Etusivu Tarrat persilja reseptit
1 Jou
10
herkkuleipä

Sinappinen herkkuleipä on tämän muhkean evään nimi ja se sopii myös vaativaan makuun. Ainesosalista ei ole pitkä, mutta sisältää aitoa gourmetlaatua!

18 Mar
7
porsaanfilee

Porsaanfilee on herkullinen juhlaruoka, joka nautitaan Maille kokojyväsinapista valmistetun kastikkeen kera. Porsaanfilee täytetään emmentaljuustosta ja hunajasinapista valmistettavalla seoksella.

23 Syy
4
valkosipulietanat

Valkosipulietanat on loistava makuhermoja herättelevä alkuruoka. Etanat täytetään herkullisella valkosipuli-persiljaseoksella ja kuumennetaan uunissa.

14 Syy
6
pyttipannu

Pyttipannu on helppo ja nopea arkiruoka tai sunnuntain maistuva suolapala. Pyttipannu saa makua kauden metsäsienistä sekä palvatusta possunkyljestä ja sen mehevöittää Flora Ruoka Pekoni & Sipuli. Pyttipannu koristellaan tuoreella persiljalla ja tarjoillaan tuoreen leivän kera. 

24 Elo
3
metsäsienikeitto

Metsäsienikeitto on sadonkorjuun antimista valmistuva helppo ruoka, joka sopii hyvin vaikka rapujuhlien alkukeitoksi. Omenasalaatti raikastaa keiton ja HK:n Amerikan pekoni antaa keittoon ruokaisuutta.

15 Hei
6
graavattu siika

Graavattu siika valmistuu kuin itsestään. Siian annetaan kypsyä vuorokausi jääkaappissa, jonka jälkeen kalaherkku on valmis nautittavaksi. Graavattu siika maistuu sellaisenaan, mutta kylkeen sopii mainiosti myös uudet perunat.

13 Hei
4
Grillattu BBQ-portobellosieni

Grillissä voi valmistaa myös maistuvaa kasvisruokaa. Maukkaat BBQ-portobellosienet valmistat nopeasti grillissä. Sienet täytetään pehmeällä täytteellä, jossa maistuu Crème Bonjour Savuinen-BBQ tuorejuusto, persilja ja sipulit.

16 Kes
12
feta-perunapannu

Ideakeittiöläiset saivat kesäkuun alussa tehtäväksi ideoida grilliruoalle sopivia lisukkeita. Tehtävään osallistuminen oli jälleen runsasta ja käyttäjät jakoivat erilaisia herkullisia reseptejä, joita pystyy hyödyntämään koko kesän grillaushetkissä.

5 Kes
7
flatbone

Tässä upeassa grillireseptissä Flatbone saa kaverikseen täyteläisen seesamihummuksen sekä rapeaksi grillatun kukkakaalisalaatin, joka viimeistellään pehmeällä tahinikastikkeella.

19 Toukokuu
17
voileipäkakku-tapakset

Klassinen voileipäkakku on juhlapöydän perinneherkku. Tarjoile voileipäkakku vaihteeksi tapasten muodossa, jolloin palat on helppo syödä vaikka sormin yhdellä haukkauksella.

24 Maa
8
Suolaiset köyhät ritarit possusta

Köyhät ritarit maistuvat myös suolaisena versiona. Sekoittele täytteeseen kirsikkatomaatteja, punasipulia ja prosciuttoa ja tarjoile ritarit Créme Bonjour Cuisinen kera.

9 Maa
15
yrtti

Kotimaiset kasvikset ry:n vuosittaista yrttiviikkoa vietetään tänä vuonna 9.-15.3. Viikko kannustaa suomalaisia käyttämään yrttejä monipuolisesti ruoanvalmistuksessa.

27 Jou
4
joulukinkku

Kinkkua ja muita jouluruokia saattaa jäädä joulun jälkeen yli. Tässä yksi Ideakeittiön ajatus kinkun ja kalkkunan hyödyntämisestä joulun jälkeiseen kevyempään ruokaan.

18 Jou
8
Taikinoitu poronfilee

Taikinoitu filee on klassinen juhlaruoka, jonka esikuvana toimii Beef Wellington. Taikina fileen ympärillä takaa lihan mehukkuuden.

14 Mar
Ankka tartar

Herkullinen Ankka Tartar vihersalaatilla ja paahdetulla leivällä. 

4 Mar
5
Savustettua lohta ja  tartar-kastike

Savustettu lohi kuuluu monen suosikkiruokiin, eikä ihme. Tällä reseptillä valmistat erinomaisen maukasta ja yksinkertaista savulohta ja kyytipojaksi vielä herkullista tartar-kastiketta.
 

24 Lok
Dijonaise burgerit

Herkulliset burgerit Maille dijonaise -kastikkeella

30 Kes
2
Nopea sienipannu

Nopea sienipannu valmistuu helposti paistinpannulla!

30 Kes
4
Kinkkutäytteiset uuniperunat

Uuniperunat ovat herkullisia ja täytteiksi sopivat kinkun lisäksi mainiosti myös kala ja kasvikset!

10 Maa
2
Kasvata itse ihanat yrtit  – keittiöpuutarhalaitteet esittelyssä.

Lisääntyvä valo ja pidentyvät päivät ovat varma kevään merkki, ja kevään tulo taas tietää viherpeukaloiden villiintymistä. Puutarhakauteen on vielä matkaa, mutta odotella ei onneksi tarvitse. Ihanan keittiöpuutarhan voi pistää pystyyn vaikka heti!

Helposti kasvatettavia ja maistuvia yrttejä ovat esimerkiksi yksivuotiset basilika, kirveli, korianteri ja tilli, sekä kaksivuotinen persilja ja monivuotiset laventeli, lipstikka, rakuuna, ruohosipuli, sitruunamelissa ja timjami.

16 Hei
3
Libanonissa herkutellaan vuohenpäillä ja merikäärmeillä

Vuohenpäät ja merisiilit ovat herkkuruokaa Libanonissa. Arkisin syödään maukasta ja simppeliä kotiruokaa – usein oman pihamaan antimista.

Monenlaiset merenelävät kuuluvat libanonilaiseen ruokakulttuuriin, vaikka liharuokia syödäänkin paljon. Yksi merenrannalla kasvaneen Joseph Youssefin suosikeista on mustekala, jota saalistetaan loppukesästä ilmojen jo viilennyttyä.