Etusivu Tarrat pasta reseptit
14 Huh
8
broileri-pestopastavuoka

Kokeile herkullista broileri-pastavuokaa, joka saa täyteläisen makunsa pestosta.

8 Tam
5
talviretki

Oikeat eväät antavat puhtia pitkälle hiihtoretkelle, mutta ei ole sama mitä mukaan pakkaat. Hohtava hanki, pilvien lomitse kurkisteleva aurinko, luistavat sukset, mukavan lämpöiset ja tuulenpitävät vaatteet ja sopivavauhtinen hiihtokaveri. Kaikki valmiina päivän pitkälle hiihtolenkille. Entä eväät? Reppuun on nimittäin hyvä pakata muutakin kuin varasukat tai lisärukkaset.

27 Jou
4
joulukinkku

Kinkkua ja muita jouluruokia saattaa jäädä joulun jälkeen yli. Tässä yksi Ideakeittiön ajatus kinkun ja kalkkunan hyödyntämisestä joulun jälkeiseen kevyempään ruokaan.

8 Lok
4
Pinaatti-munajuustopasta

Herkullinen pinaatti-munajuustopasta valmistuu hetkessä! Pinaatti, pehmeä munajuusto ja paahdetut pinjansiemenet saavat lisämakua myös valkosipulista.

22 Syy
3
Juustoinen possu-herkkusienipasta

Nopea pasta syntyy Knorr Spaghetteria Formaggio -valmisateria-aineksien avulla.

18 Syy
4
munapasta

Aina kun aikaa on vähän ja syöjiä paljon tai vähän, kannattaa keittää pastaa.

30 Kes
5
Tonnikala-pennelaatikko

Mehevä tonnikala-pennelaatikko on helppo ja nopea valmistaa, kun kastikkeen pohjana hyödyntää valmista tomaattikastiketta!

30 Kes
8
Lasagnette broilerista ja fetajuustosta

Broileri ja fetajuusto tuovat herkullista vaihtelua perinteiseen lasagnetteen!

30 Kes
4
Broileri-pastasalaatti

Ruokaisa broileri-pastasalaatti saa makua piparjuuritahnasta!

30 Kes
4
Broileri-pestosalaatti

Broileri-pestosalaattiin voi halutessaan lisätä vaikka hedelmiä!

30 Kes
4
Jauheliha-kasvisvuoka

Mehevä jauheliha-kasvisvuoka saa makua tomaattikastikkeesta!

30 Kes
Kinkku-pastavuoka

Kinkku-pastavuoka on helppo ja nopea valmistaa!

30 Kes
2
kanakastike

Valmista kanakastike broilerin suikaleiden ja maustetun ruokakerman avulla! Sekoita vain kastikkeen joukkoon Crème Bonjourin yrteillä maustettu ruokakerma ja kanakastike on valmis nautittavaksi. Kanakastike pastalle valmistuu vain alle 30 minuutissa.

30 Kes
Pasta bolognese

Pasta bolognese on pikkuväen suosikkiruoka. Valmista herkullinen pasta bolognese nopeasti Knorr Spicy tomate-keiton avulla - lisäät vain keiton jauhelihan sekaan. Neljä annosta valmistuu alle 30 minuutissa.

30 Kes
3
Lasagne

Valmista maistuva lasagne vaivattomasti. Makua kastikkeeseen saat valmiilla basilika-tomaattikastikkeella sekä Knorrin lihaliemikuutiolla. Lasagnen makua täydentää täyteläinen valkokastike. Resepti sisältää kuusi annosta.

15 Hel
1
Löydä Tallinnan herkkuaarteet!

Tallinna on nopean merimatkan takana odottava herkuttelumatkailijan keidas. Uskaltaudu rohkeasti satamaa lähimmän ostosparakkikompleksin ulkopuolelle ja löydä kaupungin ihana, edullinen ja monipuolinen kahvila- ja pikkukauppatarjonta! Ideakeittiö testasi tärpit.

12 Kes
Lapset yksin kotona: Kesäloman evääksi helppoja välipaloja ja kunnon kotiruokaa

Huippukokki Kari Aihinen vinkkaa, miten ruokahuolto onnistuu kesälomalla lasten ollessa yksin kotona.

23 Tam
2
Jutta Gustafsberg

Onnistuneeseen elämäntapamuutokseen vaaditaan muutakin kuin hetkellinen liikuntakärpäsen puraisu.

Tammikuussa kuntosalit ovat perinteisesti tupaten täynnä joulunajan kinkkurumbaan kyllästyneitä suomalaisia, jotka etsivät jälleen kerran kadonnutta vyötäröään kahvakuula kourassa. Monilla innostus kuitenkin tyssää, kun mittanauha ei tunnu kiristyvän hikoilusta huolimatta.

Televisiosta tuttu fitness-valmentaja Jutta Gustafsberg muistuttaa, että liikunnallinen elämäntapa tarvitsee tuekseen myös oikeanlaisen ruokavalion.

28 Mar
4
Tuorepasta valmistuu vaivatta kotikeittiössä

Tuorepastan tekeminen on yksinkertaista: tarvitaan vain kananmunia ja durumjauhoja. Tärkeää on taikinan vaivaaminen sekä reilusti suolattu keitinvesi.

 

– Tuorepastan tekeminen on helppoa ja onnistuu takuulla kotikeittiössäkin, rohkaisee italialaisravintola Vaelsan emäntä Paola Chiodo.

– Tarvitset vain durumjauhoja ja kananmunia. Pastakoneesta on apua, mutta esimerkiksi tagliatellet on helppo valmistaa käsin, Roomasta Milanon kautta Helsinkiin päätynyt italiatar vakuuttaa.

27 Elo
2
Myytinmurtajat iskevät italialaisen ruokakulttuurin kimppuun

Uudessa Myytinmurtajat-juttusarjassamme ravintola-alan ammattilaiset murtavat ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä myyttejä. Avausjaksossa perehdymme italialaiseen kulinarismiin.

 

Itsetietoisille italiaanoille ruoka on tunnetusti pyhä asia, ja tagliatellen pilkkominen veitsellä lähes rikos. Mutta poikkeaako pastalaatujen maku oikeasti toisistaan, entä saako valkoviinin sekaan lorauttaa kivennäisvettä? Miksi äyriäispastaan ei lisätä juustoa, eikä cappuccinoa saa nauttia puolenpäivän jälkeen?

4 Kes
4
Ilmastoystävällisen ruoan tekeminen ei vaadi ylimääräistä ponnistelua

Yksinkertaisinta on vähentää ruoan heittämistä roskakoriin ja suosia kasviksia lihan sijaan. On myös muita tapoja vaikuttaa.

Kantaessasi juuri ostettua ruokakassia kaupasta kotiin et ehkä tule ajatelleeksi, että keskimäärin joka 20. kerralla kippaat sen suoraan roskakoriin (Foodspill 2010–2012 -hanke).

Karulta kuulostava fakta on kuitenkin totta. Kotitalouksissa heitetään ruokaa pois noin 20-30 kilogrammaa henkeä kohden vuodessa.