Etusivu Tarrat sieni reseptit
3 Syy
10
sienikori

Syksyn parhaimpiin hetkiin lukeutuvat sieniretket raikkaaseen metsään. Helposti tunnistettavat kantarellit ja suppilovahverot ovat poimijoiden kestosuosikkeja, mutta metsä tarjoaa runsain mitoin muitakin herkullisia ruokasieniä, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

13 Hei
4
Grillattu BBQ-portobellosieni

Grillissä voi valmistaa myös maistuvaa kasvisruokaa. Maukkaat BBQ-portobellosienet valmistat nopeasti grillissä. Sienet täytetään pehmeällä täytteellä, jossa maistuu Crème Bonjour Savuinen-BBQ tuorejuusto, persilja ja sipulit.

24 Hel
5
knorr sienikeitto

Knorrin uudessa, viileästä myytävässä sienikeittossa on paljon erilaisia sieniä! Valkoviinillä maustettu mieto, kermainen sienikeitto, jossa herkkusienen, voitatin, kantarellin, herkkutatin ja ruskotatin paloja saa tässä reseptissä lisämakua pekonista.

4 Syy
3
hillojen säilöntä

Oman puutarhan herkut maistuvat parhaimmilta tuoreina, mutta loppukesän satoa kannattaa säilöä myös talven varalle. Monet juurekset, omenat, luumut, kaalit, sipulit ja myös osa marjoista ovat parhaimmillaan juuri syksyn alkaessa.

2 Syy
5
kantarelleja

Keltavahverot eli kantarellit, suppilovahverot ja mustatorvisienet ovat niitä perinteisiä sienilajeja, jotka päätyvät useimmiten suomalaisten korien pohjille. Metsät ovat kuitenkin täynnä satoja hyviä ruokasieniä, jotka sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon.

30 Kes
4
Sieni-kasvislasagne (K)

Sieni-kasvislasagnen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!

30 Kes
3
poropiirakka

Suolainen poropiirakka maistuu esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!

30 Kes
6
Sieni-pekonipiirakka

Herkullisen sieni-pekonipiirakan täytteen sieniä voi vaihdella sesongin ja omien mieltymysten mukaan!

30 Kes
6
Kantarellirisotto (K)

Mehevä risotto syntyy hitaasti hämmennellen. Makua ristottoon tuovat Fond "du Chef" -annosfondista valmistettu täyteläinen liemi, parmesaani sekä syksyn sadon kantarellit.

24 Maa
3
Tee itse kukka-asetelmat

Nyt on juuri oikea aika nauttia kukista! Tulppaaniaika on ihanimmillaan. Myös erilaisia kerrottuja ja yksinkertaisia krysanteemeja on nyt hyvin saatavilla ihanissa kevätväreissä. Ota ilo irti viherkasveista ja leikkokukista näillä helpoilla ohjeilla.

Elävät kukat tuovat ruokapöytään heti ihan omanlaisensa ihanan tunnelman. Leikkokukista voi nauttia perinteiseen tapaan maljakkokukkina, tai vaikka osana kivaa kukka-asetelmaa.

 

2 Syy
3
Sienikoulu aloittelijoille – näillä vinkeillä saat hyvän sienisaaliin

Sienestys on trendikäs ja edullinen harrastus, joka virkistää mieltä sekä kehoa. Ideakeittiön ohjeilla pääset harrastuksessa alkuun.

Haaveiletko itse valmistamastasi kantarellikastikkeesta? Päätät toteuttaa haaveesi, ottaa ämpärin käteen, hypätä kumisaappaisiin ja suunnata lähimpään metsään. Ennen lähtöä on paikallaan huomioida muutama asia.

Paras sää sienestykseen on poutasää. Märät sienet nimittäin pilaantuvat helposti. Jos edellisenä yönä on satanut, kannattaa retkeä siirtää suosiolla myöhäisemmäksi.

5 Jou
4
Suolakurkkuja ja silavaa – Myytinmurtajat valottavat venäläisiä ruokaperinteitä

Naapurimaallamme Venäjällä on rikas ruokakulttuuri, josta suomalaisilla on sitkeitä harhaluuloja. On aika  murtaa pinttyneet myytit!

Venäläinen ruokakulttuuri tuo monelle mieleen lähinnä smetanalla ryyditetyn Borsts-keiton. Keittoja naapurimaassamme syödäänkin  paljon, mutta kuuluisa Borsts on lainattu Ukrainasta. Toisin kuin luullaan, myöskään hapankaali ei ole venäläinen keksintö.

21 Toukokuu
1
Ravintolapäivä toi riemua ja ruokaa – sekä yhdet käsiraudat

Kansalaiskapinasta kummunnut Ravintolapäivä on leviämässä hyvää vauhtia maailmalle.

Ravintolapäivän historian kenties nuorin ravintoloitsija – ensi syksynä ekaluokan starttaava Julius – tarjoili ullanlinnalaisessa puistokahvilassaan kolmen sortin leivonnaisia, jotka hän oli leiponut äitinsä avustuksella. Eurolla irtosi mokkapaloja, korvapuusteja sekä marjamuffineja.

– Keltaiset pillimehut loppuivat heti kättelyssä, reipas ravintoloitsija harmitteli, mutta iloitsi jo ennakkoon kahvilansa menestyksestä.