Etusivu Tarrat sitruuna reseptit
21 Hei
2
Tapas ja Sapas

Sormisyötävät toimii aina, eiliset leivät käyttöön ja luovuus valloilleen.

9 Kes
7
Vadelma-sitruunajäädyke

Raikas vadelma-sitruunajäädyke on erinomainen tarjottava niin juhlissa kuin kuumana kesäpäivänäkin. Jäädykkeen pehmeän rakenteen salaisuus on Flora Vispi. Jäädyke saa ihanan maun kotimaisista vadelmista ja raikkautta sitruunankuoresta.

20 Huh
11
sitruuna-marenkitorttu

Raikas sitruuna-marenkitorttu sopii tarjottavaksi vaikka vappubrunssille tai valmistujaisjuhlien buffetpöytään. Torttu saa täyteläisen maun Flora Vanillasta.

27 Tam
6
Flora Ruoka

Arkipäivinä monipuolisen ruoan suunnittelu ja valmistus saattavat välillä tuntua haastavalta tehtävältä. Flora Ruoka -sarjan maustettuja uutuustuotteita käyttämällä kokkaaminen sujuu jatkossa entistä helpommin ja nopeammin.

19 Tam
6
Kermainen madekeitto

Hyvän madekeiton perustana on mateen ruodoista keitetty liemi. Pehmeärakenteista madetta on syytä käsitellä varovaisesti. Keittoa varten made nyljetään eli sen nahka poistetaan ja sisältä otetaan talteen mäti ja maksa. Nylkemisen jälkeen mateesta irrotetaan fileet.

19 Mar
7
Lipton blogi

On kahvi-ihmisiä ja teeihmisiä. Ja sitten on meitä sekakäyttäjiä. Minulle kahvi kuuluu aamurutiineihin. Tee taas liittyy nautiskeluun; rauhalliseen omaan aikaan, ystävyyteen, iltapäivähetkeen koulusta palanneen esikoisen kanssa.

13 Elo
3
Haukimureketta salaattipedillä

Hauki on pian todellinen arvokala, aina luomua ja vähärasvaista terveellistä ruokaa.

11 Elo
2
  Sitruuna-kanttarellipasta

Sitruunan aromikkain osa on kuoressa, siksi sitä aina raastan ruokien ja leivonnaisten joukkoon. Sitruunan mehu sopii hyvin käytettäväksi etikoiden tapaan salaattien joukkoon.

17 Hei
2
Kuohuviini sangria

Baarimestari Sakari Mäkinen antaa ohjeet raikkaan kuohuviini sangrian valmistukseen.

17 Hei
1
Punaviini sangria

Baarimestari Sakari Mäkinen tekee versionsa punaviini sangriasta.

30 Kes
4
Sitruunalohta manteli-pinaattipedillä

Lohi marinoidaan sitruunalla ja tarjoillaan paahdettujen manteleiden ja lämpimän pinaatin kanssa!

30 Kes
6
Suussa sulava sitruunapiirakka

Suussa sulava sitruunapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi jäätelön kanssa!

30 Kes
2
Cupcaket

Kuppikakkuja voi maustaa ja koristella usealla eri tavalla!

30 Kes
2
Yrttilohi

Yrttilohessa maistuu basilika ja persilja!

10 Huh
1
Pashasta on moneksi! – Ideakokit selvittivät pääsiäishaasteen

Tiistai-iltana Ideakeittiössä kävi hilpeä puheensorina, kun neljästä aktiivisesta lukijasta koottu Ideakokki-raati kävi läpi illan aikana loihdittavan aterian raaka-ainelistaa.

Ideakokin perinteen mukaisesti aterian aineksiksi oli äänestetty viisi elintarviketta. Tällä kertaa ne olivat, lähenevän pääsiäisen hengessä, lammas, suklaamuna, tumma olut, pekoni ja pasha.

13 Mar
4
Ideakokki jälleen haasteen edessä: Pieni on kaunista

Tällä kertaa Ideakokille annettuun haasteeseen valikoituivat raaka-aineiksi mustekala, granaattiomena, omena, sitruuna ja rucola. Kokki päätti haastaa itseensä tekemällä aineksista alkuruoan. Tärkeintä alkuruoan tekemisessä on Laurin mukaan annoksen säilyttäminen pienenä.  

Ideakokki Lauri Skyttä tarkastelee Ideakeittiön pöydälle aseteltuja raaka-aineita. Miehen katse kiinnittyy etenkin kulhoon paloiteltuun mustekalaan.

13 Maa
5
Kiristääkö ja kutittaako? Kuori kahvilla, helli hunajalla ja kirkasta kurkulla!

Ruokakaappia raottamalla löydät ainekset kotoisaan kauneudenhoitoon.

 

10 Lok
3
Poimi syksyn paras ruokakirjasato

Pukinkontti täytyy herkullisista ruokakirjoista. Ideakeittiö kokosi syksyn uutuuskirjoista arvostelun.

 

23 Hei
3
Keittiöiden Peter Pan – Top Chef -Teemu ei halua kasvaa aikuiseksi

Sympaattinen raumalaiskokki viihtyy huippukeittiöissä, koska kurinalaisuudestaan huolimatta siellä vallitsee poikamainen tunnelma.

Top Chefiksi kruunattu Teemu Laurell, 27, toivoo, että hänet muistettaisiin hyvästä ja kauniista ruuasta. Televisiokatsojat hän hurmasi aidolla olemuksellaan sekä hassulla, suomenkieltä vain etäisesti muistuttavalla raumalaismurteellaan.

– Ruudussa olisi pitänyt olla suomi–rauma -tekstitykset, hyvätuulinen Teemu vitsailee.

16 Hei
3
Libanonissa herkutellaan vuohenpäillä ja merikäärmeillä

Vuohenpäät ja merisiilit ovat herkkuruokaa Libanonissa. Arkisin syödään maukasta ja simppeliä kotiruokaa – usein oman pihamaan antimista.

Monenlaiset merenelävät kuuluvat libanonilaiseen ruokakulttuuriin, vaikka liharuokia syödäänkin paljon. Yksi merenrannalla kasvaneen Joseph Youssefin suosikeista on mustekala, jota saalistetaan loppukesästä ilmojen jo viilennyttyä.

13 Kes
4
Jäätelöraati valitsi suosikkinsa kesän uutuuksista

Emmi Huurtola, Juha Valvio ja Inka Halme kohtasivat uutuusmakujen kimaran.

Kaupan pakastealtaista löytyy kesäaikaan runsas valikoima uutuusjäätelöitä. Mutta mitä näistä kannattaa maistaa? Ideakeittiön koolle kutsuma jäätelöraati maisteli osan uutuuksista ja jakoi varsin ankaria tuomioita.

jäätelöraati

Juha Valvio