Etusivu Tarrat tee reseptit
2 Jou
9
glögi

Mikä onkaan parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin lämmin glögi? Glögi voi olla myös vaaleaa, kuten tässä jouluglögissä, jossa maistuu omena, vanilja ja kaneli. Juoman päälle valutetaan pehmeä Flora Vanilla huntu.

16 Lok
6
tee

Tee on yksi maailman suosituimmista juomista, mutta sen makua voi hyödyntää myös erilaisissa jälkiruoissa. Tee sopii hyvin vaikka pannacotan tai kakun sekaan makua antamaan.

 

30 Kes
1
Chai Latte (G)

Teen ystävien oma Latte!

9 Hel
4
Saisiko olla kuppi teetä?

Perinteisen brittiläisen kello viiden teen loi alun alkujaan Bedfordin herttuan puoliso Anne iltapäivän väsymystä helpottamaan. Teen ja kakkusten tarjoilusta kehittyi luokkayhteiskunnassa varsinainen taitolaji. Naiset alkoivat kisailla siitä, kenen teehetki on parhaiten järjestetty – kuka kaataa kauneimmin ja kenen astiat tai liinat ovat hienoimmat – ja oikeiden sanamuotojen ja hienostuneen kielenkäytön osaaminen kuului asiaan.

11 Syy
2
Pensaasta teen ystävän kuppiin: Näin valmistuu täydellinen tee

Teetä juodaan maailmassa miljardeja kuppeja päivässä, mutta millainen tämän luonnollisen ja tutkitusti terveellisen juoman valmistusprosessi oikeastaan on?

Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti kahvikansaa, on teen juonti ja sen arvostus lisääntynyt viime vuosina huomattavasti. Erilaiset teelajikkeet ovat löytäneet tiensä marketien hyllyille ja kovimpien teehifistelijöiden iloksi on pystytetty myös alan erikoisliikkeitä.

15 Elo
Helena Petäistön opeilla onnistut täydellisessä teehetkessä

Perussyntejä teen valmistuksessa ovat liian kuuma vesi sekä kitkeräksi hauduttaminen. Parilla pikkuniksillä onnistut täydellisessä teehetkessä, vakuuttaa teeasiantuntija Helena Petäistö kirjassaan Tee teematka.

– Tärkeintä on, että kaapista löytyy hyvää irtoteetä sekä välineet sen hauduttamiseen, ja että hauduttaminen tapahtuu hyvässä vedessä ja sopivassa lämpötilassa kullekin teelaadulle tarpeellisen ajan, kiteyttää teeasiantuntija Helena Petäistö kirjassaan Tee teematka (Tammi, 2008).