakata mukaan vaikka keväiselle piknikille. Jauhelihapiirakka saa potkua jalapenosta.

31 Maa
5
Chorizo-lammaspata

Valmista pääsiäispöytään mausteista chorizo-lammaspataa. Pata saa täyteläisen maun, kun sekaan laittaa Knorr mausteista tomaattikeittoa.

11 Maa
8
krookus

… ja huimasti etuajassa tänä vuonna! Crème Bonjourin keittiöhenkilökunta bongasi viime viikolla nämä ylläolevat krookuksenvarret työmatkallaan. Ymmärrän, että monille aikainen kevään saapuminen on hirmuinen pettymys: vielä kun pitäisi päästä hiihtämään ja luistelemaankin!

4 Hel
7
Hyvän on hiihtäjän hiihdellä - kun kotona odottaa lämmin herkullinen pataruoka

Helmikuu tuo pidentyneen päivän lisäksi hienot hiihtokelit mukanaan. Lumitilanne ympäri Suomen sallii tuon jälleen trendikkääksi nousseen retrolajin, petrsan, eli perinteisen murtomaahiihdon harrastuksen kaikelle kansalle.

13 Tam
6
Vastapaistettu blini ja kinkkutäyte

Rapeat blinit ovat talven sesonkiherkkuja. Taikinan makuun saa vaihtelua, kun sen sekaan lorauttaa Flora Ruoka Pehmeä Curry -ruokakermaa.

3 Mar
6
Haudutettua häränlapaa, chimichurri-kastiketta

Pitkään hautunut häränlapa saa herkullisen lisäyksen pirteän vihreästä chimichurri-kastikkeesta!

2 Syy
4
Bilbao

Suomen koripallomaajoukkueen, tuttavallisemmin Susijengin, huikea matka koripallon MM-kisoihin pakotti myös allekirjoittaneet matkaamaan Susilauman mukana Baskimaan sydämeen Bilbaoon.

4 Elo
8
Sisilialainen lihapulla

Jauheliha on äärimmäisen monipuolista, jos sika-nauta alkaa tökkimään, niin kokeile lampaan- tai hirvenjauhelihaa, samat ohjeet toimii aina.

30 Kes
5
Chili con kasvis

Chili con kasvis on helppo ja nopea valmistaa!

30 Kes
1
Pizza Bolognese

Jauhelihapizza ei ole koskaan ollut näin helppo valmistaa! Mausta jauheliha Knorr Spaghetti Bolognese ateria-ainesten avulla ja levitä pizzan päälle. Paistaa jauhelihapizzaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Yksi annos valmistuu alle 30 minuutissa.

30 Kes
3
Broilerinjauhelihakastike pastalle (G,♥)

Broilerista valmistettu jauhelihakastike kätkee sisäänsä omenaa ja papuja!

30 Kes
Porsaankastike sienillä

Porsaankastikkeen kanssa voi tarjoilla esimerkiksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta!

30 Kes
3
Broileri-riisikeitto

Broileri-riisikeitossa maistuvat paprika, pavut ja ja rakuuna!

30 Kes
3
Kreikkalainen pitsa (K)

Kreikkalaisessa pitsassa maistuvat kasvisten lisäksi oliivit ja fetajuusto!

30 Kes
2
Jauhelihamureke juusto-kasvistäytteellä

Jauhelihamureke kätkee sisäänsä kasvisten lisäksi fetajuustoa ja sieniä!

30 Kes
Uunibroileri

Uunibroileri saa makunsa välimeren yrteistä. Maukkaan kastikkeen uunibroilerille valmistat kätevästi Hellman's majoneesin, tomaatin ja yrttien avulla. Neljä annosta broileria valmistuu uunissa alle tunnissa.

30 Kes
5
Aasialainen kanakeitto

Aasialainen kanakeitto lämmittää viilenevissä illoissa ja sisältää myös riisiä!

30 Kes
1
Rapea kasvis-possu wokki

Kasvis-possu wokin voi tarjoilla esimerkiksi nuudelien tai riisin kanssa!

30 Kes
4
Sieni-kasvislasagne (K)

Sieni-kasvislasagnen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!

11 Kes
6
Ilo irti napostelukasviksista

Retiisit, kirsikka- ja miniluumutomaatit, valmiit selleritikut ja jopa pikkuiset minipaprikat – valmiiksi pestyjä, suupalan kokoiseksi leikattuja kasviksia on saatavilla nyt jatkuvasti enemmän. Napostelukasvikset ovat varsinainen HeVi-hitti.

250-500 gramman kokoiset paketit ovat mitä helpoin tapa saada päivän suositeltu kasvisannos syötyä vaikka reissun päällä. Valmiit pikkuvihannekset taipuvat moneksi. Tässä muutama käyttövinkki kokeiltavaksi:

- Nappaa pussi mukaan terveelliseksi leffaevääksi. Kirsikkatomaatit ovat nyt melkein karkkimakeita!

27 Maa
4
Kevät ja kesä tulee – yrtit, versot ja vihannekset kasvamaan!

Kotiviljelyä edistävän Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Ranta kertoo vinkit kevään yrtti- ja vihannesistutuksiin.

24 Lok
1
Marja Hintikka: “Oscar-voitto vei gourmet-ravintolaan”

Tv-kasvo lyö vuosittain vetoa ystäviensä kanssa parhaiden elokuvien palkinnoista. Voittajalle kustannetaan illallinen gourmet-ravintolassa.

– Olen voittanut monta kertaa, joten harrastus on kannattanut, iloitsee TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Marja Hintikka, 34.

Töitä enemmän kuin omiksi tarpeikseen haaliva nainen suhtautuu ruokaan intohimoisesti. Kotikeittiössä usein hääräävä Hintikka rakastaa aamiaisia ja brunsseja.

1 Elo
4
Kalaa kiukaalle!

Yllätä saunavieraasi valmistamalla perinteisen saunamakkaran sijaan aasialaisittain maustettua seitiä, joka kypsyy kiukaalla kasvisten kanssa.

Suomalaiset ovat saunahullua kansaa. Saunassa valmistettavan ruoan ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää, vaan perinteisen kiuasmakkaran voi korvata vaikkapa kalalla ja kasviksilla. Ideakeittiö laati lukijoilleen vaivattoman löylyruoan ohjeen: tänä kesänä saunassa syntyy itämaisen säväyksen saanutta seitiä kasvispedillä.

4 Kes
4
Ilmastoystävällisen ruoan tekeminen ei vaadi ylimääräistä ponnistelua

Yksinkertaisinta on vähentää ruoan heittämistä roskakoriin ja suosia kasviksia lihan sijaan. On myös muita tapoja vaikuttaa.

Kantaessasi juuri ostettua ruokakassia kaupasta kotiin et ehkä tule ajatelleeksi, että keskimäärin joka 20. kerralla kippaat sen suoraan roskakoriin (Foodspill 2010–2012 -hanke).

Karulta kuulostava fakta on kuitenkin totta. Kotitalouksissa heitetään ruokaa pois noin 20-30 kilogrammaa henkeä kohden vuodessa.

25 Huh
4
Jauheliha – arkiruokaa helposti ja nopeasti

Jauheliha pitää pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Siitä voikin kokkailla mitä erilaisimpia ruokia helposti ja nopeasti, sillä jauheliha on mureaa ja helposti kypsyvää. Voit myös pakastaa jauhelihan joko raakana tai valmiina ruokana. Sitä voi siis huoletta ostaa kerralla enemmän!