Etusivu Tarrat salaatti reseptit
26 Jou
6
pizza bearnaise

Pizza bearnaise on suolapala, jossa raikkaus ja täyteläisyys kohtaavat. Pohjan päälle levitetään tomaattikastikkeen sijaan Knorr Béarnaisekastiketta ja päälle kootaan raikas salaatti.

1 Jou
5
talvisalaatti

Ruokaisaa salaattia maustaa herkullinen sinappi-taatelikastike jossa on hyödynnetty Maillen täysjyväsinappia.

4 Mar
5
nuudelisalaatti

Ramen - som tam on eksoottinen korealainen nuudelisalaatti, jossa maistuu papaija ja chili.

23 Kes
7
grillattu kanasalaatti

Grillattu kanasalaatti on nopea ja helppo kesäherkku. Se valmistuu kätevästi grillissä ja makua antaa parmesanjuusto. Viimeistele salaatti Créme Bonjour Valkosipuli tuorejuustosta ja Hellmann's Hunaja-sinappi salaattikastikkeesta sekoitetulla seoksella.

13 Lok
3
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Värikäs punajuuri-vuohenjuustosalaatti saa lisämakua tuorejuustosta valmistetusta kastikkeesta!

28 Elo
4
Salaattipelto

Salaatti on vanha viljelykasvi. Sitä todennäköisesti käytettiin Persian hovissa ja Egyptin valtakunnassa jo 550 e.kr. Salaatin viljelyn aloittamisen ajankohdasta Euroopassa ei ole tarkkaa tietoa. Todennäköistä kuitenkin on, että kreikkalaiset oppivat salaatin viljelyn egyptiläisiltä.

21 Elo
2
omenoita

Omenoita on viljelty Euroopassa jo yli 5000 vuotta. Kristinuskon levitessä omena kulkeutui myös pohjoiseen, koska sitä viljeltiin laajalti luostarien puutarhoissa.

8 Elo
1
Steak Sandwich

Richard McCormick, yksi Street Food Carnivalin organisoija jakaa teille herkullisen steak sandwichin reseptin.

8 Elo
3
Possuburgeri

Richard McCormick, yksi Street Food Carnivalin organisoija jakaa teille herkullisen possuburgerin reseptin.

30 Kes
1
Broilerisalaatti avokadokastikkeella

Broilerisalaatti maustetaan täyteläisellä avokadokastikkeella!

30 Kes
4
Broileri-pestosalaatti

Broileri-pestosalaattiin voi halutessaan lisätä vaikka hedelmiä!

30 Kes
6
Lempeä avokado-goudasalaatti (K)

Lempeässä avokado-goudasalaatissa maistuu myös päärynä!

30 Kes
9
Ruokaisa katkarapusalaatti

Ruokaisan katkarapusalaatin kastikkeessa maistuu tuorejuusto!

29 Hei
5
Täydellistä thairuokaa kotona: Thaimaalaisen keittiön perusteet

Suomalaiset ovat tunnetusti suuria Thaimaan ystäviä ja yksi syy trooppisen matkailumaan suosioon lieneekin sen vastustamattoman herkullinen keittiö.

1 Hei
3
Mökkiruoan ABC: Helppoja herkkuja kekseliäästi ja vaivattomasti

Helppous ja vaivattomuus ovat mökkiruoan valmistuksessa valttikortteja.

Suomalaiset ovat tunnetusti kesämökkikansaa ja lomakaudella mökeillä kuumenee grilli jos toinenkin. Harva suomalainen haluaa loihtia mökkiruoaksi fiiniä gourmetruokaa, eivätkä olosuhteet useimmiten olekaan otolliset ylimääräiselle pipertelylle.  Monista kesämökeistä kun puuttuvat kokonaan modernit keittiölaitteet, eikä sähkökään ole itsestäänselvyys. Mökkiruoan on useimmiten oltava helppoa ja vaivatonta, mutta kuitenkin maittavaa.

27 Toukokuu
2
Aidossa hampurilaisessa on oltava makua

Ideakeittiön testiryhmäläiset kilpailivat toisiaan vastaan hampurilaisten valmistuksessa. Pannut kolisivat eikä hikikarpaloiltakaan vältytty yllätysten täyteisessä illassa.

Keittiössä on odottava tunnelma. Paikalle saapuu yksitellen Ideakeittiön testiryhmään kuuluvia kotikokkeja. Illan tarkoitus on, että osallistujat ottavat toisistaan mittaa hampurilaisten valmistuksessa.

15 Huh
1
Terveellinen ateria syntyy hyvästä ilmapiiristä – vinkit sydänystävälliseen ruokavalioon

Viikolla 16 vietetään Suomen Sydänyhdistyksen Sydänviikkoa, jolloin keskustelua herätellään erityisesti lapsiperheiden ruokavalion terveellisyydestä.

5 Jou
4
Suolakurkkuja ja silavaa – Myytinmurtajat valottavat venäläisiä ruokaperinteitä

Naapurimaallamme Venäjällä on rikas ruokakulttuuri, josta suomalaisilla on sitkeitä harhaluuloja. On aika  murtaa pinttyneet myytit!

Venäläinen ruokakulttuuri tuo monelle mieleen lähinnä smetanalla ryyditetyn Borsts-keiton. Keittoja naapurimaassamme syödäänkin  paljon, mutta kuuluisa Borsts on lainattu Ukrainasta. Toisin kuin luullaan, myöskään hapankaali ei ole venäläinen keksintö.

21 Mar
4
Karppaus – trendihömpötystä vai ase kiloja vastaan?

Vähähiilihydraattinen ruokavalio voi toimia starttina painonpudotukselle, mutta terveellisempää on tähdätä pysyviin elämäntapamuutoksiin.

 

– Innostuin Atkinsin dieetistä pääosin kavereiden kautta. He olivat pudottaneet painoa välttämällä turhia hiilihydraatteja ruokavaliossaan. Atkins tuntui minulle sopivalta vaihtoehdolta, sillä siinä ei tarvinnut nähdä nälkää. Oli myös selkeää, mitä sai syödä ja mitä ei, Petteri Arvola perustelee.

10 Lok
3
Poimi syksyn paras ruokakirjasato

Pukinkontti täytyy herkullisista ruokakirjoista. Ideakeittiö kokosi syksyn uutuuskirjoista arvostelun.

 

30 Hei
5
Henri Alénin vinkit luksuspiknille

Ystävien kanssa piknikin järjestäminen on hyvä tapa viettää kesäpäivää. Kun jakaa porukalla ruokavastuun, ei tarvitse yksin hikoilla hellan ääressä.

Kokki Henri Alén vinkkaa, että kuumana päivänä kannattaa valita piknikeväiksi ruokia, jotka kestävät hieman lämpöä. Esimerkiksi maitotuotteet, majoneesit sekä liivatetta sisältävät ruoat kannattaa jättää suosiolla jääkaappiin. Vaihtoehtoisesti voi ottaa mukaan pienen kylmälaukun, jossa myös juomat pysyvät viileinä.

4 Kes
4
Ilmastoystävällisen ruoan tekeminen ei vaadi ylimääräistä ponnistelua

Yksinkertaisinta on vähentää ruoan heittämistä roskakoriin ja suosia kasviksia lihan sijaan. On myös muita tapoja vaikuttaa.

Kantaessasi juuri ostettua ruokakassia kaupasta kotiin et ehkä tule ajatelleeksi, että keskimäärin joka 20. kerralla kippaat sen suoraan roskakoriin (Foodspill 2010–2012 -hanke).

Karulta kuulostava fakta on kuitenkin totta. Kotitalouksissa heitetään ruokaa pois noin 20-30 kilogrammaa henkeä kohden vuodessa.

7 Toukokuu
2
Lepo, ravinto ja treenit – ammattiurheilijan pyhä kolminaisuus

Petteri Nokelainen suhtautuu ruokaan rennolla otteella, vaikka vaaliikin laadukkaita raaka-aineita.

Jääkiekkoilija Petteri Nokelainen karisti NHL-kaukaloiden pölyt luistimistaan pari viikkoa sitten ja palasi kesänviettoon koti-Suomeen. Kylki– ja selkävammoista kärsinyt kiekkoilija ei tänä vuonna saanut kutsua MM-kotikisoihin. Viime vuoden finaalikamppailussa hän sen sijaan laukoi komean ratkaisumaalin.